directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 03:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC segueix retrocedint i es queda a 11 punts de CiU

Perd un 3,3% respecte a l'anterior Baròmetre del CEO · ERC es queda amb el 6% mentre que Reagrupament obté un 0,6%

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Baròmetre d’estiu del Centre d’Estudis d’Opinió publicat aquest matí informa d’una gran davallada electoral pel Partit Socialista de Catalunya (PSC). Les dades d’intenció de vot treuen a la llum que els socialistes catalans, amb un 14’2% dels vots, no guanyarien les eleccions en benefici de CiU que puja fins al 25,3%. Esquerra Republicana obtindria el 6% dels vot mentre que ICV es quedaria amb un 5,6 %. El partit de Joan Saura és la única força política del tripartit que puja en intenció de vot respecte al Baròmetre anterior. D’aquesta manera els ecosocialistes pugen un 0,6%, el mateix tant per cent que baixa ERC. Els socialistes catalans davallen 3,3% respecte a l’anterior estudi. Per la seva banda el PP obté un 3,8 mentre que Ciutadans es manté. Un fet a remarcar és la gran bossa electoral d’indecisos, que arriba al 22,2%.
artur mas, josé montilla, parlament, resolució estatut
Comparteix
   


Etiquetes
Convergència i Unió guanyaria les eleccions al Parlament, amb un 25,3% dels vots, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) i s'incrementa la seva distància amb el PSC en 3,6 punts respecte l'anterior baròmetre del CEO fet públic al maig. D'aquesta forma, CiU se situaria en 11,1 punts de distància del PSC, qui obté en aquesta un 14,2% en intenció de vot, un 3,3% menys en que en l'anterior onada. Segons les enquestes, ERC obtindria el 6% de vots, ICV-EUiA el 5,6%, el PP un 3,8% i Ciutadans l'1% i Reagrupament el 0,6%. Així mateix, hi ha un 6,8% de vots en blanc, un 7% no votaria i hi ha un 22,2% d'indecisos.

En l'anterior onada del CEO, que es va donar a conèixer el passat 21 de maig, CiU guanyaria les eleccions al Parlament amb un 25% dels vots i va ampliar la seva avantatge sobre el PSC en dos punts, fins arribar als 7,5 punts de distància. Els socialistes obtindrien el 17,5% dels vots, una dècima més que en el baròmetre d'hivern, mentre CiU experimentaria una pujada de dos punts. El creixement de la federació es produïa a costa d'ERC, que baixava un punt, i d'ICV-EUiA i el PPC, que baixaven cadascú 0,6 punts. Així, els republicans serien la tercera força, amb un 6,6% dels vots, seguits dels ecosocialistes, amb un 5%, i del PPC, amb un 4,3. El vot en blanc baixava tres dècimes, però superava en percentatge els republicans.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
Josep fletxa Sta. Coloma de Gramenet
13 d'agost de 2010, 02.37 h

Hola a tothom.

Lo de Solidaritat Catalana em sembla be, i mes igual qui l'encapçali.

Si critiquem en Laporta, Bertran o Lopez Tena entre d'altres, estem fent com els partits politics, anteposant el nostre criteri, a l' unitat tant necessària.

El que vull es que es creí una candidatura unitària i constituïda per tots el partits, petits o grans, que el que desitgin sigui l' Independència de Catalunya per sobre de partidismes i desavinences personals.

Un cop aconseguit el propòsit, que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
1 d'agost de 2010, 18.13 h

Me'n oblidava remarcar una cosa que tothom sap: L'altre dia CiU va tornar a salvar espanya amb la seva abstenció al congrès. Ells i els altres botiflers bascos del PNB. Com sempre. Els catalans que volem una Catalunya pròpia, i no una altra Catalunya que com una teta ens la vinguin a xarrupar cada dia, està vist que sempre hem d'estar emmascarats per una paella bruta. Ja n'hi ha prou de convergents, de sociates i peperos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
1 d'agost de 2010, 18.09 h

Els uns són com la malària i els altres, el que poden venir, són com el tifus. No sé què és pitjor !!!!. Tot plegat, una Catalunya malaltissa. Els catalans hem d'anar per totes, hem de fer fora tota aquesta gentussa que només mira pel seu profit i no per Catalunya. Fora espanyols i fora botiflers.!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 d'agost de 2010, 18.05 h

#12 Sí, ho va dir, una vegada i no tantes com diu Vostè. I quan ho va dir va reblar que seria quan Catalunya, o la societat catalana estigui madura. I què més ???. I per aquest saberut de convergent que és en Mas, quan considerarà que Catalunya està madura ????. No em faci riure Vostè amb els seus arguments, i no apel·li als set anys d'ERC al govern govern, quan Vostès en van estar 23 governant pràcticament amb majories absolutes i no van tenir mai la gosadia de ni tan sols esmentar e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pau fletxa Tortosa
31 de juliol de 2010, 15.53 h

Aquí estem vivint un miratge, tots els qui escrivim en aquests comentaris somniem amb la independència, però estem sols, la resta de catalans el que està fent és dona-se d'alta a CIU, saben que guanyaran i volen estar preparats, han de tenir el carnet i bones relacions amb tots aquells que es tornaran a emplotronar, i governaran amb els dictats de Madrid i només per a la gent del seu partit, per això és tan important estar afiliat, diuen: ja en treure alguna cosa. Així vam viure 23 anys... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
euro fletxa REPÚBLICA DE CATALUNYA
31 de juliol de 2010, 00.12 h

A WilawebTV, en una entrevista de 50 minuts, d'en Partal, a Joan Laporta, diu que podriem ser independents el mes de gener.

http://www.vilaweb.tv/?video=6297


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
30 de juliol de 2010, 21.15 h

Caldria que tant CiU com PSOE retrocedissin encara més i que els partits que volen la llibertat de Catalunya tinguessin majoria absoluta!

El final d'etapa de molts politiquets serà quan votem a la tardor i això els hi fa por!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Wallace fletxa Escòcia
30 de juliol de 2010, 21.05 h

CiU unionista? em sembla que no t'has llegit el nou programa independentista on reclamen el concert econòmic. A tu el que et pasa es que deus ser militant d'ERC que aquesta pàgina n'esta plena sembla de mercenaris a sou del Putxi que cada dia teniu menys, pitjors arguments, i us fot que en Mas sigui independentista perque ha dit en totes les entrevistes que votaria a favor de la independència en un referendum d'autodeterminació vinculant. Molt millor CiU que un Tripartit d'españols taurins,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Artur ObaMAS i MONTILLA fletxa fora la SOCIOVERGÈNCIA UNIONISTA de Catalunya
30 de juliol de 2010, 19.44 h

Per tant tot continuarà exactament igual. Marxaran els sociates unionistes amb Espanya i tornaran els unionistes convergents amb Espanya. Quin calvari hens espera als independentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
30 de juliol de 2010, 19.40 h

Catalunya serà el que els catalans vulguem que sigui. Es així de clar i així de senzill. Ho podrem manifestar un cop mes durant les properes eleccions al parlament.
Les enquestes ara mateix diuen que Ciu guanyarà i ratllarà la majoria absoluta. Això significa mes regionalisme claudicant i unionista amb Espanya. Que conjuntament amb el vot cap a l'altra formació regionalista i unionista des de sempre com es el PSC, hens deixarà un panorama que representarà retrocedir als anys 80.
Si la s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.