directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Domènech presenta la seva candidatura: “tot queda en família”

Colau serà la coordinadora nacional i el seu company Adrià Alemany tindrà lloc a l’executiva com a coordinador de Bcn en Comú.

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha presentat aquest dilluns la seva candidatura tant per l'executiva com per la coordinadora nacional del nou partit dels comuns, que s'ha de constituir en assemblea fundacional del 8 d'abril. Domènech ha fitxat el catedràtic Vicenç Navarro, membre del consell ciutadà estatal de Podem; incorpora membres de les direccions d'ICV, EUiA i BComú i assegura comptar amb "un terç" d'independents per a l'executiva que pretén liderar. Per això, ha defensat que la candidatura, que es fa seu el nom 'En Comú Podem', recull totes les sensibilitats de l'espai i s'ha teixit des de la generositat. Per a la coordinadora nacional, Domènech proposa que sigui l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui encapçali la candidatura. Els comuns també han decidit ajornar fins després de l'assemblea l'elecció del nom del nou partit.

Comparteix
   


Etiquetes
La candidatura agafa el nom d’En Comú Podem

Per configurar la seva llista a l'executiva, Domènech ha fitxat el catedràtic de Ciències Polítiques de la UPF i professor de la The Johns Hopkins University, que va tanca el 2015 la llista de CSQP al Parlament. Membre del Consell Ciutadà Estatal de Podem, és el responsable de Polítiques Públiques de la formació morada.

Pacte de les cadires entre Bcn en Comú, Iniciativa i EUiA

A la candidatura de Domènech a l'executiva dels comuns també hi ha noms actius de les formacions que impulsen el nou partit com el coordinador de BComú, Adrià Alemany, cofundador de la PAH i màster en Relacions Internacions i Integració Europea. És impulsor de la plataforma inicial Guanyem Barcelona, juntament amb la seva parella, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. També s'hi integra Susanna Segovia, portaveu de BComú i experta en participació ciutadana.
 
Com a dirigents d'ICV, en formen part els dos coordinadors nacionals, David Cid i Marta Ribas, també diputada de CSQP, i el portaveu i eurodiputat Ernest Urtasun. També l'exdiputada al Congrés, Nuria Buenaventura, que ara és secretària d'Organització dels ecosocialistes i va ser directora general de Medi Ambient.
 
EUiA també hi aporta dirigents: és el cas del diputat de CSQP i actual líder de la formació, Joan Josep Nuet; Núria Lozano, sindicalista i responsable del món del Treball d'EUiA i de Model Federal i Plurinacionalitat d'IU; Héctor Sánchez, secretari d'Organització de la formció; i Eva Balart, que hi coordina Comunicació.

Domènech col·loca el seu cap de gabinet

A més, Domènech ha fitxat una de les seves persones de confiança al Congrés, Marc Grau, portaveu de Terrassa en Comú. És el cap de gabinet de Domènech i coordinador del grup parlamentari d'En Comú Podem als Diputats.
 
Com Grau, hi ha altres representants del món local, que es van presentar ja sota el paraigües dels comuns a les municipals. En aquest sentit, Barcelona és una de les ciutats que més hi aporta: per exemple, el número 2 del consistori, Gerardo Pisarello. O Gemma Tarafa, comissionada de salut del consistori, que va ser investigadora de Salut Pública de la UPF i de l'Institut Català d'Oncologia, postdoctorada a Yale.
 
Domènech també ha fitxat Eloi Badia, impulsor de la Plataforma Aigua és Vida, i actualment regidor de Presidència, Aigua, Energia i Gràcia de l'equip d'Ada Colau; i Aitor Hernández, doctor en polítiques públiques, que va coordinar amb David Cid la campanya electoral de Barcelona en Comú i que és ara membre de l'equip d'Alcaldia.
 
També ve del món local Elisenda Alamany, regidora de Castellar del Vallès, i membre de Decidim Castellar i de les Candidatures Alternatives del Vallès, llistes vinculades a la CUP i que a les darreres eleccions es van presentar al Vallès amb els comuns. Un altre exemple en clau municipal és Candela López, vinculada a ICV, i actual alcaldessa de Castelldefels. O Xavi Matilla, que fa tàndem amb Grau a Terrassa. La diputada d'En Comú Podem Lucía Martín, vinculada a la PAH, també forma part també de la llista de Domènech.


 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Rufino Laina fletxa Valencia de Alcantarilla
27 de març de 2017, 18.16 h


#4 Tengo una curiosidad, caballerete: esos nazis por los que tanto suspiras y que tanto reclamas, son los que se tiraban a tu madre cuando se prostituia en la carretera entre Chamalera y Candasnos? O los que preferian tu ojete a los bajos de tu madre, que les daban asco?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 de març de 2017, 17.30 h


#5 Per la manera que uses els signes d'exclamació diria que ets un espanyol . I si per esquerra independentista et refereixes a Xavier Domènech, que és a qui esmenta l'article, vas molt equivocat, NI ESQUERRA NI INDEPENDENTISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de març de 2017, 17.00 h


Que potser ets aquell al que solen anomenar Nen Subnormal CONVERGENT? Aquell que justifica que l'Artur Mas hagués perdut quatre anys sense preparar estructures d'estat, o que per poder apartar el Tripartit del poder va anar a rebaixar l'Estatut a Madrid fent-se la forto amb el Zapatero? També justifica lo de la família Pujol, lo del Palau de la Música, lo del 3% i tota la CORRUPCIÓ a l'espanyola que té Convergència i que l'ha fet canviar el nom a PDECat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
davids fletxa sta.susanna
27 de març de 2017, 15.03 h

i amb tots vostès.......¡¡¡¡¡.l'esquerda dependentiste!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
27 de març de 2017, 14.12 h

QUERIDO NAZI SYNERA (becario del panfleto del Asaltapiscinas),

Aunque eres muy cansino me rio mucho desmintiendo con datos y links a documentos y declaraciones que demuestran fus falsos dictamenes judiciales y tus falsas declaraciones de la ONU.

Pero hasta ahora cuando repetias la falsa cita de Gandhi, me limitaba a quedarme en el punto 2 y REIRME DE TI. Hoy te he dedicado unos minutos y te adjunto varios links que DEMUESTRAN que esa tonteria que repites JAMAS, la dijo Gandhi.

http://legal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
27 de març de 2017, 13.05 h

ELS DISCURSOS UNIONISTES TOTS FRACASSATS

1) Fugida d'empreses: ni hi ha més que mai i en aument. Madrit va perdent.

2) Economia: creixent a CAT, decreixent a l'Estat espanyol

3) Souflés: encara no s'han vist enlloc

4) Corrupció: res a veure amb l'independentisme. La corrupció més alta de l'Estat: PP i MADRIT

5) Prohibit xiular himnes i portar estelades: tot el contrari. Vulnera la llibertat d'expressió. Seguirem xiulant a reis i himnes imposats.

6) Xantatxos a l'exterior per callar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de març de 2017, 13.01 h



I tot queda a casa. A casa de la Colau, està clar.............,.

PER QUÉ VAS MENTÍ, AL DIR QUE NO ENTRARIES MAI A LA POLÍTICA.......????=


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LLUIS fletxa bcn
27 de març de 2017, 12.29 h

El Cercle d’Economia es mostra molt crític en un document amb el procés sobiranista i adverteix de les seves possibles conseqüències per als ciutadans. La institució presidida per Juan José Brugera afirma que “res és democràtic si es vulnera el principi fonamental de compliment de la legalitat” i exigeixen al Govern "una proposta" alternativa a la independència.

En aquest sentit, reivindiquen “el diàleg, la reforma i el respecte al marc legal”. “El diàleg és inexistent ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.