directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De Cospedal ‘treu a passejar’ el fantasma de l’exèrcit per defensar la unitat d’Espanya

La ministra de Defensa recorda que les forces armades tenen la "missió constitucional de defensar la integritat territorial"

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

María Dolores de Cospedal ha tret a passejar el fantasma d’una intervenció de l’exèrcit espanyol a Catalunya per assegurar la integritat territorial de l’Estat espanyol. La ministra de Defensa no ha dubtat a respondre que no cauria en provocacions quan un senador d’ERC li ha suggerit que les forces armades estaven fent maniobres on hi havia més oposició a l’exercit espanyol. Amb tot, de Cospedal ha respost amb una amenaça encoberta: “En aquesta provocació no entraré. Les forces armades tenen una missió constitucional de defensar la sobirania i la integritat territorial”. 
Rajoy i De Cospedal
Rajoy i De Cospedal

Comparteix
   


Etiquetes
La pregunta del senador d'ERC: “Perquè el govern espanyol imposa maniobres militars a municipis sense sol·licitar el seu consentiment?”

El senador d’ERC Jordi Martí Deulofeu ha recordat a la ministra les mostres de rebuig a les maniobres de l’exèrcit de terra de les últimes setmanes a Sant Climent Sescebes, Llança, Celrà, Gósol, i a la Serra de Collserola. En aquest sentit, li ha preguntat: “Perquè el govern espanyol imposa maniobres militars a municipis sense sol·licitar el seu consentiment?”. En aquest sentit, ha reclamat respecte per a la sobirania municipal i a les seves competències en matèries que poden ser incompatibles amb les pràctiques militars.

Cospedal no s'encomanarà 

Com a resposta, la també secretària general del PP ha assegurat que el govern espanyol “no imposa res” sinó que “exerceix la seva competència en matèria de Defensa, com tots els països del nostre entorn”. La defensa, ha dit, és “una competència exclusiva de l’Estat” que desplega “amb la col·laboració, consens i diàleg”. Alhora, però, ha afirmat que “dir que hem de demanar autorització perquè ens diguin el dia, l’hora, el quan i el com han de preparar les Forces Armades els seus militars no es produirà”.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
8 de març de 2017, 18.42 h




#17 = Lluis (sense accent, a l'estil subnormal analfabet) = bejota = subnormal analfabet PPedant.

bejota, TARAT INCOMPETENT I ANALFABET, qui et penses que ets, pobre TITELLA RIDÍCUL, tu, màxim exponent de l'ANALFABETISME HISPÀNIC, per opinar fanfarronament com si puguessis ensenyar res a ningú, més que XARONERIA I FANFARRONERIA DE SUBNORMAL AL.LUCINATY ??!!


. . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
8 de març de 2017, 18.01 h

Defensar la integritat de qui ? D'Espanya o de Catalunya ? SI l'exèrcit espanyol no defensa la integritat de Catalunya és que no considera a Catalunya part d'Espanya. Per tant, si l'exèrcit espanyol treu les serves armes contra Catalunya voldrà dir, implícitament, que no la considera part d'Espanya i per tant, serà com un Declaració d'Independència implícita.
Així, que vosaltres mateixos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20

Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
8 de març de 2017, 13.40 h

"L’Alt Comissionat de l’ONU pels Drets Humans recorda a España que el "Dret Internacional empara l’exercici del dret a la lliure determinació dels pobles «en un entorn lliure d’amenaces i de l’ús de la força»".


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
8 de març de 2017, 13.17 h

Què vol acabar a La Haia?

Tal faras, tal trovaras.

Cap pas enrera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
LLUIS fletxa bcn
8 de març de 2017, 13.10 h

►CONSTITUCIÓN DE ITALIA: Art.5. “La República, una e indivisible, reconoce y promoverá las autonomías …” ► PORTUGAL .Art. 51. “Ningún partido será constituido con programa que tenga naturaleza regional” ► FINLANDIA. Art. 4. "El territorio de Finlandia es indivisible.” ► Más ejemplos de países indivisibles (incluida SUIZA, EEUU, ALEMANIA...)

N.B. RECORDO AL CAPITÁ GENERAL BETET, AMB UN CANÓ APUNTANT LA GENERALITAT DE'N COMPANYS QUAN LA REPUBLICA. I RES DE RES TRET ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ricard fletxa Sant Cugat
8 de març de 2017, 10.08 h

Ho tenim molt fàcil, alla on facin maniobres, movilitzacio popular i s'han acabat les maniobres. Si han de fer front a una persona no dubtaran en detenir-la i humillar-la si ni van 1000 o 10000, giraran cua per on han vingut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
mario fletxa barna
8 de març de 2017, 09.34 h

A veure, ELLA parla de la unitat d'españa i amenaça amb la seva joguina que li han dut els reis aquest any i mira... li fa il·lusió jugar. Del que no s'ha adonat és que CATALUNYA NO ÉS españa, ni vol ser españa, en tot cas estar españa, que no és el mateix com diu Toni Albà. Doncs paraula de dona que encara no li han sortit les neurones del SENY, la qual cosa tenen les DONES CATALANES!

PER LA NOVA REPÚBLICA CATALANA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
8 de març de 2017, 09.16 h



A mí no em ESCANDALITZA la portada de El Jueves......

El que em ESCANDALITZA, es el que han fet els que hi surten. EL SEU RECORREGUT...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
JORDI fletxa GRANOLLERS
8 de març de 2017, 08.49 h

Una demostració més de la seva força d'ocupació i sotmetiment de la terra que tenen conquerida i espoliada per la força de les armes borbòniques des de fa 300 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.