directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalanistes del PSC continuen qüestionant la subordinació al PSOE

Ferran Mascarell i Ernest Maragall creuen que l'adéu de Castells només 'resta'

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La subordinació del PSC davant el PSOE continua sense agradar el sector catalanista del partit, i aquest cap de setmana hi ha hagut noves expressions de malestar entre el sector més maragallià dels socialistes. Ferran Mascarell ha recordat que, contràriament al que va dir Montilla, l'adéu de Castells és una decisió 'política', i ha criticat que el PSC enlloc de 'sumar persones' es dediqui a 'tancar debats'. Per la seva banda, el conseller d'Educació Ernest Maragall ha insistit en la mateixa reflexió a través del Twitter, preguntant-se: 'Perquè el PSC accepta restar capital propi enlloc de buscar com sumar-lo?'. A través de la xarxa social Maragall també s'ha referit a la divisió entre els sobiranistes, lamentant que 'l'independentisme de sentiment' acabi dividit per 'personalismes polítics'.
Per Ferran Mascarell 'la gent volem partits que sumin idees i persones i, en canvi, els partits que ens diuen representar s'entesten a restar'. En aquest sentit, l'històric socialista valora l'adéu de Castells com una decisió plenament política que perjudica el PSC. A més considera que 'restar només implica posar més complexitat al canvi de cicle que s'apunta en l'horitzó del socialisme català, i en el conjunt de l'esquerra catalana, després de les properes eleccions'.

En l'article, que porta per títol 'Sumar o restar', Mascarell considera que el PSC està dirimint una 'doble partida': 'D'una banda el lloc de cadascú en la propera contesa electoral. D'altra banda la posició de cada dirigent l'endemà de la previsible pèrdua de centralitat política que significarà perdre les eleccions. I em temo que la doble partida està fent-se sense tenir en compte que –més enllà de les qüestions personals– el problema és la feblesa de l'ideari i la contínua disminució dels qui podrien enriquir-lo', assegura l'exconseller socialista.

Per Mascarell 'el problema del PSC no és la renúncia d'un dirigent, ni les famoses dues ànimes; és la dificultat de posar a disposició d'una majoria àmplia de ciutadans un ideari convincent, entenedor i engrescador que sumi al país'. 

Ernest Maragall en comparteix les reflexions

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha compartit les reflexions de Mascarell i les ha recomanat pel Twitter, afegint una pregunta de collita pròpia: 'perquè el PSC accepta restar capital propi enlloc de buscar com sumar-lo?'. Maragall també s'interrogava aquest diumenge sobre la situació de l'independentisme, assenyalant: 'Perquè la força de l'independentisme del sentiment es divideix en petits personalismes polítics?'

Joan Ferran intenta tancar el debat

Per la seva banda, Joan Ferran ha intentat tancar el debat en assegurar, en un article al seu blog titulat 'PSC en forma', que els socialistes 'no vivim tristos i resignants', i ha defensat que continuen treballant per 'recuperar, en la seva totalitat, l'Estatut'.

Ferran ha volgut callar les veus crítiques assegurant que tenen 'forces suficients' per continuar treballant, i ha volgut deixar clar que el PSC 'no és un partit nacionalista, el nostre objectiu no és la independència de Catalunya ni el cantonalisme'. 'La nostra opció és un federalisme fraternal que ens porti a compartir, amb altres pobles d'Espanya, el mateix Estat' ha dit Ferran, sense explicar de quina manera pensen fer majoritària aquest 'federalisme fraternal' a l'Estat espanyol.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
noemi fletxa barcelona
9 d'agost de 2010, 19.29 h

si voleu la unitat de tots els partits independentistes a les properes eleccions signeu a http://araomai.cat no representen a cap partit polític, només volen reunir tots els que creguin que la unitat és la força


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
9 d'agost de 2010, 18.18 h

Ah! Es que al psc encara hi ha algú? Encara existeix?

L’únic pal de paller és el que aguanta l’Estel·lada!

Cap vot qui no vulgui la llibertat de Catalunya! (no fa pas falta dir quins partits no has de votar, oi?)

Les properes eleccions haurien de ser el que els unionistes no volen, un plebiscit!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Antoni fletxa Barcelona
9 d'agost de 2010, 17.15 h

“federalisme fraternal” - El “federalisme” cal pactar-lo, es una aliança entre varis i no una imposició. Això de “fraternal” es el que està relacionat amb els germans. La història bíblica mítica ja explica que un tal Caín que treballava la terra per enveja matà el seu germà Abel que portava a pasturar les ovelles sense haver de fotre brot, però aquestos dos no haurien pas decidit ésser germans i donats els fets que s'expliquen tampoc semblaria que tinguessin pactes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 d'agost de 2010, 17.06 h

#2 No sé quines són les idees polítiques de Vostè. Les meves són separatistes, li ho dic d'antuvi. Si he començat així, és perquè volia dir-li en relació al seu comentari que, si aquesta gent com ara són la Tura, en Maragall, en Nadal, en Castells, la Geli, etc. etc. etc., tots són del PSC. Llavors continuo pensant que som molts els catalans que a aquesta trepa no els hem d'agrair res, perquè el vestit de catalanistes els ve massa gran. No ha d'oblidar que fa ja alguns anys que han... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Sílvia Martínez
9 d'agost de 2010, 14.37 h

Això: "un federalisme fraternal que ens porti a compartir, amb altres pobles d'Espanya, el mateix Estat'"
en boca de Ferran, PSC o de qui fos, és cinisme i cruel. A veure si ho veu tothom, que ja no es dissimula gens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
gemma fletxa barcelona
9 d'agost de 2010, 14.17 h

Quina barra! ara sortim a esgarrapar els vots dels que votaven PSOE i ara es plantegen la independència! Quantes cares té el PSOE? mare de Dèu quin escàndol de polítics! La cosa bona es que veuen a venir que si no fan veure que defensaran Catalunya i una major autodeterminació no remuntaran les enquestes. Si fins i tot el PSOE 'ha vist que ha de fer la pilota als independentistes es que anem per molt bon camí!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pa amb oli fletxa Mallorca
9 d'agost de 2010, 11.11 h

Catalunya agraeix l'existència dels polítics que ens van a favor: els catalanISTES; però, ara, ens calen, sobretot, polítics CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 d'agost de 2010, 09.32 h

Son catalanistes de paraula, que se les emporta el vent, i son del PSOE en fets, que a l'hora de la veritat en votacions, en temas cabdals per la economia i el benestar dels catalans, sempre al costat dels socialistes espanyols. Avui dia , cada vegada menys enganyan menys al poble de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.