directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 12:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont diagnostica la malaltia d'Espanya: "pateix modernofòbia"

El president fa notar que la Comissió de Venècia "ha alertat" al govern espanyol que "no va bé" amb la reforma del TC

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha carregat aquest dissabte contra l'Estat i l'actitud dels seus dirigents davant "els canvis profunds" que considera que comporta el segle XXI. En el seu discurs en el marc del XIX congrés de la JNC, les joventuts del PDeCAT, Puigdemont ha acusat Espanya de ser "modernofòbica", i de reaccionar "bunqueritzant-se" i "canviat lleis" per "bloquejar" aquells canvis als que s'enfronta. En aquest sentit, ha posat com a exemples la reforma del TC, tot recordant que just d'aquesta modificació la Comissió de Venècia "ha alertat" el govern espanyol que amb això "no va bé". De la mateixa manera, el president ha comentat que "quan les coses es posen difícils" l'Estat reflota "aquella ànima" amb la que "li surt de dins l'estat d'excepció, l'article 155 i l'article 116".
Puigdemont
Puigdemont

Comparteix
   


Etiquetes
Carles Puigdemont ha estat el convidat estrella de la jornada d'aquest dissabte del congrés de la JNC, on s'ha proclamat Sergi Miquel de nou secretari general de les joventuts del PDeCAT amb el 77% dels vots favorables. Després de la lectura dels resultats de la votació, el president ha intervingut per defensar que amb un futur "ple de grans canvis i de reptes del segle XXI", les societats com la catalana "no podran fer-hi front amb les eines del segle XIX o del segle XX". "Necessitem una societat on la gent decideixi més i més sovint, on no puguem posar límits a la capacitat de decisió dels ciutadans. Tenim una ciutadania madura", ha reivindicat.
 
En aquest sentit, ha contraposat aquesta actitud amb la d'aquells que volen "frenar aquesta pulsió modernitzadora i la capacitat de decidir". "Van absolutament en contra el sentit dels temps", ha dit. I és aquí on ha ubicat l'Estat espanyol i el seu govern. "Ens trobem amb un estat modernofòbic, que desenvolupa una mena d'alergia a tot el que representa canvis profunds en la seva manera de ser, perquè tal com és considera que ja és perfecte, i tot el que l'obliga a qüestionar-se fins i tot a sí mateix, creu que s'ha de resoldre amb el canvi de lleis o amb decrets", ha sentenciat.
 
De fet, com a exemple d'aquesta actitud, el president ha posat la reforma del Tribunal Constitucional per atorgar-li capacitat penal i sancionadora contra els qe no acatin les seves sentències. Així, Puigdemont ha aprofitat per recordar que aquest dissabte la Comissió de Venècia del Consell d'Europa ha qüestionat aquesta modificació impulsada pel govern de Mariano Rajoy i li ha recomanat millorar-la per fer del TC un "àrbitre neutre". "Fins i tot la Comissió de Venècia se n'ha adonat de la modernofàifia i els ha dit 'alerta que per aquí no aneu bé'", ha comentat el president. 
 
A més, Puigdemont ha volgut criticar les amenaces que darrerament planegen en el discurs polític del govern espanyol. Segons el president, davant els grans canvis o reptes com el de Catalunya, a Espanya "li surt l'estat d'excepció de dins". "Li surt aquella ànima quan les coses es posen difícils i comença a verbalitzar-ho amb l'article 155 d ela Constitució, amb el 116, o amb l'estat d'excepció. Això és una cosa que pensàvem que ja no formava part del debat polític i que havia desaparegut", ha criticat al seu discurs. Per al president, amb aquestes actituds, Espanya "es bloqueja, es bunqueritza". 
 
Davant d'aquesta amenaça d'"estat d'excepció", Puigdemont ha defensat que el projecte del seu partit i l'independentista planteja "un estat de gent excepcional". "És la millor manera de voler contribuir a la millora del món, de ser solidaris", ha dit.
 
Puigdemont, que ha compartit primera fila de l'acte amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha vist com, a més dels llargs aplaudiments que els joves li han dedicat a ell, la JNC ha fet una gran ovació al diputat del PDeCAT al Congrés Francesc Homs, que també ha assistit. A l'entrada del Teatre Principal on se celebrava el congrés de la JNC, ni Puigdemont ni Homs han volgut respondre les preguntes que la premsa li han fet sobre les declaracions del cas Palau i les sospites sobre el cobrament de presumptes comissions il·legals per part de l'antiga CDC. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
LLUIS fletxa bcn
14 d'abril de 2017, 17.46 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.

N.B. TROBO QUE A CATALUNYA , BATXILLER PIUGDEMONT , HI HA MOLTA PARANOIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
LLUIS fletxa bcn
23 de març de 2017, 17.35 h

Al referèndum d’Eslovènia del 1990 van votar a favor de ser independents un 90%. A Letònia un 73%. A Estònia un 77%. I a Lituània un 76%. Tots amb una participació superior al 80%.

Llavors perquè demanen un referèndum? Bàsicament perquè se n’han adonat que no hi ha prou majoria social per declarar la independència amb 72 diputats del Parlament. Amb dos milions d’un cens electoral de 5,5 difícilment et reconeixerà Brussel·les o Sudan del Sud, posem per cas.

N.B. 35% DEL C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
tangotronic fletxa arbucies
16 de març de 2017, 07.06 h

#7 pesat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LLUIS fletxa bcn
15 de març de 2017, 19.37 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%. La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. LI RECORDO , BATXILLER PUIGDEMONT, QUE QUAN LA REPUBLICA JA HI SERIA A LA PRESÓ.PER MENYS ,COMPANYS ANÁ I , NO PASSÁ RES DE RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de març de 2017, 17.09 h

#3 Cadàver polític? ja voldríes tu que fós aixís, em sap greu però en Mas és un home de recusos, a diferència del teu amo i senyor rajoy.

Per cert, tu ets més aviat una mòmia, però no faraonica, sinó repugnant


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
13 de març de 2017, 16.43 h

PUIGDEMONT AMB EL NEOLOGISME DE MODERNOFÒBIA, L'ENCERTA, HI HA TANMATEIX FÒBIES DELS SEGLES XVI I D'ABANS UNA ÉS LA QUE AMAGA OBVIANT-LA LA REIAL ACADÈMIA ESPANYOLA, ÉS CATALANOFÒBIA BEN OCULTADA, A VEURE SI AIXÍ DESAPAREIX EL MOT. PERÒ LA INTENCIÓ BEN VIVA DE CONSUMAR EL GENOCIDI. ARA PER PP. PSOE, CIUDADANOS C's, QUE ES FUNDÀ AMB AQUEST ÚNIC OBJECTIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de març de 2017, 21.22 h




#3



(que pesadetes i enganxoses, les marietes franquistes, oi??!!, quin fart !)





uuuuuuuuuuuuffffffffffff . . . quanta insistència, noia !! !! Però convé que et DESENGANYIS, que sàpigues que NO TENS CAP POSSIBILITAT.


4, 8, 16, 32 , 64, 128 . . . tantes vegades com calgui, t'ho repetiré fins que ho entenguis, pobreta, a veure si acabes per assimilar que no cal dir-me "caridu" ni "tirarma lus tejus":


Ho sento molt, boniqueta, però a mi només m'agraden les dones DE VERITAT, l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
12 de març de 2017, 12.43 h

LA CUP HA INHABILITADO DE POR VIDA AL MAD MASS

EL TRIBUNAL NO HACE FALTA QUE LO REFRENDE


MASS ES UN CADAVER POLITICO Y CDC TAMBIEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
12 de març de 2017, 12.39 h

L'Estat espanyol està KO com a conseqüència del boxing

Galeta preliminar:

Presentar un llibre sobre CAT no es pot prohibir. Engoleix-la.

Primera galeta:

La llibertat d'expressió no és toca. Exhibir estelades i xiular al rei i a l'himne reial no està prohibit. S'han acabat les multes al Barça

Segona galeta:

LLibertad d'expressió per penjar estelades als Ajuntaments, per pertanyer a l'AMI, i per declarar-se municipin independent (recordes Llanos de la Luna?)

Tercera galeta:

"L’... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
12 de març de 2017, 12.16 h

"Hay que cumplir la ley", diuen complint-hi només aquelles que els interessen o que són il·legítimes

El discurs d'un Estat que s'enfonsa amb un passat negre que encara viu als seus mandeataris xoca amb la llei del propi Estat, amb la internacional, amb els drets humans, amb els tractats de tota mena, amb la ONU, amb la democràcia.

Només val la del post-franquisme, sancionada pels mateixos feixistes de sempre que ocupen cadires per menjar calent. Si no, què farien pobres?

Ja veurem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.