directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ximo Puig insinua al renovat diari La Veu que Catalunya acabarà votant

El president de la Generalitat valenciana diu que el Principat "ha de definir finalment quin és el seu paper"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Ximo Puig ha insinuat que Catalunya té pendent votar per decidir el seu futur i que ho acabarà fent en els propers temps. El president de la Generalitat valenciana ho ha apuntat en una entrevista al diari La Veu, que estrena aquesta setmana web renovada amb un nou disseny. Puig ha afirmat que la relació amb el Principat és “bona” i que “volem mantenir-la ara i sempre”, però alhora, ha dit que “fins que no es defineixi finalment quin és el seu paper, té limitada la seva capacitat com a aliat”. Una referència implícita que es podria llegir entre línies com una al·lusió al referèndum que s'ha de celebrar en no més de 5 mesos i al standby que Puig ha imposat en les relacions entre tots dos a l'espera que es decideixi com es resol el procés.
L'entrevista a Ximo Puig, publicada al renovat diari La Veu
L'entrevista a Ximo Puig, publicada al renovat diari La Veu

Comparteix
   


Etiquetes
Millora de les relacions respecte a Catalunya

A més, Puig ha confirmat que la represa de les relacions entre Barcelona i València són evidents i que han ajudat per defensar temes conjunts com el Corredor Mediterrani. Això, segons ell, representa un canvi respecte a l’època del govern precedent del PP, en la qual “hem estat aïllats”, fet que “ha estat extraordinàriament negatiu”. Durant l’entrevista, el president del govern valencià també ha carregat contra l’etapa del PP per temes com “la corrupció, cosa que ens ha donat una mala reputació, una mala fama per al país”. També ha atiat el foc per la “hipoteca” econòmica que han deixat.  i ha reblat: “El PP sí que va fer de la Generalitat una institució absolutament submisa als interessos partidistes”. 

La intenció de Ximo Puig, "valencianitzar" el territori
 
Sobre la política lingüística, Puig ha defensat el seu decret de plurilingüisme i la intenció de “valencianitzar aquesta comunitat, i això significa que la gent ha de ser conscient de tot allò que té a veure amb aquesta comunitat, que és diversa, plural, que és un puzle de llengües, de tradicions, d'històries...”. El model que ara intenta aplicar el dirigent socialista és contraposat al del PP que, segons ell, “va fer de la Generalitat una institució absolutament submisa als interessos partidistes”. L’entrevista s’ha publicat al diari La Veu, que ha renovat el disseny aquesta setmana. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
29 d'agost de 2017, 13.22 h

#1 Ara per ara, jo no ho veig. Cal jutjar actes no presumpcions. Els seus actes, tenint en compte el Poble Valencià, molt per sota de què hauria de ser la seua natural disconformitat, amb el maltractament de madrid: No se li pot demanar més: De moment. Ara ens calen els Miquelets. La RTVV, la Hisenda pròpia amb els bancs o caixes d'estalvi valencians. Tot això amb el correcte funcionament del Corredor de la Mediterrània. La història ens diu que: Quan un País ho necessita li naix el pres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 d'abril de 2017, 23.31 h



#4


Alberto Caguetesneseeeeeeees . . . per què et fots en temes dels que no hi entens NI FAVA??!!

Val més que et dediquis a mirar i remirar el pòster de Cristiano Romualdo , que et va fer sentir tan ENAMORAT amb els seus abdominals fabulosos, i que tant sovint RECLAMAVES en moltes pàgines d'aquest diari com:



comentari 35 de http://www.directe.cat/editorial/514472/de-cdc-a-partit-democ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanas de Figueras-Gerona aka SUPERCAT:Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
6 d'abril de 2017, 19.56 h

El Parlament reprueba el nombramiento de Vicent Sanchis como director de TV-3
Todos los grupos salvo JxSí rechazan la designación y piden también la dimisión de la presidenta en funciones de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/vicent-sanchis-reprobado-parlament-5956683

EL PARLAMENTO REGIONAL CATALAN CONSIDERA A SANCHIS DEMASIADO NAZI PARA TVEN3.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Querido, "NAZISTE" Joan Ruiz i Solanes de Figueres-Girona aka SUPERCAT:Mis palabras resuenan en tus oidos como un zumbido de moscas fletxa VIVA FELIPE, RES DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de TODOS los españoles no estais los catalanes)
6 d'abril de 2017, 19.50 h



#2 HAN PERDIDO LAS ELECCIONES, DICES, PEDAZO DE BORRACHO INSENSATO ?

Otra vez tu, cretino subnormal analfabeto que con tu gilipollez ignorante nos vas a hundir a los patriotas españoles en el más aberrante de los descréditos y de los ridículos?

Por qué no pruebas a meterte el teclado entero por el ojete, mientra profieres chilliditos de placer al ritmo alegre del CARA AL SOL ??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
LLUIS fletxa bcn
6 d'abril de 2017, 17.41 h

El primer poder fàctic de la UE i del conjunt de la zona euro, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va llançar una advertència molt concreta, que és perfectament aplicable al cas català, quan es va referir al fet que cal "no posar a prova el principi d'integritat territorial" dels països membres de la UE.

N.B. A CATALUNYA S'HA VOTAT DURANT QUATRE ANYS AMB REFERENDUM INCLÓS (9-N).TOTES LES ELECCIONS LES HAN PERDUT ELS SEPARATISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 d'abril de 2017, 10.20 h

Compte amb el Ximo Puig, que les aparences no enganyin, no és més que un arribista del PSOE de tota la vida, que a l'estil de l'Iceta, s'arrecera al costat dels forts. Un Lerma 2.0, vaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.