directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La remodelada plaça de Tarragona no acollirà cap més corrida

La Tarragona Arena Plaça servirà per celebrar esdeveniments relacionats amb la cultura, l'oci, les tradicions i els grans espectacles

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha assegurat aquest divendres al matí que queda 'totalment descartada' la possibilitat de celebrar una nova cursa de braus a la remodelada plaça de la ciutat tot i que la nova llei aprovada pel Parlament no entra en vigor fins al proper 2012. Poblet ha dit que les curses de braus formen part del 'passat' i que la nova Tarragona Arena Plaça (TAP) ha de servir per acollir esdeveniments relacionats amb la cultura, l'oci, les tradicions i els grans espectacles. Poblet ha dit que és un espai que 'mira al futur i no pas al passat'. En una visita a les obres de la plaça, el president de l'ens ha detallat que el cost d'aquesta remodelació és de 18 milions d'euros.

Comparteix
   


Etiquetes
La plaça, propietat de la Diputació i en obres des del 2005 arran d'un projecte de remodelació i cobriment d'aquesta, ja no acollirà cap més cursa de braus sinó que serà un espai ciutadà destinat a activitats com concerts, concursos de castells o els Jocs del Mediterrani que es celebraran a la ciutat l'any 2017. En aquest sentit, Poblet ha dit que caldrà acordar amb l'Ajuntament la cessió d'aquest espai per algunes de les activitats que el consistori pugui necessitar.

Amb tot, i durant aquest cap de setmana, hi ha programada una jornada de portes obertes on els ciutadans podran visitar l'equipament i contemplar com s'obre i es tanca la cúpula. La remodelada 'Tarraco Arena Plaça' , ha dit Poblet, és un espai 'nou, modern, vistós i agradable'.

Millores dels serveis

La nova plaça, que ha costat 18 milions d'euros, compta amb un millor sistema d'evacuació en cas d'emergència, l'aïllament acústic, la supressió total de les barreres arquitectòniques existents o noves grades amb un total de 9.500 seients. Una de les actuacions que encara estan per finalitzar és la climatització de l'edifici i, segons fonts de la Diputació, fins que aquesta no estigui enllestida els actes s'hauran de celebrar amb la cúpula oberta.

La coberta, la part més singular de la reforma, està situada a 32 metres d'alçada i compta amb una part fixa i una retràctil. Aquesta última és la que permet obrir el recinte en un diàmetre de 40 metres –el procés d'obertura triga dotze minuts-. Tot i això, si aquesta està tancada, una claraboia central i una de perimetral permeten el pas de la llum solar a l'interior. Durant aquest cap de setmana els ciutadans podran acostar-s'hi i veure el nou 'TAP'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
noemi fletxa ripoll
8 d'agost de 2010, 15.11 h

#4 només una pregunta sense mala intenció, a pel concert econòmic, agraïments a CIU i el símbol de l'estelada al teu nick...tu creus que CIU ens portarà a la independència? potser hauries de triar o CIU o ||*||. Què n'opines?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
David fletxa Manresa
7 d'agost de 2010, 21.36 h

el dissabte per la nit apareixen els frikis de Ciu...què dius a PAL que ERC i ICV són protaurins? Quin nivell els de la menjadora de tites de CIU...no m´estranya que estiguin a l´oposició per incompetents....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 d'agost de 2010, 20.41 h

ERC fatal perquè goberna amb feixistes protaurins españols del PSOE que gairebé impedeixen que es prohibeixin


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
SOM I SEREM! fletxa Tordera
7 d'agost de 2010, 18.20 h

Jo hi faria alguns petits canvis en aquesta plaça: En lloc de torejar-hi braus, podriem torejar-hi els toreros. De la mateixa manera que ells torturen als braus, ara a ells els hi tocaria el rebre. No us sembla bona idea? A mi m`agradaria! aviam si així els pro-tortures taurines espanyolistes s`en adonen de tot el mal que han fet al llarg de la trágica historia taurina. Jo ja m`hi desfogaria, la veritat.
PROU COLONIALISME TAURÍ-ESPANYOL!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Quim fletxa PPCC.
7 d'agost de 2010, 14.22 h

#3
Potser tens raó però tampoc cal oblidar que les places de braus i el toro d´osborne han estat utilitzats com a símbol de colonització d´aquí la gran emprenyamenta que porten els pro-toreros i els espanyoleros més recalcitrants no sigués que de mica en mica ens anem descolonitzant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Noemí fletxa Torà
7 d'agost de 2010, 13.55 h

Sense els 21 diputats i diputades d'ERC al govern, avui no seria realitat. Gràcies ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Roc Boronat fletxa Tarragona
7 d'agost de 2010, 13.43 h

#4 A Pel : T´has descuidat de dir que la Diputació de Tarragona la governa CIU amb el PP. Per tant, li hauries de donar les gràcies (entot cas) a CIU i a PP. Tot esperant que la remodelació d´aquesta ex-plaça de braus no hagi estat obra de la constructora Ferrovial amb el vis-i-plau de Felix Millet repartint i robant diners dels impostos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 d'agost de 2010, 12.43 h

Gràcies CiU per haver estat clau en la prohibició dels toros!! sense CiU el PSCTripartit continuaria fent mal als animals


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluc fletxa Barcelona
7 d'agost de 2010, 10.28 h

Home Quim, l'edifici no en té cap culpa de l'ús que li donem les persones. Cal valorar-ho asèpticament: si la construcció val la pena arquitectònicament i té valor estètic, no està de més conservar-la! Salvant les distàncies seria com enderrocar el Colisseu de Roma pel que el varen fer servir. Sóc de Barcelona i em sembla molt bé que "el ruedo" de plaça Espanya el reconverteixin en centre comercial tot conservant-ne l'estructura.

Ara, no em fico en si 18 milions d'euros és massa ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 d'agost de 2010, 08.40 h

-la possibilitat de fer cap més cursa. No 'celebrar una nova cursa'
-lleure. No 'oci'
-amb un diàmetre de 40 m. No 'en un diàmetre'
-ens ha dit que.. No 'detallat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.