directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Una Catalunya independent seria la setena potència esportiva mundial

Segons el ràtio de medallistes olímpics per habitant

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El gran moment de forma dels esportistes catalans s'està confirmant temporada a temporada, ja sigui a través dels èxits aconseguits als seus clubs o amb els triomfs mundials representant la selecció de l'Estat. Un bon exemple d'això són les recents quatre medalles de plata aconseguides per les sincronistes catalanes al Mundial de Budapest, o els èxits que ha sumat darrerament la selecció espanyola de bàsquet, on la pràctica totalitat dels jugadors són catalans. En aquest sentit, les pressions espanyoles per impedir que les seleccions catalanes competeixin internacionalment van encarades a evitar que les victòries catalanes deixessin en evidència el trist potencial de l'Estat. Tant és així que el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va revelar aquest cap de setmana que si Catalunya fos independent, els èxits dels nostres esportistes situarien el Principat 'com la setena potència esportiva mundial'.

Comparteix
   


Etiquetes
Carod-Rovira va fer pública aquesta dada en una entrevista publicada diumenge a El 9 Esportiu, malgrat les dificultats que existeixen actualment per especular sobre un futur rendiment dels esportistes catalans si el país fos independent, ja que en l'actualitat la majoria de rànquings internacionals s'elaboren en base als resultats estatals.

La setena posició al rànquing mundial és fruit d'un estudi de Vicepresidència, i no es basa en el nombre absolut de medalles ni triomf dels diferents països, sinó en la potència relativa que tindria el Principat si pogués competir internacionalment. Segons ha pogut saber directe!cat, una Catalunya independent seria la setena nació amb un ràtio més alt de medallistes olímpics per habitant, fet que evidencia la quantitat d'atletes d'elit en funció de la població que hi ha al Principat.

Carod també es referia en l'entrevista als recents resultats de les seleccions espanyoles que podrien comptabilitzar-se com a triomfs catalans: 'Vist com va anar el campionat de Sud-àfrica podríem haver guanyat perfectament el mundial de futbol'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Som i serem! fletxa Tordera
12 d'agost de 2010, 19.56 h

Estic totalment segur que les seleccions esportives catalanes arrassarien en qualsevol modalitat esportiva:
-Fútbol
-Bàsquet
-Hoquei
-Handbol
-Voleibol
-Rugby
-El que sigui; qualsevol.
Pèro els salvatges de la caverna farán tot el possible perque aixó no passi, perque ens tenen por. Saben que sense nosaltres no serien res. Ho saben, pèro no ho reconeixen... No s`en donen compte de que són uns maleducats, uns prepotents, i uns desagraits. Esperem que aixó algún dia canvii...
-INDEPENDÈ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
roger fletxa gavà-mar
10 d'agost de 2010, 14.56 h

#2 fill, com dirien a Cadiz "eres mas pesao que un collar de melones"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 d'agost de 2010, 10.37 h

#1 Xavier,que fas llegint planes que no siguin porno?Seriosament,quan vulguis posar exemples tria publicacions decents i no panflets hispanoneanderthals,encara que ja se que el teu nivell sols et permet llegir (molt a poc a poc i lletra per lletra) aquestes bajanades pseudoperiodístiques.Si realment tinguéssis una mica d'ansia cultural podries saber que enlloc de la constitució americana diu que l'anglès sigui la llengua oficial dels EEUU,també podries saber que hi han llocs als EEUU on es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.