directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

“Per a fer les coses malament ja estava ICV”

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La frase que serveix avui de titular a aquesta crònica setmanal és ben eloqüent. Un flist-flast de campionat. En el seu tortuós naixement els Comuns han optat per semblar-se més a una nova ICV que a una força realment regeneradora. Com ara, a l'hora de decidir no decidir. Tot fet des de dalt. El líder de Podemos a Catalunya, Albano-Dante Fachín, en canvi, resisteix i dóna la paraula a la militància: seran les bases les que decidiran la posició dels de Pablo Iglesias davant d'un referèndum unilateral. De fet, seria una excel·lent notícia que el partit morat encapçalés la campanya del No al referèndum del setembre. Entretant, els Comuns continuaran mirant-s’ho des de la costa ben secs, a veure si, sense mullar-se ni un peu, poden arreplegar res de les restes de la batalla. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
INTERN. El president compareixia dilluns a la ràdio pública per explicar el seu viatge llampec als Estats Units. El dependentisme meditàtic i polític català havia intentat embrutar-lo amb les habituals acusacions d’intercanvi de favors: els serfs de l’Estat espanyol creuen que tothom fa el mateix que ells. A les poques hores, Puigdemont rebia dos congressistes nordamericans, un dels quals, republicà de pes, es declarava obertament partidari del dret a l’autodeterminació de Catalunya. Les pressions de l’Estat espanyol i el fet que, com diu la Marta Rojals, tiren més dues bases militars que dues carretes, van fer que a les poques hores l’ambaixada dels Estats Units a Madrid emetés un comunicat, desganat, afirmant que l’afer català és un problema intern espanyol. És el document habitual que una ambaixada estrangera fa públic quan un afer és intern. I mentre el dependentisme suca pà en la seva suposada victòria, el món pren consciència, encara més, que és davant d’un problema internacional.

IRRESPONSABILITAT. Dimarts a la tarda el president convocava tots els agents implicats (PDeCAT, ERC, CUP, presidenta del Parlament i entitats sobiranistes) per analitzar el punt vital on som i demanar unitat. Intentava revertir (sense èxit, com es veuria en poques hores, amb la filtració d’una conversa) una cadena d'irresponsabilitats que no ens podem permetre. La primera, els enfrontaments entre departaments per les passes administratives a fer en la preparació del referèndum, traducció de les habituals desconfiancen que corquen el procés des del primer dia; la segona, la filtració de les desavinences, palesant una manca de discreció que ens pot fer molt de mal en els mesos que venen; finalment, la inocència d’uns mitjans teòricament afins a la voluntat majoritària dels catalans que opten per fer portada d’aquestes batelletes internes. Ens caldrà molta més responsabilitat i intel·ligència en els cinc mesos que ens queden si és que volem guanyar.

MULTES. No sembla que estiguem a l’alçada pel que fa a la denúncia que caldria de tot plegat, tant a nivell inten com extern. La gravetat de l'ofensiva de l'Estat espanyol contra els drets democràtics fonamentals a Catalunya està prenent dimensions de vertigen. No és estrany que el professor Josep Costa conclogui que es difícil trobar un cas de secessió més justificat al món occidental que el de Catalunya. Aquesta setmana, a més de les habituals amenaces al Govern i al Parlament de Catalunya, hem tingut una nova multa (aquesta, de 90.000 euros) contra les dues principals entitats civils de l'independentisme. Entretant, el president i el Govern rebien la cinquena notificació. Puigdemont aprofitava l’ocasió per retratar-se amb els escrits i un “Catalunya endavant” i per a reclamar un nou capteniment: "hem de deixar de pensar amb mentalitat de colònia i començar a fer-ho amb actitud d'Estat". És això.

NEBOT. Desmemoriats, els espanyols demanen l'esclariment de 300 assassinats d'ETA mentre, sense cap rubor, mantenen plenes les cunetes amb desenes de milers de republicans. Ara, el nebot del governador civil de Barcelona entre 1966 i 1969, Tomàs Garicano Goñi, ens diu nazis des de les xarxes socials per voler un referèndum. La deshonestedat del responsable econòmic de Ciudadanos, Luis Garicano, queda novament provada. Aquesta vegada, amb nota, perquè banalitzar el nazisme és un dels pitjors delictes intel·lectuals que es poden cometre. L’allau de retrets, justificadíssims, es tan gran, que l’home es veu obligat a disculpar-se, però com creu que tothom és estúpid, al·lega que se n’ha fet una mala interpretació del seu tuit. No només creu que som uns nazis, sinó també uns ximples que no sabem llegir. Poques hores després el president de Melilla arrodoneix el capítol setmanal d’insults espanyolistes qualiicant els independentistes de “piraos”.

PARTIDISME. Les declaracions robades de David Bonvehí, colider del PDeCAT, no han estat un encert. Contribueixen a la divisió dels de davant i al desànim dels qui empenyem des del darrera. Però revelen sobretot una mancança nostra preocupant. De vegades sembla que no sabem a qui ens estem enfrontant, tot i que la campanya repressiva de l’Estat espanyol ja va a hores d’ara per terra, mai i aire. Han estat, sobretot, una demostració de manca de realisme: si el procés fracassa perquè els líders independentistes reculen, no en quedaran ni les engrunes dels partits actuals; si és perquè els nostres adversaris imposen la repressió de manera violenta, no hi haurà ni partits independentistes legals per concórrer, ni institucions autonòmiques a omplir de contingut. Aquesta batalla és decisiva i és a mort. Només hi haurà un supervivent. Convé entendre-ho quan abans per deixar de fer plans alternatius. Els morts ja no necessiten oxígen.

SUBMÍS. El socialista basc Odón Elorza declarava a les xarxes socials sentir-se dolgut pel darrer gir susanista de Miquel Iceta. Certament, durant el cop d’estat que va enderrocar Pedro Sánchez i les setmanes posteriors, el líder dels socialistes catalans va semblar francament descol·locat, lluny del lloc on tocava ser-hi. Des d’aleshores ha tornat a la bona trajectòria per aliniar-se amb el poder. Miquel Iceta només respon a una fidelitat política: la seva cadira. És el que fa que visqui del mòmio sense interrupció des de fa gairebé trenta-cinc anys. El penós i arrossegat m’he equivocat, no tornarà a passar, expressat davant el comitè “federal” del PSOE és el darrer episodi d’una trajectòria basada en una fidelitat i dos principis: la supervivència personal i el manteniment de la dependència de Catalunya; serà interessant contemplar com es concilien quan el naixement de la República Catalana es faci realitat. Sincerament, el veig capaç de tot.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Synera fletxa Barcelona
17 d'abril de 2017, 12.21 h

LA INTOLERÀNCIA DEL NACIONALISME ESPANYOL, EXCLUSIU I EXCLOENT, HA PORTAT LA INEVITABLE REPÚBLICA CATALANA

US EN RECORDEU D'AIXÒ?:

1) Finida la guerra civil va es prohibeix el català (quan un nacionalista català ha negat que ells parlin castellà?)

2) També es van canviar els noms de quasi totes les localitats de CAT: des de Girona (Gerona) a Lleida (Lérida) fins a Sant Quirze (San Quirico) a Sant Boi (San Baudilio). Us imagineu l'atreviment de catalanitzar la nomenclatura castellana?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
============>>>>>>>>>> fletxa <<<<<<<<<============
17 d'abril de 2017, 10.56 h

#11 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
QUERIDO NAZI-ONANISTA JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
16 d'abril de 2017, 22.49 h

QUERIDO NAZI SYNERA (becario del panfleto del Asaltapiscinas),

Aunque eres muy cansino me rio mucho desmintiendo con datos y links a documentos y declaraciones que demuestran fus falsos dictamenes judiciales y tus falsas declaraciones de la ONU.

Pero hasta ahora cuando repetias la falsa cita de Gandhi, me limitaba a quedarme en el punto 2 y REIRME DE TI. Hoy te he dedicado unos minutos y te adjunto varios links que DEMUESTRAN que esa tonteria que repites JAMAS, la dijo Gandhi.

http://legal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
16 d'abril de 2017, 20.58 h

#9 ES MENJARIEN LA SEVA CONSTITUCIÓ I

"A OTRA COSA MARIPOSA"


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
16 d'abril de 2017, 20.56 h

ES PENSEN QUE LA SEVA CONSTITUCIÓ ÉS INTOCABLE?

SUPOSEM QUE A L'ESTAT ESPANYOL GUANYÉS PODEM, QUE SON REPUBLICANS.

SI NO TINGUESSIN EL QUÒRUM PER REFORMAR LA CONSTITUCIÓ HAURIEN DE SEGUIR SENT UNA MONARQUIA?

AU! QUE NO COLA! EL BORBÓ LI TOCARIA TOCAR EL DOS COM HO VA FER EL SEU AVANTPASSAT. AQUELL QUE VA ORDENAR LA GUERRA QUÍMICA CONTRA EL MARROC PER VERGONYA D'UN ESTAT QUE COMET CRIMS CONTRA LA HUMANITAT.

CONSTITUCIÓ PER INFRINGIR LA LEGITIMITAT I VIOLAR LA DEMOCRÀCIA?

NO, NO, N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana
16 d'abril de 2017, 16.21 h

#7



QUAN L'ARAGONESE-SS VA DE CATETA, PALETA i MARIETA, ES DIU CANALETA
ALIAS LA PANTOJA DE PUERTO RICO DE CARDENDEDEUENDEU
ESTACIO DE TRENG AMB LETRINES i VIBRADORS AUTOMATICS



Que s'enganxa abans, un mentider que un coix ?
Tu ho saps molt be, oi, mentidera ?
Ets coixa i mentidera, vols anar de mascle alfa, i ets una travel.lo alfa-anal-rojiguarra,
sino que li preguntin al municipal de la porra, que quan t'arregla la ullera dius que fa
vent i no saps de quin torrent, so coixa i mentidera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ESTACION DETREN SIN MARQUESINAS fletxa TOTS ELS CASOS DE CORRUPCIÓ SON MOLT DIFICILS DE JUSTIFICAR ELS FAIXIN POLITICS D´ESQUERRES CON ELSFAIXIN POLITICS DE DRETES .
16 d'abril de 2017, 12.52 h

JUNTS PEL SI ,, Tambe fan Molt Malament les coses son Fets JA COMENÇA a Veures que " NO ESTAN PAS TAN JUNTS " Con volien fer Creure estaben ...EL SEGON DEL PDECAT Digui li agrada una Catalunya AUTONOMICA ..MANDA HUEVOS Con deia aquel .QUE DIU ES UN FRACÁS ELPROCÉS sabeu LO PITJOR ES QUE TOTS ELS DEL PDECAT ,. DEUEN PENSAR IGUAL QU EL .... Ja es diu i es Veritat .....: SE ATRAPA ABANS A UN MENTIDER QUE NOPAS A UN COIX ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pompeu fletxa Barcelona
16 d'abril de 2017, 12.17 h

Es diu "per fer les coses malament, JA HI ERA ICV", i no pas "ja estava"(sic).

A veure quan n'apreneu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana
16 d'abril de 2017, 12.05 h

#3



Diu alguna mentida aquest redactor ?
O potser es que et couen algunes de les veritats que diu ?
Que ets d'ICV, de C's o dels Follaburros en Comu ?
No seras seguidora dels "Republicans Monarquics ?



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana
16 d'abril de 2017, 11.24 h




CACA COLAU, UN PAIS EN COMU AMB ELS FOLLABURROS


La Caca Colau ha declarat a un diari de la caverna:"Si guanya el "SI", no es necesari
declarar la Independencia".
No se si dir:" retrasada mental o filla de la gran puta".





II*II VISCA LA REPUBLICA CATALANA LLIURE DE
PARASITS ESPANYOLS.




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.