directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde de Celrà explota contra l'exèrcit espanyol: "aquí no es faran maniobres militars"

Fins a 80 soldats es desplegaran a peu i amb vehicle per camins rurals dilluns que ve per fer una marxa d'enduriment

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Celrà .- L'Exèrcit ha comunicat als Ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns vinent farà maniobres militars per camins rurals dels dos termes municipals. Defensa desplegarà fins a 80 soldats i quatre camions lleugers tot terreny per la zona, en un exercici on els efectius faran una marxa d'enduriment. L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), ja ha respost que, de cap de les maneres, vol soldats recorrent el poble o el terme municipal. L'equip de govern ha emès un ban on recorda que al novembre passat van aprovar una moció rebutjant la presència de l'Exèrcit i creu que les maniobres no són res més que "una estratègia" per atemorir-los i laminar tots els passos que han fet a favor del procés sobiranista. "Fins ara mai havien vingut a fer maniobres; no és casualitat", diu Cornellà. Per la seva banda, l'Ajuntament de Girona encara no s'ha pronunciat, però la CUP ja ha demanat a l'alcaldessa que mogui fitxa i "prengui mesures immediates per impedir la presència de l'Exèrcit".
exercit espanyol
Exercit Espanyol

Comparteix
   


Etiquetes
L'Exèrcit preveu desplegar fins a 80 soldats, quatre camions lleugers tot terreny i dos autobusos per fer maniobres en camins rurals dels termes municipals de Girona i Celrà. Segons la comunicació que aquest dimecres ha enviat el coronel comandant militar de Girona, Javier Mur Lalaguna, l'exèrcit farà un desplegament a peu per fer exercicis anomenats "marxa d'enduriment". 
 
L'anunci ha despertat immediatament el rebuig a Celrà, municipi governat per la CUP. L'alcalde, Dani Cornellà, recorda que el ple de l'ajuntament va aprovar el 8 de novembre passat, per unanimitat, una moció contra l'Exèrcit i exigint que no facin maniobres en espais que no siguin estrictament militars. Per això, l'alcalde ha emès un ban on recorda a l'Exèrcit que no és benvingut al municipi. 
 
"No es poden dur a terme maniobres militars en tot el terme municipal de Celrà", recull el ban signat per Cornellà. Celrà ha penjat la comunicació a diferent panells del municipi i, a més, l'enviaran al Ministeri de Defensa, a la subdelegació del govern espanyol i a la Generalitat perquè "tinguin constància que des de l'administració local s'ha acordat amb tota legitimitat que no volem maniobres militars". 
 
Segons Cornellà, cap treballador municipal ni ningú del poble recorda que l'Exèrcit hagi fet maniobres abans a Celrà i ho atribueix directament a la moció aprovada. "Tenim clar que és un pas més en l'ofensiva per atemorir els consistoris que aprovem mocions que no els hi agraden, algunes vegades ens porten a judici o sinó ens porten els soldats a fer maniobres militars", ha criticat l'alcalde que assegura que Celrà "no s'arronsarà" i intentarà impedir la presència de l'Exèrcit.
 
Possibles mobilitzacions
 
L'alcalde espera que el Ministeri de Defensa reculi i desconvoqui les pràctiques previstes per dilluns. "Entenem que el problema el tenen ells, no nosaltres, perquè hem aprovat una moció on deixem molt clar que al municipi no es poden realitzar maniobres militars, està prohibit", ha assenyalat. Sinó, anuncia que es mobilitzaran per impedir que el desplegament dels soldats sigui una realitat. 
 
En aquest sentit, Cornellà detalla que es posaran en contacte amb les entitats locals que treballen per la pau i les que es van mobilitzar contra la mili per aconseguir "frenar" les maniobres. Tot i això, creu que el que hauria de fer l'Exèrcit és "complir la decisió presa per unanimitat pel poble de Celrà, que és que no vinguin aquí a fer aquest tipus d'activitats".
 
"Sense precipitació"
 
L'Ajuntament de Girona també ha rebut la comunicació de l'Exèrcit aquest dimecres al matí. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha reaccionat per mitjà de xarxes socials a l'anunci de les maniobres militars. En una piulada a Twitter, Madrenas ha escrit: "Un cop rebut el fax de les maniobres de l'Exèrcit a Gavarres, estic explorant les vies de resolució d'aquest conflicte, sense precipitació".
 
D'altra banda, en un comunicat, el grup municipal de la CUP ha instat Madrenas a moure fitxa i li recorden que la Diputació de Girona (que representa tots els municipis de la demarcació) també va aprovar la moció per desmilitaritzar les comarques gironines al mes de setembre. La regidora de la CUP, Laia Pèlach, ha afirmat que la presència de l'exèrcit als municipis gironins "va en contra de la promoció dels valors de la pau i la no violència".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
LLUIS fletxa bcn
17 de febrer de 2017, 20.00 h

N.B.1ER. FRANCO PORTÁ " LA SEAT" (LÓPEZ RODÓ) AMB CARACTER PROTECCIONISTE PERQUE EL TRACTE ERA LA VENDA DE 500 UNINATS PER UN DE LA COMPETENCIA,I 20.000 LLOC DE TREBALL DIRECTE..
2on.-OBLIGAR TOTES LES CAIXES D'ESTALVIS A INVERTIR EL 15% DELS SEUS ESTALVIS A CATALUNYA.

3é.- QUAN LES RIADES A TERRASSA I SABADELL , OBLICÁ LA BANCA A RECONSTRUIR-LES AMB MAQUINARIA NOVA I PAGER A LLARC TERMINI.

4rt.- ELS PANTANS PER A GARANTIR L'AIGUA DONAT QUE NO PLOU GAIRE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
16 de febrer de 2017, 13.52 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
16 de febrer de 2017, 10.45 h

MOLT BÉ FARÀ L'ALCALDE DE CELRÀ, D'OPOSAR-SE A UNA OCUPACIÓ MILITAR, SE'LS HA DE DIR QUE ENS TENEN OCUPATS FA MÉS DE TRES SEGLES. ARA FAN UN SIMULACRE, PERÒ LA INTENCIÓ ÉS PRODUIR TEMOR, QUE JUNT LA IGNORÀNCIA PLANIFICADA DES DELS PODERS FÀCTICS, ÉS UNA ARMA, AFEGIDA A LES MENTIDES DIÀRIES QUE SÓN GRANS ESTAFES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 de febrer de 2017, 07.16 h




Per "maniobres" militars , les que feia el sargent de cuina quan jo estava a la mili.


Mireu quines "maniobres" feia amb la política de compres que en només 5 anys es va poder comprar un cotxe esportiu de primera mà , vermell i aerodinàmic . . .


L'esportiu li varen pagar els pobrets soldats que no tenien peles per anar a dinar a la cantina, i s'havien de fotre aquella carn amb molt de pebre perquè no es notés el gust de carn "passada" . . .



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
15 de febrer de 2017, 22.07 h

Fora forces d'ocupació!

Quë no saben com perdre el temps?

El poble wue els paga MANA! Si s'abutteixen que vagin a Siria. A veure si son prou homes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
CLARAVALLS fletxa Claravalls
15 de febrer de 2017, 20.45 h

Molt be per l'alcalde i pel poble de Celrà.Fora les forces d'ocupació de Catalunya, no volem aquest quatre boratxos que no serveixen per res...amargats,reprimits,gamduls i masclistes és el que son,
que se'n vagin al seu país aqui no els necessitem per a res.Fora de Catalunya impresentables i miserables.
Catalunya no és ni serà mai España.||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.