directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 23:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura i Chacón xoquen per la sentència de l’Estatut

La consellera declara que el PSC volia que el PSOE hagués actuat amb més rapidesa · Entén les tesis de la ministra perquè 'forma part del govern espanyol'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L’enèsim exemple de l'aiguabarreig ideoloògic que es viu en el si del PSOE l’han protagonitzat aquest divendres Montserrat Tura, consellera de Justícia i Carme Chacón, ministra de defensa. Tura, ha admès no haver 'coincidit del tot' amb la ministra de Defensa, Carme Chacón, sobre la valoració de la sentència de l'Estatut. 'Algunes de les afirmacions que ha fet Carme Chacón no les comparteixo', ha dit Tura en una entrevista a RAC1. La consellera de Justícia i membre de l'ala catalanista del PSC creu que la ministra va mantenir 'les tesis del govern espanyol, perquè ella en forma part'. Poc després que es fes pública la decisió del Tribunal Constitucional (TC), Chacón es va mostrat satisfeta amb la sentència perquè avala la constitucionalitat del 95% de l'Estatut.
Tura ha lamentat que 'sempre busquem més les diferències en el mateix partit que no pas les causes de qui ens ha portat en aquesta circumstàncies'. En tot cas, ha deixat clar que 'algunes de les afirmacions que ha fet Chacón no les comparteixo', però ha afegit que 'segur' que no vol que 'd'aquest tema el PP en tregui profit i intenti guanyar les properes eleccions, perquè llavors sí que Catalunya va apanyada'.

Sobre les relacions entre PSC i PSOE, Tura ha dit que els socialistes catalans voldrien que 'el PSOE hagués actuat amb més rapidesa' davant de la sentència, però ha afegit que no es pot 'oblidar' que 'hi ha un partit que és el culpable de tot plegat, que és el PP'. 'És com si li sortís gratis que hagués presentat un recurs contra l'Estatut', ha lamentat.

Pel que fa a la reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, Tura ha dit que li va agradar que 'Chaves fos conscient que la sentència del TC havia creat un esvoranc entre Catalunya i Espanya'. De fet, ha dit que aquesta és la 'frase més contundent' que li ha sentit a un membre del govern espanyol des que hi ha sentència. 'Està bé que se n'adonin que s'ha creat un esvoranc, que és una cosa molt greu que s'ha de resoldre ràpidament', ha afegit.

La consellera ha lamentat que no s'hagi modificat abans de la sentència la Llei Orgància del Poder Judicial (LOPJ). 'Ara hem sentit que es modificarà, però ens hagués agradat que s'hagués modificat abans de la sentència', ha constatat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Enric fletxa Sitges
7 d'agost de 2010, 22.51 h

#6 Esperem que si!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
SOM I SEREM! fletxa Tordera
7 d'agost de 2010, 17.47 h

La Montserrat Tura (amb la seva cara de professora de párvuls) és simplement patética, i sempre ho será. En canvi la Chacon es una bestia negra de la pitjor espècie, i té l`honor de ser la nº 1 en espanyolisme hiper-centralista per la banda dreta. Quin fástic que em donen aquests impresentables del PSC. Ja no poden enganyar a ningú. Esper-ho que s`estavellin a les properes eleccions!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 d'agost de 2010, 17.29 h

Aquesta senyora, la Tura, si fos catalana de veritat i li restés un bri de dignitat, no enraonaria tant i plegaria. Però tots i totes són iguals, l'afany de protagonisme i la pela els encega, la dignitat la deixen penjada al quarto de bany quan surten de casa. I de la chacón ni en parlem, és una castellana pro-espanyola disfressada de catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Rosa Pérez
6 d'agost de 2010, 23.15 h

De què van els del PSC. Els esvoranc del que parla Chavez el PSOE-PSC-PP l'han cavat ells mateixos. Van permetre que TC fes sentencia amb els personatjes que el compossen. Sabien el que passaria i en els 2 partits majoritaris cara España i els vots de les properes eleccions els hi convè la retallada del Estatut de Catalunya. I el PSC què fa ? El que ha fet sempre. Per mi ha quedat clar que els hi estan llapan les sabates en els de Madrid i España.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 d'agost de 2010, 22.12 h

Estic cansada de tant equilibris del PSOE-PSC amb el PP. Estic cansada de tant de vot contra Catalunya per part del PSOE-PSC per anar a favor de l'Espanya castellana-andalusa. Estic cansada de que el PSC doni la cara a Catalunya i pari el cul al Madrid del PSOE. MAI hauria dit que jo cridaria "INDEPENDÈNCIA" en una manifestació, però ho vaig fer amb sentiment i més convicció de que no ens deixen altre sortida. Tinc el cul irritat i aquestes eleccions seran las primeres que no votaré PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 d'agost de 2010, 19.11 h

No perdem mes el temps amb els espanyols i anem per feina!

Vols que Catalunya sigui lliure altre cop?
Vols viure millor tu i els teus fills?
Vols que Catalunya sigui el quart estat d'Europa?
Saps que haurem de fer, oi?
Doncs cap vot qui no vulgui la llibertat de Catalunya! (no fa pas falta dir quins partits no has de votar, o si?)

Les properes eleccions han de ser un plebiscit!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
6 d'agost de 2010, 18.40 h

I perque no forma part d'un partit catalan i treure vots a un partit catalan ... no hi ha diferencia entre PP i PSOE, nomes paraules pero en fets cap ni una. PP no nega diners de la gent gran, PP no nega que no es pot fer abortacions, PP no nega que no es pot tenir escoles bilinguals com ara ( nomes que espanyols poden anara a la seva escola sense apendre catala o euskera que em sembla perfecte si volen viure a ghetto ) ... si no vols independencia vols formar i compartir estat espanyol amb PP,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.