directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

"Va ser molt indelicada i un despropòsit que la vicepresidenta volgués presidir aquest acte"

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, qualifica d'acte de cinisme que Soraya Sáenz de Santamaría s'autoconvidés a l'acte per promocionar la diada de Sant Jordi com a patrimoni de la humanitat.

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

En una entrevista al Via Lliure, Vila ha acusat la vicepresidenta del govern espanyol de venir a buscar la foto amb l'objectiu de polititzar la festa de Sant Jordi."Ara baixen el to i es fan amables però és un acte de cinisme que no donis cap resposta política i que en canvi facis veure que aprecies molt les institucions catalanes." "Molt desafortunat, no ens ho mereixem. Quan un país està indignat i està reclamant respostes polítiques a una situació de crisi institucional tan greu, què ha sabut posar sobre la taula el govern espanyol? Jutges? Amenaces?."
 "La decisió de venir finalment és d'ella i crec que exhibeix una indelicadesa molt gran i ens està ensenyant una mica les potetes.”

"Un despropòsit que vingués la vicepresidenta del govern quan en aquests moments té un encàrrec de dur a terme una agenda política, d'intervenir en aquest conflicte entre l'Estat i Catalunya, que vingui quan l'operació diàleg no s'ha traduït en cap conseqüència pràctica." "Quan han silenciat o fins i tot han menystingut nítidament els plantejaments que es fan des de Catalunya, que amb una diada com la de Sant Jordi que és de la societat civil, que irrompi aquí buscant senzillament un gest, una fotografia, crec que es van equivocar." 
 
Vila ha justificat la necessitat de fer l'acte d'ahir a Palau, en què el Govern en ple va refermar el seu compromís de tirar endavant el referèndum

 "Després de dies de moltes turbulències, el president va considerar important enviar un missatge per dir que hi ha unitat d'acció entorn del camí que ha fixat i amb el que s'ha compromès davant el Parlament i la ciutadania." "El president ha estat molt clar: o referèndum o referèndum. I per tant, fins a l'últim minut, l'últim segon treballarem per intentar tombar l'actitud del govern espanyol."

 "Si això no es pot fer ajustats a la legalitat espanyola tal i com la interpreten alguns doncs haurem d'intentar fer-ho de totes les maneres que sigui possible."
 
Sobre la polèmica per la filtració de les converses de David Bonvehí parlant d'un possible candidat autonomista del Partit Demòcrata en cas que el procés fracassi, Vila ha assegurat que l'autonomisme és mort.
 
.-"El que és segur és que l'autonomisme tal com l'hem concebut els darrers 30 anys és mort i qualsevol que vulgui fer política avui i en el futur haurà de tenir molt clar que els catalans hem decidit que per seguir a l'Estat o per marxar-ne només podrem tornar-ho a fer possible havent votat."

 (DUI) "Com les ocurrències que de tant en tant surten, poc reflexives, improvisades i una mica reactives o oportunistes, tot això amb un procés tan complex i ambició sempre he pensat que no ajuda." 

Pel que fa a la Diada de Sant Jordi i els esforços per fomentar l'hàbit de la lectura, Vila ha anunciat un nou pla, que impulsaran conjuntament els departaments d'Ensenyament i Cultura. "La preocupació de la conselleria és que aconseguim que l'hàbit de la lectura formi part de la vida quotidiana, per això impulsarem un nou pla de foment de la lectura." "L'objectiu és fer atractiva la lectura, que sigui sexy llegir. Allò que deien comunicadors nord americans amb molta fortuna en el seu moment: mai me n'aniria al llit amb algú que veiés que no té llibres a casa."
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 d'abril de 2017, 23.19 h




#32 #36


MIREU-VOS-SE'L !! !! . . . vet aquí la PPALURDA FRANQUISTA Caguetesneses, que després de les 20 hores de silenci causat per la vergonya del seu fracassat intent d'enganyar-nos fent-se passar per "Toni Caballol" (per exemple al comentri 2 de http://www.directe.cat/entrevista/599502/la-diputacio-es-una-eina-per-donar-forca-economica-al-rerepai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
24 d'abril de 2017, 18.57 h

#35

QUERIDO NAZI

ERES MAS NAZISTA QUE EL PAPA.


INCLUSO EL MISMO ESCRITOR DEL BODRIO victus ESCRIBE SU APELLIDO COMO PIÑOL, pero claro tu sabras mas que el.


JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
24 d'abril de 2017, 11.08 h

lL'ESCRIPTOR SÁNCHEZ PINYOL, ENS HA RECORDAT QUE FA POC EL "MINISTERIO" DE L'EXTERIOR LI VA CENSURAR EL SEU LLIBRE "VICTUS", UN PETIT RECORD RECENT, QUE NO ENS FA OBLIDAR LES CENTENARS DE LLEIS I CÈDULES REIALS PROMULGADES PEL REINO CONTRA EL CATALÀ. APA SIAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
24 d'abril de 2017, 10.55 h

LA SORAYA VA REPRESENTAR LA VOLUNTAT DEL REINO DE PERPETUAR, LA DOMINACIÓ ESTABLERTA DE SEGLES, FAN PENA L'INSTINT IMPERIALISTA, ELS ÉS ESCANDALÓS I EL CINISME OBSCÈ DE LES SEVES PARAULES, SÓN COM ELS ESGÜELLS DE CLAVEGUERES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
No t' "obnuVilis" ,pobreta Ppalurda Caguetesneses !! fletxa HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!
23 d'abril de 2017, 16.09 h




#32


COM PODEM SABER QUE LA CAGUETESNESES #32 ES MATA A PALLES . (amb demostració raonada inclosa)



Normalment, jo no podria saber si l'Aragoneses practica la masturbació amb MOLTA assiduïtat o no. És lògic.


Les persones, quan fan aquestes coses, NO HO FAN PAS AL MIG DEL CARRER, sinó a algun racó tranquil i solitari.


És diferent l'homosexualitat passiva que tothom li nota cada vegada que escriu segons quines mariconadetes,o quan es grata el cap o la comisura del llavi amb el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
QUERIDO NAZI-ONANISTA JUAN RUIZ SOLANAS DE FIGUERAS-GERONA AKA COMO SUPERCAT: Tus palabras resuenan en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
23 d'abril de 2017, 12.03 h

TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/registered-heritage... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Synera fletxa Barcelona
22 d'abril de 2017, 23.37 h

EL REFERÈNDUM ÉS LEGAL I, A MÉS, OBLIGATORI

EL MAFIÓS GOVERN DE L'ESTAT MENTEIX, MENTRE, EL TRIBUNAL INQUISITORIAL ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI

El dret a la lliure determinació és ius cogens, és a dir, un dret ben ancorat en la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1.2 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics quan diu:

"Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació. En virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatut polític i procuren també pel seu d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
22 d'abril de 2017, 21.14 h

#23
#24
#25
#26
#27
#28
#29 Cuanto platas tu me pagara para yo te encular, espagnol de Franco ? Para 40€ yo a te encular, androgino espagnolo !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
... ... ... BARCELONA = CAPITAL de La HISPANIDAD y CAPITAL TAURINA (=con 3 PLAZAS de TOROS FUNCIONANDO a la VEZ !!!) ... ... ... fletxa ... ... ...la Cultura-Catalana... "SIEMPRE SERÁ ESPAÑOLÍSIMA" !!! ... ... ...(=CONSELLER del PdeCAT Santi VILA...DIXIT !!!) ... ... ...
22 d'abril de 2017, 20.29 h

#28 ...

==============================================
El MOLT HONORABLE exPRESIDENT de La Generalitat

Pasqual MARAGALL va dir :

"Els que neguen la tradició taurina de Barcelona...

desconeixen la seva història".
===============================


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
... ... ... BARCELONA = CAPITAL de La HISPANIDAD y CAPITAL TAURINA (=con 3 PLAZAS de TOROS FUNCIONANDO a la VEZ !!!) ... ... ... fletxa ... ... ...la Cultura-Catalana... "SIEMPRE SERÁ ESPAÑOLÍSIMA" !!! ... ... ...(=CONSELLER del PdeCAT Santi VILA...DIXIT !!!) ... ... ...
22 d'abril de 2017, 20.21 h

#27 ...Entre 1914 y 1923 funcionaron

a pleno rendimiento y SIMULTÁNEAMENTE

las 3 Plazas de 1ª CATEGORÍA de BCN.

La Hª continúa con la aparición de la familia BALAÑÀ,

factótum de lo taurino en la capital catalana

desde 1927 hasta nuestros días.

Con ellos, Barcelona fue la 1ª PLAZA del MUNDO

en número de festejos,

en calidad de los carteles

y en promoción de nuevos toreros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.