directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 06:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] La relliscada (o no) de Margallo que 'desmunta' l’argumentari unionista

L'exministre d'Exteriors assegura que les declaracions de líders internacionals per la unitat d'Espanya van ser un "favor"

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre– José Manuel García-Margallo ha desmuntat part de l’argumentari de l’Estat contra el procés català en una entrevista a Intereconomía. L’exministre d’Exteriors espanyol ha dit que “ningú sap l’esforç que ha costat això i els favors que devem a una quantitat de gent per haver aconseguit que fessin les declaracions que van fer”. Una referència implícita a les paraules a favor de la unitat d’Espanya que líders polítics internacionals com Angela Merkel, David Cameron o Barack Obama van fer amb més o menys èmfasi en les setmanes precedents al 27S, i també els comentaris de François Hollande un mes després del 9N de 2014. Carles Puigdemont ja ha demanat explicacions per les declaracions de l'exmembre del govern espanyol. 
© TV3

Comparteix
   


Etiquetes
Margallo confirma tàcitament que les grans potències encara no s'han decidit sobre Catalunya

Les declaracions de Margallo es poden considerar una relliscada, però una altra lectura apuntaria a un estirabot intencionat com a protesta per no haver continuat com a ministre en el nou govern de Rajoy.  En qualsevol cas, Margallo confirma allò que semblava una evidència per a una part de l’opinió pública catalana: els posicionaments internacionals que es poden interpretar són fruit d’un “favor” més aviat que d’una opinió que sorgeixi dels propis governs de les grans potències. Una interpretació d’aquesta revelació és que els executius internacionals no tenen una opinió formada en la matèria i potser només la decidiran si s’hi veuen forçats després d’una hipotètica consumació de la independència.

Junqueras recorda que la comunitat internacional està ara més receptiva amb Catalunya que amb els països bàltics abans d'independitzar-se

Una de les peces angulars de l’argumentari del govern Rajoy i de part de l’unionisme és que l’independentisme no té cap aliat a l’estranger i que la comunitat internacional rebutja frontalment la possibilitat del naixement d’un Estat català. Ara, després de les revelacions de Margallo, el raonament queda en dubte. A més, aquest mateix matí, Oriol Junqueras també ha explicat a Catalunya Ràdio que els principals líders mundials en cap cas s'han posicionat en contra del reconeixement d'un Estat català, com sí ho van fer fa 25 anys amb les repúbliques bàltiques que, no obstant, van acabar reconeixent. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
LLUIS fletxa bcn
4 d'abril de 2017, 18.04 h

La realitat és que el Govern espanyol sempre ha sostingut que vetaria que Escòcia es quedés a la UE si Gran Bretanya sortia. És a dir, que el Brexit vol dir que Escòcia surt de la Unió amb Gran Bretanya, i a partir d'aquí, si esdevingués un estat independent, hauria de sol·licitar el seu ingrés a la UE i iniciar la tramitació exigida a qualsevol sol·licitant. El que pretén el sobiranisme català és que, en cas d'una separació d'Espanya, Catalunya romandria a la Unió, en contra d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de març de 2017, 22.59 h

#11 Hi ha una gran majoria, tu a on has estat els últims 4 o 5 anys? mmmm? Saps que hi ha una gran majoria que vol fotre el camp.

Vols que et recordi dades? perquè faria que et caguessis a sobre.

Perquè et fa tanta ràbia que Catalunya marxi? veus? ets molt inferior i acomplexat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
23 de març de 2017, 22.55 h

#5 Més aviat ho hagués dit, el merda ja parla.

I com no, el titola desvia l'atenció


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de març de 2017, 22.52 h

Cap sorpresa, ja ho sabiem que l'estat jugava brut, però m'en alegro de la seva brutal cagada.

Vinga parella de desgraciats luisin i aragonessis us estem esperant, a veure quina excusa donareu, parell de fracassats


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
LLUIS fletxa bcn
23 de març de 2017, 15.17 h

Al referèndum d’Eslovènia del 1990 van votar a favor de ser independents un 90%. A Letònia un 73%. A Estònia un 77%. I a Lituània un 76%. Tots amb una participació superior al 80%.

Llavors perquè demanen un referèndum? Bàsicament perquè se n’han adonat que no hi ha prou majoria social per declarar la independència amb 72 diputats del Parlament. Amb dos milions d’un cens electoral de 5,5 difícilment et reconeixerà Brussel·les o Sudan del Sud, posem per cas.

N.B. 35% DEL C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
23 de març de 2017, 14.54 h



ESPANIENKREUTZ per el sr. Margallo.

NO OS OLVIDEIS, TIENE MÉRITOS SOBRADOS , PERÓ LAS DEUDAS QUE TIENE POR TRAICIONAR A CATALUNYA, MERECERÍAN MUCHO MÁS.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
23 de març de 2017, 14.43 h

Cuanto dinero nos cuesta pagar a los traidores de CSQEP? Nada, ellos quieren reventar la posibilidad de que la mayoría de catalanes podamos votar libremente para decidir qué futuro queremos para nuestros hijos y nietos. Y ahora cada vez que salga un mandatario diciendo que la carpeta catalana es un asunto interno de españa, por favor que salga subtitulada la cantidad de euros que ha pagado el putrefacto estado español o el favor que TODOS los que se creen españoles les debe a esos mandatar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de març de 2017, 13.54 h


#5 Vaya obsesión la tuya con los nazis. Lo entiendo, chavalina, sí, lo entiendo, igual que entiendo que pocos gilipollas tan nazis como tu se pueden encontrar por el mundo.

Hay que ver que pena que me das, chavalina, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.

En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hom... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de març de 2017, 13.13 h

#5

Aragoneses, veig que tens molts problemes....... però si acudeixes al 012, et donarán tota classe de consells, per què se et passi la TONTERIA. Gencat.cat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.