directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 13:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern i JxSí no cauen en les provocacions unionistes després de modificar el reglament

Munté ironitza assegurant que l'oposició veu la modificació com "una cosa subversiva i malèvola"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Unanimitat i fermesa entre el Govern català i Junts pel Sí després després de l'allau de crítiques de l'unionisme arrel de la modificació del reglament del Parlament. Per una banda, el Govern veu "desaforada" la crítica a la reforma evitarà "entrar en el joc" de replicar. De fet, Munté ha ironitzat assegurant que l'oposició veu la modificació com "una cosa subversiva i malèvola" JxSí defensa que la proposta de reforma del reglament del Parlament és “legítima” i “absolutament legal”. Assegura que la ponència conjunta que defensen “parteix de zero” i que no hi ha “cap text prefixat”

Comparteix
   


Etiquetes
ACN - La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha considerat aquest dilluns que les crítiques que l'oposició està fent a la proposta de JxSí per modificar el reglament del Parlament són "molt desaforades". És per això que ha avisat que l'Executiu prefereix evitar replicar-los i "no entrarà en el joc" dels que situen la reforma "com cosa subversiva i malèvola". A més, Munté ha remarcat que, a criteri seu, el que proposa JxSí "inclou modificacions que ja contemplen la majoria de reglaments de parlaments –autonòmics- o el mateix Congrés dels Diputats". "És una proposta perfectament adequada", ha dit.

La valoració de Munté arriba després que l'oposició hagi criticat que la Mesa del Parlament hagi rebutjat les peticions de reconsideració de C's, PSC i PPC a l'admissió a tràmit "condicionada" de la reforma del reglament que va registrar JxSí i que permetria la tramitació per lectura única de la llei de transitorietat jurídica si es tramita com a proposició de llei. 

JxSí: “legítima” i “absolutament legal”

El portaveu parlamentari adjunt de JxSí, Roger Torrent, ha defensat que l’informe dels lletrats de la Mesa demostra que la proposta de reforma del reglament de la cambra que proposa la coalició independentista és “absolutament legal” i “legítim”. En roda de premsa, Torrent ha afegit que la mesura és també “adient” ja que “iguala en drets” el Govern i els grups parlamentaris. El diputat ha defensat que la ponència conjunta que JxSí propugna partirà “des de zero” i ha negat que hi hagi “cap text prefixat”. Tot i això, ha reconegut que el seu grup té la seva pròpia proposta, que segons el text registrat la setmana passada seria permetre que un únic grup pogués proposar a la cambra la tramitació per lectura única d’una llei, i ha instat la resta de grups a fer les seves pròpies iniciatives.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 de març de 2017, 18.07 h



#7


Lluis (sense accent, a l'estil subnormal analfabet) = bejota = subnormal analfabet PPedant.

bejota, TARAT INCOMPETENT I ANALFABET, qui et penses que ets, pobre TITELLA RIDÍCUL, tu, màxim exponent de l'ANALFABETISME HISPÀNIC, per opinar fanfarronament com si puguessis ensenyar res a ningú, més que XARONERIA I FANFARRONERIA DE SUBNORMAL AL.LUCINATY ??!!


. . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LLUIS fletxa bcn
8 de març de 2017, 13.15 h

►CONSTITUCIÓN DE ITALIA: Art.5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías …” ► PORTUGAL .Art. 51. “Ningún partido será constituido con programa que tenga naturaleza regional” ► FINLANDIA. Art. 4. "El territorio de Finlandia es indivisible.” ► Más ejemplos de países indivisibles (incluida SUIZA, EEUU, ALEMANIA...)

N.B. ÉS EL MATRIARCAT,MUNTÉ, I NO ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
7 de març de 2017, 19.55 h

#4

I que no sap llengües i dirigeix un partit de delinqüents que explien la finca en interés propio.

Van a cavall perquè hi ha burros. CAT és l'excepció.

Com diu Cotarelo ara tindran la gran oportunitat de canviar, d'actualitzar-se, de respectar al demés, de practicar la democràcia i de treballar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de març de 2017, 19.16 h

#1 Que noi? no tens res més a dir que repetir més que l'all? segur que eres un repetidor a l'escola.

Per cert està molt bé que reprodueixis el que diu el mundo, però em sap greu dir que és fals, ja que allà va tenir molt d'èxit, malgrat que l'estat ploriquejés i supliqués, en Puigdemont va tenir èxit, senzillament perquè li dóna deu mil voltes al memo de la barba i ulleres que tu tant adores com un heroi


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
7 de març de 2017, 17.56 h

Espanya no existeix. Es un invent modern per tal de que quatre ocupin cadires i prebendes en empreses para-estatals de tots conegudes.

S'obliden dels 800 anys de domini àrab a on es parlava una llengua i es practicaba la shària? Llavors, CAT ja existía. Ambs el seu dret, les seva llengua, les seves constitucions, els seu exèrcit i el seu príncep el qual, amb la seva descendència estan enterrats a CAT i solamente a CAT (inclús quan van heretar la corona d'Aragó). és a dir: al Monestir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de març de 2017, 17.28 h

#1

Aragoneses orientales: SIGUE HACIENDO EL IMBECIL 500 AÑOS MAS Y NO TE OLVIDES DEL LAPAO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
7 de març de 2017, 16.42 h

Puigdemont pide apoyo a los países del Este tras su fiasco en Bruselas
http://www.elmundo.es/espana/2017/03/07/58bdc21ee2704ec73e8b462b.html

La UE ignora a Puigdemont pero abre las puertas a García-Page para hablar del cuchillo de Albacete
http://www.elmundo.es/cataluna/2017/01/25/5887e3e7e5fdea0f128b46ae.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.