directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El referèndum reuniria més votants que la majoria d’eleccions al Parlament des de 1980

La participació podria ser de 3,3 milions d'electors, més que tots els comicis a la cambra catalana excepte els de 2012 i els de 2015

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La clau de volta de la validesa del referèndum podrien ser no només els resultats, sinó la participació. El Govern no està disposat a posar un topall mínim, però tot apunta que els 2,34 milions d’electors del 9N (per un cens d’uns 5,5 milions) no serien suficients per la comunitat internacional. En aquest sentit, una enquesta interna d’ERC filtrada a Nació Digital donaria molta més credibilitat a un plebiscit no pactat amb l’Estat, ja que n’eleva la possible participació fins a 3,3 milions d’electors. O el que és el mateix: més votants que 9 de les 11 eleccions al Parlament de Catalunya. Només les de 2012 (amb 3,6 milions) i les de 2015 (amb 4,1 milions) superarien amb claredat el futurible referèndum –les de 2003 van aplegar 3,31 milions. 

Comparteix
   


Etiquetes
Amb 3,3 milions de votants, el Sí a la independència podria arribar al 69%

Pel que fa al resultat, la mostra d’ERC indica que un 57% d’electors es decantaria pel Sí a l’Estat català, mentre que el 42% apostaria per l’status quo. I entre els qui es mostren disposats a anar a les urnes fins i tot si Madrid no hi dóna el vist-i-plau, els independentistes serien el 69%, és a dir, fins a 2,27 milions. La suma de Junts pel Sí i la CUP va sumar 1,96 milions de paperetes en les eleccions del 27S.

Gairebé la meitat de votants comuns farien costat a la independència

Un referèndum unilateral mobilitzaria més d’un 90% dels votants d’ERC, PDeCAT i la CUP, però també un 69% d’electors del món dels comuns, gairebé la meitat dels quals (45%) votarien Sí. Un 14% més creu que “probablement” també aniria als col·legis electorals, segons l’enquesta, feta a 1.780 persones durant el mes de març. En les files unionistes, al voltant d’un 40% d’electors de Ciudadanos, PP i PSC acudirien a una votació “il·legal”, com els seus dirigents la titllen.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
============>>>>>>>>>> fletxa <<<<<<<<<============
19 d'abril de 2017, 18.48 h

#7 la constitucio espanyola es la que portara espanya a la seva disolucio


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LLUIS fletxa bcn
19 d'abril de 2017, 18.38 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
ERC fletxa RFC
18 d'abril de 2017, 15.07 h

#5 Pues si lo teneis tan claro de que los indepes son una minoria yo hubiese convocado una votacion y habria dado por concluido este tema hace años, precisamente por eso mismo porque supuestamente son una enorme minoria.

Que hay mas democratico que votar!!?.......... las dictaduras tambien tienen leyes sagradas que no se pueden saltar y hay que cumplir a riesgo de acabar delante de algun tribunal politico .......anda eso me suena que casualidad!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa bcn
18 d'abril de 2017, 12.41 h

Desde el Cercle d'Economia se ha acentuado «el deterioro de nuestra vida institucional y, de no evitarlo, acarreará consecuencias para nuestro bienestar social y económico». A principios de 2017, el presidente del Círculo de Empresarios, Javier Vega de Seoane, advirtió de que la inseguridad jurídica que generan los actuales dirigentes catalanes al no querer cumplir con la legalidad vigente está provocando que los empresarios huyan de Cataluña como de la «peste».

N.B. HAURIEU DE FER ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 d'abril de 2017, 11.55 h




#1



COM PODEM SABER QUE LA CAGUETESNESES #1 ES MATA A PALLES . (amb demostració raonada inclosa)




Normalment, jo no podria saber si l'Aragoneses practica la masturbació amb MOLTA assiduïtat o no. És lògic.



Les persones, quan fan aquestes coses, NO HO FAN PAS AL MIG DEL CARRER, sinó a algun racó tranquil i solitari.



És diferent l'homosexualitat passiva que tothom li nota cada vegada que escriu segons quines mariconadetes,o quan es grata el cap o la comisura del llavi amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
18 d'abril de 2017, 11.17 h






#1



HUAHH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . lo més grotesc de la PPalurda franquista Caguetesneses, és que . . . ES CREU SÀVIA !! !! !! !!






HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!







No sabia, PPalurda Caguetesneses, que el "puticlús" on treballen les dones de la teva família li haguessin posat de nom "Parlamento europeo". Tampoc no sabia que la teva neboda s'iniciés en l' "ofici" tan joveneta !!










Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ERC fletxa RFC
18 d'abril de 2017, 10.38 h

Te repites mas, ...... que harias sin este foro, que seria de tu vida????.......... parece que en el fondo trabajes para generar mas independentistas y convencer a los indecisos de que es mejor un pais sin gente como tu.

Llevas ya, años, poniendo lo del valium y nada aqui estamos, avanzando sin que os deis cuenta , porque no quereis ver la realidad, quizas seas tu el que necesite tomarse una dosis o los este tomando ya desde hace tiempo y te has pasado!!!!! y no ves la realidad, esta pagina ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NAZI-ONANISTA JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
18 d'abril de 2017, 09.36 h

Destituït un assessor d’ERC per amenaçar un fundador de Societat Civil
Carles Feiner va llançar insults i amenaces a les xarxes socials contra Juan Arza

ESTOS FASCISTAS DE ERC YA ESTAN COMENZANDO A PERDER LOS NERVIOS

ESPERO QUE HAYAN HECHO CASO A MIS CONSEJOS Y TENGAN UN BUEN STOCK DE VALIUM.

DE AQUI A FIN DE AÑO LO VAN A USAR MUCHO.

N-B.: ESTE NAZI NO ESTARA INVITADO A LA BODA DE MI SOBRINAEN MAYO EN LA SALA DEL PARLAMENTO EUROPEO QUE VISITO EL POKEMON

Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.