directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Maniobres incomprensibles, adversari nerviós

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El moviment fet pel Govern espanyol durant la darrera setmana és certament incomprensible. De primeres, convocar l'establishment català en ple i els mitjans encarregats de cimentar l'statu quo des de fa quaranta anys, per llançar a bombo i plateret una promesa que el mateix dia de l'anunci, calculadora en mà, es converteix de fet en una moderadíssima proposta. I tot just una setmana després, en concretar-se als pressupostos, es confirma que en realitat es tracta d'una caiguda sobre la ja misèrrima inversió a la qual ens tenen acostumats. Tot plegat mentre Revilla i Oltra (peneta) protesten contra els nostres privilegis. De veritat que algun expert hauria d'explicar quin sentit ha tingut tot això. Mentre ells perden encara més credibilitat, a la nostra. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
INHABILITATS. És temps d'anar canviant el xip. Volem exercir el poder amb tots els ets i uts. Aplicar els mecanismes de la sobirania. Anunciem-ho. Aquests dies l'alcalde de Lleida amb el suport de Ciudadanos, Àngel Ros, ha anunciat la seva candidatura a repetir a les eleccions municipals de la primavera del 2019. Està molt bé. Però potser algú (evidentment, no cal des del govern o els grups parlamentaris, però potser sí des dels partits que el donen suport) hauria de fer saber al president del PSC que si té previst intentar impedir al seu municipi el referèndum que es durà a terme per desig àmpliament compartit del poble de Catalunya, potser serà ell qui quedarà inhabilitat i no podrà concórrer. Perquè confio que la Llei de Transitorietat adverteixi tothom que exerceix un càrrec públic a Catalunya que serà fulminantment desposseït si s'atreveix a col·laborar a impedir la decisió lliure dels seus conciutadans.

OUS. Conscient que en aquest àmbit el ridícul era espantós, l'Audiència Nacional ha hagut de plegar veles en la persecució per sedició contra el regidor de Vic Joan Coma i ha optat per retornar la causa al Jutjat de Vic per si existeix desobediència i prevaricació. Afortunadament, el front que buscava desgastar la unitat de l'independentisme a base d'enfrontar la CUP i Junts pel Sí perd gas, substituïda per l'amenaça i la persecució efectiva del Govern en ple, alts funcionaris i empreses subministradores de serveis essencials a l'administració. Cal agrair a Joan Coma la seva valentia. Tots els qui creiem en l'alliberament nacional del nostre poble haurem de sortir al sol i posar-hi el nostre gra de sorra. Hi jugarà la incertesa. És amb això, amb la nostra inseguretat, que jugarà l'Estat com a carta més forta. Ens caldrà sobretot unitat: si anem tots junts trencarem els ous i farem la truita de la República Catalana.

PLUJA. La presentació del projecte de pressupostos del govern espanyol dimarts passat va suposar una autèntica puntada de peu a la boca del president Rajoy. No ha calgut esperar més de set dies per comprovar com la reducció de la inversió que anunciava (i que els mitjans dependentistes catalans convertien en pluja de milions) esdevenia en realitat l'enèsima presa de pèl. Ara resulta que els més de 1.900 milions a invertir en rodalies es transformen en 271 al pressupost 2017. Espectacular. Tot plegat amb un descens (descens!) de 30 MEUR respecte als de l'any anterior, compatible amb un augment de la despesa a la Casa Reial (això si que era necessari!), d'un 32% d'increment en despesa militar i de misèrrimes actualitzacions de les pensions i els salaris dels  treballadors públics, tot plegat molt per sota de la inflació. Realment és nota el canvi en profunditat que hi ha introduït el Frente Nacional Naranja.

QUERELLA. L'advocada Ana Stanic, experta en dret comunitari, destaca fa temps que Catalunya hauria de presentar el seu moviment d'emancipació com una dissolució del Regne d'Espanya. Seria la demostració més gràfica que, encara que la història ens digui clarament que és així (per mostra, les reflexions del professor Josep Costa sobre l'absència total de catalans a les altes instàncies des del seu mateix naixement fins ara) l'Estat espanyol és també nostre, com haurem de defensar quan repartim actius i passius. Per això és tan d'agrair la iniciativa del col·lectiu de juristes Drets de querellar-se contra vuit magistrats del TC, sota l'acusació d'un delicte de prevaricació, en permetre de tirar endavant la llei que reformava el tribunal i l'atorgava capacitat sancionadora: consideren que els encartats sabien que aquesta reforma "vulnerava l'estat de dret". Per fer-ho només han hagut de seguir fil per randa els vots discrepants dels altres tres magistrats.

SEPARATS. Res més il·lustratiu que fer les mateixes preguntes, de matèria constitucional, a Catalunya i Espanya, a l'hora de contrastar com ja som dos països diferents. Com només cal que l'estructura política s'adapti a la realitat. El mateix dia que l'enquesta d'en Cuní afirmava que un 86% del mil primers espectadors a contestar de la TV comtal eren partidaris de desobeir el TC i tirar pel dret amb el referèndum unilateral, l'ObSERvatorio de la cadena de ràdio espanyola afirmava que la majoria dels espanyols són partidaris que el seu govern intervingui (encara més) la Generalitat si cal. Els enquestats catalans i espanyols responen de manera diametralment oposada a totes les preguntes, tant les que fan referència a possibles vies de sortida (via referèndum o reformes a Espanya) o "solucions" repressives. Pel que fa al suport al referèndum dades espectaculars al Principat: només un 16,9% s'hi oposa frontalment.

SUPORT. El descontrol espanyol a l'escenari internacional, tot i els esforços d'un immens i caríssim sistema diplomàtic, de les promeses i de les contrapartides, creix dia a dia. El ministre Dastis, mànega en mà, no dóna a l'abast. Aquesta setmana s'ha conegut (i valorat poc) el fet que, segons sembla, un centenar d'organitzacions i partits d'una quarantena de països han signat en el marc del XXI Seminari Internacional de Mèxic una declaració a favor del dret a decidir de Catalunya, amb l'impuls de Joan Josep Nuet (EUiA) i Gabriela Serra (CUP). Entre les forces compromeses, atenció: la més gran del món, el partit comunista xinès. Poca broma. A priori, davant del contenciós del Tibet (i alguna altra regió rebel) no era previsible el suport de la segona economia del món. Probablement, però, els seus interessos a Catalunya, porta d'Europa, hi juguen un paper encara més rellevant per a ells. Espectacular.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
LLUIS fletxa bcn
22 d'abril de 2017, 17.49 h

E. 27-S.
CATALANS: 7.571.127

CENS: 5.510.713

VOTANTS: 4.115807

Separatistes: 1.949241

Separatistes: 35% DEL CENS (47,8% DEL VOTS)


N.B. QUI ÉS L'ADVERSARI ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 d'abril de 2017, 08.34 h






Els PATÈTICS esforços de l'estat esPPanyol per mantenir la "zacrozanta unidá de la patria", només poden tenir un resultat: fer-los MAL.



Tot alló que no sigui CONÈIXER I RECONÈIXER LA REALITAT DE LES COSES, i tot el que sigui intentar imposar una FICCIÓ que no té contacte amb la realitat, ESTÀ CONDEMNAT A FRACASSAR I A FER MAL..



EsPPanyolerus de caralsol i salutació feixista: EL POBLE CATALÀ NO US VOL. Seguiu fent tot el que volgueu a les esPPanyes, però nosaltres SOM ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 d'abril de 2017, 21.05 h




#15



Ooooixxxx . . . que valenta que ets sents, PPalurda analfabeta, mariconeta i franquista , segur que acabes d'ingerir MITJA COPETA D'ANÍS EL MONO, oi??. . . quina pena que aquesta valentia no et permeti venir per Figueres, on SAP que jo visc, eing, conilleta espantadissa?



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !!



Potser si que és veritat que vas en cadira de rodes . . . o potser ho has escrit tu mateix per inspirar pena?




De les PPalurdes analfabetes i franquistes com tu, es pot es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
`````````````````````` fletxa ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
9 d'abril de 2017, 21.04 h

#15 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
9 d'abril de 2017, 20.27 h

#14 A TUS RIDICULAS CAGADAS DE SANT ESTEBA Y CATARACTES DEL NIAGARA SE HA UNIDO ESTA ULTIMA DE ABRIL 2017 DONDE TE OLVIDAS DE LA HACHE.

JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA



Ja saps que a Figueres i visc jo, pobreta Alberto Caguetesneses


http://www.directe.cat/noticia/594803/loposicio-cup-inclosa-aprova-carregar-se-vicent-sanchis-nomes-24-dies-despres


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
9 d'abril de 2017, 16.49 h





Mai no havia conegut ningú tan poca coseta que MITJA COPETA d'ANÍS EL MONO el trastoqués tant com a la pobra PPalurda franquista Caguetesneses #10 #12



Ja se que potser la pobreta ja va nèixer un xic taradeta per la ingent quantiitat d'espermes de diferents procedències i races que traginava la seva mare dins la vagina quan ell va ser concebut.



Aquesta mateixa podria ser la causa també de la seva inclinació a fer-se sodomitzar pel seu gos, un síndrome que he consultat amb un bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Roger fletxa Reus
9 d'abril de 2017, 15.56 h

El CATANYOL té cura i "a bombo i plateret" ("a bombo y platillo") és una traducció molt bèstia. Ara només cal que digueu "treure a relluir" per haver-ho vist tot. El català no és un dialecte del castellà!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
9 d'abril de 2017, 13.41 h

#11 TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS AUTODETERMINACION,ETC . . DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/registered-heritage-page-8... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Liberanda Barcino fletxa Barcino capta
9 d'abril de 2017, 12.18 h

#10
Benvolgut unionista monàrquic del rei hereu del monòrquic Franco,
Vols trobar més casos de corrupció per als teus missatges ?
Podràs trobar-ne si poses al buscador d'internet: llumitaquigrafs atlas corrupció.
Llastima que només tracta els dels territoris de parla catalana.
Tot i així els partits dinàstics PPsoe segueixen sent majoria.
A part queda per comptar si la resta de casos dels partits del regionalisme constitucional (CDC, la Unió Duran, o el brotxes blaveres de Valè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDO "NAZISTA" JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
9 d'abril de 2017, 11.52 h

QUERIDOS NAZIS

CUANDO HAGAIS LA DECLARACION DE LA RENTA NO USEIS EL PROGRAMA PADRE DE HACIENDA, USAD EL PROGRAMA PADRE DE NEYMAR O PADRE DE MESSI. SALE A DEVOLVER

YO USE EL PROGRAMA PADRE DE PUJOL Y ADEMAS DE DEVOLVERME ME HA CAIDO UNA HERENCIA EN ANDORRA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.