directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC descarta una coalició amb Carretero i Laporta i els convida a ocupar el centre-dreta independentista

Els republicans es veuen com l'opció amb 'més solidesa i garanties d'èxit'

Comentaris 119  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha descartat aquest divendres una coalició electoral amb Reagrupament i Solidaritat Catalana per la Independència després que Joan Carretero formalitzés per carta el seu oferiment a Joan Puigcercós i Joan Laporta. Malgrat que no ha rebutjat explícitament l'oferta, de les declaracions de Llorente se n'extreu que descarta aquesta possibilitat, després que ha argumentat que ERC no pensa abandonar l'espai de l'esquerra independentista i ha convidat Carretero i Laporta a ocupar l'espai del centre-dreta independentista. A més, ha erigit ERC en l'opció amb 'més solidesa i garanties d'èxit', també per arrossegar PSC i CiU cap a l'exercici del dret a decidir.
laporta joan puigcercos erc
Comparteix
   


Etiquetes
El mateix dia que Joan Carretero ha anunciat que havia enviat una carta tant al president del que va ser el seu partit (ERC), Joan Puigcercós, i a l'impulsor de Solidaritat Catalana per la Independència i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, per convidar-los a 'seure a parlar' sobre la possibilitat d'una gran coalició independentista transversal, els republicans ja han respost que es reafirmen en el seu espai a l'esquerra independentista i convidant-los a ocupar l'espai de centre-dreta independentista, ara per ara 'orfe'.

Pel portaveu d'ERC, Ignasi LLorente, una opció de centre-dreta independentista pot fins i tot contribuir a arrossegar CiU a posicions sobiranistes. En declaracions als periodistes després de presentar la web decideixes.cat per implicar la ciutadania en la precampanya electoral, Llorente ha erigit ERC en la 'garantia més sòlida' de l'independentisme

Ara bé, ha deixat clar que pels republicans 'no és una mala notícia' que apareguin noves opcions independentistes, sinó que ho seria 'que la gent deserti de la política'. Però la prioritat dels republicans no és una coalició amb Laporta i Carretero, sinó esdevenir 'forta' per 'arrossegar la resta de formacions' cap al debat que ens li 'interessa', que és com superar la sentència de l'Estatut i vertebrar políticament el clam del 10-J.

Ampliar l'espai independentista d'esquerres i republicà
Els republicans centraran la seva precampanya en intentar mobilitzar el seu electorat i eixamplar l'espai independentista d'esquerres i republicà. Han situat com a eventual 'èxit electoral' arribar a marcar l'agenda política del país i 'forçar la resta de formacions polítiques, especialment les més grans -CiU i PSC-, a què entenguin que el que toca ara és que la gent pugui parlar i ser consultada la pròxima legislatura per definir quin és l'encaix o no encaix que vol amb l'estat espanyol', més després de la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC).

Els republicans volen 'canalitzar la voluntat de tots els catalans que desitgen que la pròxima legislatura hi hagi una consulta per sortir de l'atzucac' en què ha deixat el país la sentència del TC, 'apostant per la creació d'un estat propi'. 'La nostra proposta independentista i d'esquerres és en aquests moments la que té més solidesa i més garanties d'èxit durant la pròxima legislatura, i així afrontarem les eleccions', ha afegit. I s'ha mostrat confiat que ERC millorarà els resultats que pronostiquen els sondejos.

Sense rebutjar-ho explícitament, Llorente ha donat a entendre que no entra en les seves prioritats reunir-se amb Carretero i Laporta: 'A aquestes alçades de legislatura i de la precampanya, pendents que el president Montilla convoqui les eleccions, el que ens interessa és explicar la nostra proposta política'. 'El que més ens interessa és com es posicionen PSC i CiU' -ha recordat que sumen dos terços del Parlament- sobre la consulta d'independència que vol ERC la pròxima legislatura.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
Jos fletxa Lleida
8 d'agost de 2010, 20.43 h

Després de llegir que uns han de representa la independència de centredreta, i altres la independència d’esquerra, crec que aquesta polítics no han entès la manifestació del dia 10-J. Allí hi havia gent de totes les tendències. Allí es demanava una sola cosa: INDEPENDÈNCIA. Obtinguda aquesta, ja es decidirà qui ha de governar la nostra Nació. Els qui s’oposen a la coalició electoral de les diferent tendències no han comprès el que demana el poble que es va manifestar i sols ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
8 d'agost de 2010, 11.20 h

ERC = Nostàlgics del tripartit d'obediència espanyola.
Imminent coalició independentista = Full de ruta per a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 22.33 h

#113 Sí, si, montse, erradiquem la decepció de socarrel! Heil montse!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 22.17 h

#113 heil montse!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Observador fletxa Barcelona
7 d'agost de 2010, 22.08 h

Està bé que Esquerra Republicana demani moderació a Laporta i Carretero ja que ara per ara ocupen l´espai de la ultra-dreta, no pas del centre-dreta. I tenen uns embolats i unes bronques similars als de l´ultra-dreta espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 22.05 h

Anna, dona, no et posis tan dramàtica. La notícia és confosa. ERC, diu, "descarta" però no "rebutja". ERC rebutjaria deixar de ser la força electoral que aglutina als ciutadans de progrés que anem des del centre més moderat fins a l´esquerra més combativa. El redactat de la noticia és confós i no és necessari interpretacions apocalíptiques. Bones vacances!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 22.03 h

Penso que hauriem de fer una teràpia de grup i posar a tots els decebuts en una sala reduida en pilota picada perque se´ls passin les vergonyes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 21.13 h

m'ha decebut la falta de negociació d'ERC, la poca habilitat per teixir ponts, ha prevalgut l'orgull a la capacitat per plantejar un consens entre forces independentistes,...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
7 d'agost de 2010, 21.01 h

#109

I exactament aquesta gent que esprava que fes ERC amb 21 diputats ? Que proclamès la independencia ?

110 Menys visiò de futur que marxar d´un lloc i despres demanar pactar-hi, no crec que sigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
Anna fletxa Mataró
7 d'agost de 2010, 20.29 h

No puc entendre la poca visió de futur a ERC. I el mal servei que fan al país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.