directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carme-Laura Gil: 'López Tena s'ha equivocat'

'Sap que CDC, en Mas i que inclús el manifest fundacional d'UDC volen la independència de Catalunya', creu l'exconsellera d'Educació

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El sorollós cop de porta donat per Alfons López Tena al seu antic partit, CDC, ha sobtat a més d'un dels que encara es mantenen fidels a Artur Mas. Entre ells, destaca la veu de l'exconsellera d'Ensenyament Carme-Laura Gil, que ha publicat un apunt al seu blog en què afirma clarament que 'López Tena s'ha equivocat, no en la decisió de deixar un partit per a crear-ne un altre, sinó en les seves crítiques a CDC'. Segons Gil, Convergència és un partit que té clar que la independència és l'únic horitzó viable per a Catalunya i creu que Tena  'no ha pogut caure del cavall com l'apòstol i descobrir un rostre desconegut de CDC. Coneix bé el partit i els seus dirigents, els ha tractat de tu a tu i sap avui el mateix que fa dos anys, que CDC creu que passar de la comunitat autonòmica a l'Estat propi és una tasca que cal afinar i tenir-ne els lligams ben fets i que des del Govern s'hi ha de treballar.'

Comparteix
   

Gil reconeix que Tena ha realitzat una tasca ingent dins de CDC, alhora que li recorda que va ser gràcies a CDC que va ocupar una plaça de vocal al Consell General del Poder Judicial espanyol (CGPJ).

Tot amb tot, afirma que no li sorprèn tant el fet que Tena hagi abandonat el partit sinó les crítiques que ha manifestat contra la tebiesa independentista de CiU, que tant ha votat contra la IP i la ILP per a promoure un referèndum d'independència com ha deixat clar que 'no aposta per la independència en la legislatura vinent', segons que digué Felip Puig. 'López Tena sap que CDC, en Mas i que inclús el manifest fundacional d'UDC volen la independència de Catalunya', creu fermament l'exconsellera.

Malgrat la seva perplexitat, Gil desitja que la proposta política de Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran sigui 'exitosa', perquè confia en què Solidaritat Catalana pugui ser un bon aliat futur per a CiU. 'López Tena des de Solidaritat farà un servei formidable a CDC (...). Què més podria desitjar CiU?', rebla.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
11 d'agost de 2010, 17.23 h

#18 No, amb els del PSOE ni amb els del PP, això que diu no passa oi que no ????. Llavors qui són els pallassos ????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
11 d'agost de 2010, 17.20 h

#14 Home, en Jordi tampoc ha dit res tan mal dit. Ha dit que CiU sí pot parlar de fer la gara-gara als ecspanyols per tants d'anys com li plagui, en canvi ERC no pot fer-ho. Això és falta de respecte ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
11 d'agost de 2010, 17.14 h

#6 Jo també em temo que Vostè té molta raó. Fins i tot arribo a pensar que possiblement sigui una conxorxa entre Solidaritat i CiU, a l'objecte de dividir l'electorat independentista. Una vegada ells guanyessin les eleccions, hi hauria un pacte al canto entre les dues formacions i aquests independentistes que han pujat al carro de Solidaritat, esdevindran estafats en llurs ideals. Bé, això és el meu pensament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
xescus fletxa Països Catalans
11 d'agost de 2010, 10.22 h

No se si és la voluntat de SC(DC), però veritablement estan treballant per CiU. Veig molt més fàcil un pacte de govern entre CiU i SC(DC) que amb ERC (i en cap dels dos crec que s’assolis l’objectiu independentista). SC(DC) vol anular RCat i esgarrapar tot el que pugui de ERC. CiU té guanyades les eleccions, però difícilment assolirà la majoria absoluta necessitarà suport d’algun altre formació. No crec (espero) que CiU demanes aquest suport al PP, a qui li concedirà?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Gerard fletxa Pirineus
11 d'agost de 2010, 09.15 h

Se'm permet dir una paraulota? Aquesta senyora és una "capulla", és lògic que en Tena marxés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
11 d'agost de 2010, 01.43 h

Tu ho dius Carmeta, s'ha de treballar, llavors en trec la lectura de que fa trenta anys que esteu treballant per la independència no?? Si ja ho sabem, esteu bé dins d'aquest sistema, i us fa mes por que una pedregada tenir més responsabilitats i fer de germans grans d'una vegada. Caguetes, vinga a escórrer el bulto i ha passar la pilota al germanet gran, aquella Espanya que en despotriqueu tant! Si a última hora us fa més falta que res. Si ara que el moment històric és perfectament real... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Orl 1714 fletxa Collsuspina
10 d'agost de 2010, 23.00 h

i aquests de ciu seguiran demanant permís a Madrid fins per anar a cagar, i els d'erc, Ja ja ja... Quins pallassos. Gràcies a ells, ara tenim en Montilla president.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
marc fletxa Barcelona
10 d'agost de 2010, 20.18 h

Es veritat Vicenç. L'independentisme no és ni d'esquerres ni de dretes. El que hi ha és independentistes que són d'esquerres, i independentistes que són de dretes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Joan fletxa Barcelona
10 d'agost de 2010, 18.43 h

Aquesta sra. la clavat, SC només serveix per fer mal i fragmentar l'independentisme (ERC) i donarà la majoria absoluta als regionalistes de CiU. Sap greu per tots els patriotes de bona fe que votaran SC, amb una mica d'anàlisi de com funciona el sistema electoral s'ha donarien d'on anirà el seu vot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Jordi-80 fletxa València
10 d'agost de 2010, 18.12 h

#14 ...i Espanya en la de tots. Eixe ḉes el vostre paradís, convergents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.