directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La irrupció de Solidaritat Catalana i Reagrupament provoca les primeres divergències dins ERC

Llorente veu amb optimisme els nous partits perquè faran posicionar CiU · Huguet, per la seva banda, creu que dividiran el vot independentista

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La irrupció de Reagrupament i Solidaritat Catalana al panorama electoral català provoca reaccions divergents entre els polítics d'ERC. Mentre el portaveu republicà, Ignasi Llorente, ha volgut valorar en positiu que els nous partits participin a les properes eleccions al Parlament, Huguet ha acusat Laporta i Carretero de 'dividir' el vot independentista. Per Llorente, que existeixin noves formacions a favor de l'Estat propi és bo pels sobiranistes perquè, per una banda, 'donarà satisfacció a molts electors independentistes de centre o de centre-dreta', mentre que per l'altra, aquests partits 'poden fer moure CiU', que 'porta tres dècades amb una ambigüitat calculada, de la qual no sortirà si no sorgeix un competidor directe'. En canvi pel conseller d'Innovació, Josep Huguet, les noves formacions no aporten cap benefici, ja que creu que tant Solidaritat Catalana com Reagrupament 'dividiran' el vot independentista.

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a l'ACN, Llorente ha recordat 'l'ambigüitat calculada' que ha demostrat CiU durant els seus trenta anys d'existència, i ha indicat que espera que l'aparició de partits de 'centre-dreta' com Reagrupament i Solidaritat Catalana obliguin la federació nacionalista a definir-se i a marcar clarament el seu full de ruta. 'Fa molts anys que hi ha un espai orfe, a Catalunya, que és el centre, centre-dreta independentista', de manera que és 'positiu' l'aparició de noves formacions que l'ocupin, per donar així 'satisfacció a molts electors' que 'no tenien una marca electoral en aquests moments', ha argumentat el portaveu de la formació nacionalista.

Igualment, el republicà ha opinat que 'totes les noves candidatura han de ser benvingudes', i ha argumentat que ERC està molt més preocupada per aquella gent que s'allunya de la política.

Huguet els acusa de dividir el vot independentista

Tot i el fair play de Llorente, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, manté un discurs radicalment oposat i aquest dimarts ha acusat els dos nous partits de dividir el vot independentista. En un apunt al seu blog, Huguet ha deixat clar que la independència requereix experiència i 'no arribarà amb aventures i personalismes', sinó amb un projecte col·lectiu.

Segons el conseller, qui ofereix aquestes dues condicions és ERC, 'i no algunes de les noves fórmules polítiques que s'omplen la boca d'unitat'. Huguet ha advertit que si la suma dels diputats republicans i els d'aquestes formacions és inferior al número actual de representants d'ERC, 'es demostrarà si han entrat en escena per sumar o per restar a ERC'. 'De moment, segons les enquestes divideixen'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
11 d'agost de 2010, 17.22 h

#30 Marc,

no em mal interpretis ni barrejis a cyu que jo no he parlat pas d´ells, ni en tinc ganes ara.

si et fixes els meus comentaris van en la linea que ERC no pot quedar- se enrera esperant medalles del passat, no estem jutjant això sino el vostre paper al futur i ho esteu basant tot a aquest aspecte per fer-vos valdre... i no, company, la cosa no l´heu de guiar per aquest camí sino mirar cap endavant coi !!!

i això significa, em sap greu per vosaltres, cedir i no ho esteu fent ni t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Marc fletxa Barcelona
11 d'agost de 2010, 16.43 h

#25 Hòstia i mira que havia votat favorablement a un comentari teu eh... però ésque aquest és incendiari totalment. No vivim del passat, però estem orgullosos de la feina que hem fet en 7 anys, tenim dret a presumir-ne perquè és part del nostre esforç i mentres CiU per guanyar vots ens ho intenta tirar pels terres. I ells que ho farien pas? No, no ho van fer en tot el temps que va tenir en Pujol que no va ser poc.
No t'equivoquis, el Carretero i el Laporta només volen el seu lloc de d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
11 d'agost de 2010, 15.09 h

#21 saps perfectament que ERC intentara pactar amb CiU per aquesta arrel de tres votar ERC és fer-li el joc a en Mas i no votar a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
11 d'agost de 2010, 12.51 h

#26 això de "sempre" no és cert, vau néixer com a federalistes.
seguiu marcant paquet i us la fotreu ben grossa !!!!
reflexioneu-hi si us plau, reflexioneu-hi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
noemi fletxa terrassa
11 d'agost de 2010, 12.43 h

Em podeu explicar els motius dels que voteu negativament el meu comentari de signar a http://araomai.cat? M'agradaria saber els motius i explicar-los si fes falta, gràcies!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
11 d'agost de 2010, 12.20 h

Com ha estat sempre i fins avui el partit nacional independentista i d'esquerra es ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA. Qui si vulgui sumar pot fer-ho quant vulgui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
11 d'agost de 2010, 10.29 h

#23 bla, bla, bla, bla i bla... ERC i ara què? i el futur què? no pareu de plorar miques, viviu del passat...

seguiu marcant paquet enlloc d´intentar qualsevol apropament al nou independentisme, d´això jo en dic "xuleria, xuleria..." mimèticament enganxada dels castellans...

sigueu valents i cediu per un sentit de païs, proposeu una coalició superior a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Gerard fletxa Pirineus
11 d'agost de 2010, 09.08 h

A mi no em preocupa gens. Els vots que perdi Esquerra no seran els de RCat i SCI ni de bon tros. Esquerra va obtenir una bona munió de vots d'espanyolistes de les rodalies de Barcelona en l'edició del segon tripartit, i són aquests els primers que es perdran després de l'enrenou Estatutari (sí, de la mateixa manera que hi ha catalans que voten el PP, hi ha espanyols de Catalunya que voten Esquerra). Només una petita part de personalitats i personetes agitades aniran a Rcat, i 4 urielistes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Marc fletxa Barcelona
11 d'agost de 2010, 04.26 h

#17 Els únics que fracassen són els que s'omplen la boca de paraules per no atrevir-se a dir que aposten i apostaran per la via autonomista com fa CiU. Esquerra en 7 anys al govern ha aprovat bastantes més lleis de considerable importància pel país que 15 anys d'en Pujol. A tall d'exemple agafo la llei del cinema, llei de consultes populars, llei de vegueries, pla nacional de la joventut, llei de polítiques de joventut, pacte nacional per la immigració... i mira si hem estat intel·ligen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
noemi fletxa terrassa
11 d'agost de 2010, 00.29 h

no ens barallem! EXIGIM-LOS unitat, tots els independentistes a una! no creieu que és la única vía? signeu per la unitat a http://araomai.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.