directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont avisa que l'Estat està "disposat a tot" per aturar el referèndum

El president assegura que Espanya farà allò "confessable i inconfessable" encara que vulneri la Constitució. Acusa l’Estat de venjar-se dels catalans.

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat aquest dissabte que l'Estat està "disposat a tot" per aturar el referèndum, encara que vulneri la Constitució. "Si cal incomplir-la ho faran, perquè la resposta que està disposat l'estat espanyol a donar per impedir que puguem decidir lliurement és tot, tot i tot. El confessable i l'inconfessable", ha assegurat durant l'acte del PDeCAT que ha donat el tret de sortida a la campanya pel 'sí' a la independència. 





Comparteix
   


Etiquetes
Fotogaleria de l'acte #DiguemSí al TNC fotos Gemma Canal

Puigdemont ha recriminat a l'Estat que només faci sentir un sol missatge: "l'amenaça i la venjança".


"Diuen que no ens arreglen les infraestructures perquè defensem la independència", ha constatat.

El PDeCAT ha reunit centenars de persones al Teatre Nacional per començar la seva campanya pel 'sí' al referèndum en un acte titulat 'Diguem sí'. El míting ha servit per donar suport als condemnats per l'organització del 9-N, l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs. 

Puigdemont, que ha estat l'encarregat de cloure l'acte, ha constatat que Espanya té una llibertat "empetitida" perquè no es permet parlar català a l'aeroport, no es pot discutir sobre segons quins temes al Parlament i no permet que els catalans puguin votar sobre el seu futur. 

En aquest sentit, ha advertit que l'Estat està disposat a seguir a tot per impedir el referèndum, "sense límits, molt més enllà del que diu la seva pròpia Constitució", fent "allò que es pot explicar i el que no". En aquest punt, ha criticat que estiguin fent servir "les energies i els recursos que també són dels catalans, dels aturats, de les vídues i dels orfes per anar pel món demanant favors inconfessables". Ha al·ludit aquí a l'exministre García-Margallo. 

Les seves armes, ha continuat, són "l'amenaça i la venjança", i ha avisat que això és precisament el que practicarà si els independentistes no se'n surten. De fet, ha argumentat que l'Estat ja s'està venjant pel procés quan no arregla les infraestructures o no negociar un finançament just per a Catalunya. "Prefereixen perjudicar els ciutadans de Catalunya, també els del 'no', a canvi de fer xantatge al Govern perquè abandoni la idea del referèndum", s'ha queixat. 

Puigdemont s'ha adreçat als catalans "del 'sí'", però també als que no són partidaris per la independència. "Es venjaran amb el nostre model educatiu, ja ho estan fent ara; es venjaran amb el nostre model lingüístic, econòmic, cívic i cultural", ha dit. 

Mas: "Rajoy ve a ensarronar els catalans"

Per la seva part, l'expresident de la Generalitat i president del PDeCAT, Artur Mas, ha aprofitat la celebració a Roma dels 60 anys de la UE per demanar ajuda als pobles d'Europa. "En aquest moment crucial de la nostra història i del nostre futur, hem de demanar solidaritat als pobles d'Europa, per aquells que estan lluitant per la democràcia, que és un dels pilars de la construcció europea", ha reclamat.

Mas ha constatat que Catalunya ja és un "actor polític al món", en gran part pel 9-N, malgrat els esforços de l'exministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo. I precisament, ha remarcat que el sentit d'aquella jornada i de tot el que passarà a Catalunya en els propers mesos, referèndum inclòs, és "no haver d'estar més pendents de cap president que vingui a ensarronar els catalans, a dir coses que no seran". A partir d'ara, ha continuat, el poble de Catalunya prendrà les decisions "amb autonomia, amb llibertat, per ell mateix". 

S'ha referit aquí a la propera visita del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que diumenge i també dimarts estarà a Barcelona i, segons s'ha publicat, farà algun tipus d'anunci en matèria d'infraestructures. "Veureu com ve a prometre no sé quantes coses, però no tenim cap confiança, perquè no se la mereixen, no se l'han guanyada mai. No compliran res", ha assegurat.

Ortega: "Unió no va saber llegir el present de la realitat catalana en clau nacional"

L'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega ha pujat a l'escenari emocionada, "reconfortada", ha dit, per l'acompanyament de tants ciutadans, de l'ANC i d'Òmnium, i sobretot ha volgut donar efusivament les gràcies al PDeCAT. L'endemà de la dissolució d'Unió, Ortega ha reconegut que té una "barreja de sentiments molt contradictoris", de profund agraïment, però també de "profunda tristor i buidor" per la desaparició d'un partit "que ha donat molts anys de servei al país". 

"Un partit que a mi m'ha donat molt i que jo li he donat tot", ha afegit. Ha reconegut, però, que segurament Unió va cometre "l'error de no va saber llegir el present de la realitat catalana en clau nacional", tot i que ha afegit que "ha estat fidel als seus principis fonamentals". 

L'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau ha donat les gràcies per l'escalf i el suport de la gent durant el procés judicial pel 9-N, però també s'ha referit especialment als voluntaris que van fer possible aquella consulta, perquè "aquella llavor que van plantar ha de fer possible ara el referèndum". "Estem aquí per avançar la nostra posició, que no pot ser una altra després de tants anys de dir no a la dictadura, a al por i a la imposició, que dir sí a la llibertat", ha exclamat. 

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat davant dels centenars de persones presents que dimarts anirà al Congrés "amb el cap ben alt" encara que l'Estat l'obligui a deixar l'escó que els catalans li van encarregar. 

La coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, ha reconegut l'herència de CDC i ha remarcat que Catalunya "s'entén avui per l'obra feta pels governs Pujol i pels bons convergents". Pascal ha garantit que treballaran per un nou país "sense sectarismes i des del mig, obrint les portes del partit a tothom".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
LLUIS fletxa bcn
21 d'abril de 2017, 15.17 h

Los empresarios catalanes advierten al Govern de que no le darán sus datos fiscales .
Avisan de que más del 60% de los empresarios de esta asociación (que representa a 400 compañías catalanas) estaría dispuesto a deslocalizar sus empresas e irse de Cataluña.
Leer más: Los empresarios catalanes advierten al Govern de que no le darán sus datos fiscales .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
LLUIS fletxa bcn
11 d'abril de 2017, 16.58 h

Según una encuesta de José Bou
Empresarios de Cataluña: ?La desconexión es inviable?
Hasta el 87% de ellos se plantearía trasladar su negocio fuera de Cataluña si el Govern continúa con suproceso de separación del resto de España


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
xamfaina fletxa xindria
27 de març de 2017, 16.45 h

#18 taputamare


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
27 de març de 2017, 14.24 h

QUERIDO NAZI SYNERA (becario del panfleto del Asaltapiscinas),

Aunque eres muy cansino me rio mucho desmintiendo con datos y links a documentos y declaraciones que demuestran fus falsos dictamenes judiciales y tus falsas declaraciones de la ONU.

Pero hasta ahora cuando repetias la falsa cita de Gandhi, me limitaba a quedarme en el punto 2 y REIRME DE TI. Hoy te he dedicado unos minutos y te adjunto varios links que DEMUESTRAN que esa tonteria que repites JAMAS, la dijo Gandhi.

http://legal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Finsals Ous fletxa London del camp
27 de març de 2017, 03.44 h

President Puigdemont, em sorprèn que amb aquestes altures del procés, vostè surti per aquí deien aquestes "novetats", que epanyaaaaa està disposada a tot, és cosa coneguda, estan acostumats a aportar les mans brutes de sang catalana, des de fa tres-cents anys , per tal de satisfer la seva ambició i sadisme, a mi el que em preocupa molt és saber si nosaltres i sobretot els nostres líders, caracteritzats per la seva fal·lera pactista i peixatera, estan disposats a tot, o acabarem com el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
26 de març de 2017, 21.39 h

EL INDEPENDENTISMO EN EUROPA
Italia, “una e indivisible”
El Tribunal Constitucional italiano fue muy claro en su sentencia número 118, de abril del 2015. La región del Véneto no puede organizar un referéndum consultivo sobre la posibilidad de independencia de su territorio y tampoco una consulta sobre la ampliación de su autonomía fiscal. La máxima instancia judicial de la República reiteró que Italia, como indica el artículo 5 de su Constitución, es “una e indivisible”, una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Joan fletxa Barcelona
26 de març de 2017, 17.50 h

#3 estem a punt i preparats...ens trobaran dempeus i disposats a tot. I som molts més dels que ells volen i diuen. Com diu David Fernández , ELS COPS D'ESTAT JUDICIALS, S'ATURARAN AL CARRER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de març de 2017, 16.51 h



#10


Sembla que intentes burlar-te del "NOS HEMOS CARGADO SU SANIDAD" que un FILL DE MEUCA COM TU va dir impunement, per culpa d'altres FILLS DE MEUCA que s'han passat la justícia per les hemorroides .


Si lo que intentes és demostrar que els PPancastellanistes us caracteritzeu, a part de ser fills de prostitutes, per ser tan avorridament pesats com grotescament estúpids, HO HAS ACONSEGUIT, CAGUETESNESES !!



Per cert, et recordaré que :


ABANDONIS L'ANÍS EL MONO, PERQUÈ ET FA FER... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
I´ve been watching you fletxa from around the corner
26 de març de 2017, 15.16 h

#12 borratxo drogat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
26 de març de 2017, 14.48 h

el polonia cada vez mejor.

Mad Mass and The Inhabilitats de gira por el extranjero . . . sin billete de vuelta para no molestar JA JA JA JA JA JA



El creador de 'Espanya ens roba': "No habrá referéndum, sólo agitación y propaganda"


http://www.elmundo.es/cataluna/2017/03/06/58bc5e0622601dce208b45cb.html

Se celebrará un referéndum en Cataluña antes de septiembre?
No. De la misma manera que en 2014 no se celebró. No hay nada preparado. Lo que sí que habrá será agitación y propaga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.