directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La importància d'acompanyar Carme Forcadell (i la resta de la mesa)

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Aquesta setmana, amb l'anunci pel Govern de l'adquisició d'urnes i l'esclat a les xarxes i al carrer de la campanya del sí, s'han començat a fer passes rellevants en l'organització institucional i el recolzament popular al referèndum. Són les dues potes que necessàriament hauran de confluir per donar-li tota la força necessària per acarar-nos a la repressió de l'Estat. De la primera, el Parlament n'és un element fonamental. És imprescindible defensar la presidenta Forcadell i els membres de la mesa encausats, en defensa de la llibertat d'expressió i del lliure debat parlamentari, però, sobretot, perquè han de bastir el marc jurídic en el qual exercirem en els propers mesos el dret a l'autodeterminació. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ENRERE. En el marc dels problemes que realment preocupen a la gent, Ciudadanos ha aconseguit fer prosperar a l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, com sempre, de la mà del triumvirat PPSOECs, una iniciativa a favor d'espanyolitzar la retolació dels senyals de trànsit a la ciutat. Suposem que aviat proposaran el mateix amb les plaques dels carrers i la toponímia. Resulta impactant la manca de respecte als valors del lloc on han arribat, en un noranta per cent dels casos, ells mateixos o els seus pares. L'aposta de Ciudadanos per arranar l'ús del català, de la mà dels seus companys de lluita, ens assenyala exactament en el punt del combat on som: o ens en sortim en l'intent de construir una Catalunya per a tots o la metròpoli assoleix els seus darrers objectius i la colònia se sotmet per sempre. No hi ha marxa enrere. No pensen fer presoners: si perdem, ens maten.

FRONTERES. Aquesta setmana hem conegut, a través de la filtració d'un document de la diplomàcia nord-americana que, tal i com havia passat pocs anys abans amb el Sàhara Occidental, Joan Carles I va contemplar la possibilitat de cedir la plaça nord-africana de Melilla al Marroc el 1979 i fins i tot de posar la de Ceuta sota l'estatut de protectorat internacional. Aquesta anècdota (que potser no ho serà tant per a una part del nacionalisme espanyol, que hauria de considerar-ho com a una autèntica traïció) demostra que la pretesa immutabilitat de les fronteres és un mite que s'intenta col·locar-nos cada dia, des de tots els mitjans, amb calçador. Fins i tot elements tant simbòlics com les dues ciutats autònomes, arribat el cas, es consideren cartes amb les quals jugar en un intercanvi de peces. Res hi ha d'immutable, més enllà del principi que prevaldran els interessos prioritaris que cada part sigui capaç de salvar a la taula de negociació.

MAREJAR. Aquesta setmana ha quedat al descobert el que ja era evident a primera vista, que la Comissió de Venècia només pot pronunciar-se a priori a petició expressa o almenys amb el consentiment del govern espanyol del PP, és a dir, que el condicionant posat la setmana passada per la Nova ICV per a avalar el referèndum unilateral torna a passar perquè el neofranquisme espanyol actualment governant amb l'aquiescència socialista ens doni permís per a exercir el dret a l'autodeterminació. La darrera maniobra dels diputats Lluís Rabell i Joan Coscubiela no pot distraure ningú: és evident que no hi haurà aval previ de cap instància internacional que es pugui interpretar com a fomentadora o impulsora d'una acció unilateral per part de les institucions catalanes: precisament, perquè una vegada que exercim la unilateralitat obligarem tots els actors a prendre decisions incòmodes. I, naturalment, ningú no vol que el posin en una situació desagradable. Obliguem-los. Fem-ho.

SIGNATURES. El Pacte Nacional pel Referèndum, amb els seus més de quatre mil voluntaris, ha fet i fa una feina impressionant, sòlida, imprescindible. En dos mesos ha acaptat, tot i el cansament de cinc anys de camí, fins a 400.000 signatures. Potser més que qualsevol altra campanya ha Catalunya, abans de les relacionades amb l'exercici de la sobirania. Poques campanyes han arribat a aquest nivell de mobilització, tot i perllongar-se molt més en el temps. Ara, tal i com l'assemblea de l'ANC de Granollers va establir el cap de setmana passat, toca exhaurir terminis i bolcar tota aquesta immensa força al carrer. El Govern, a organitzar el Referèndum, i les entitats i la gent al carrer per defensar-lo. Amb moltíssima diferència, es tracta de la causa més inclusiva que existeix ara mateix a Catalunya. D'aquí la desesperació del dependentisme: perquè sap que muntem un cavall indiscutiblement guanyador, mentre ells munten un ruc pansit i abonyegat.

SUPERATS. Tot i les contínues admonicions (barrejades amb menysteniment) de Miquel Iceta, el cert és que el primer secretari dels socialistes es veu completament incapaç de contenir l'aigua que entra a la barca del seu envellit projecte. És així com, al final, deixarà autonomia als seus representants a cada municipi a l'hora de donar suport o no al Referèndum. Les cadires sempre han estat per davant de la coherència a can PSC. Un nou senyal de fins a quin punt és el partit i no el país el que està dividit en dos: amb una majoria dels seus votants, militants i càrrecs electes a favor de votar i una cúpula directiva contrària a l'exercici pràctic de la llibertat. Iceta demostra novament la seva covardia política: si tothom sap, com acostuma a dir, que hi haurà eleccions en comptes de Referèndum, perquè es preocupa de l'actitud dels seus regidors i alcaldes?

VIRREI. A qualsevol país mínimament seriós ja hauria plegat. Mentre ocupava mig cap de setmana en el trofeu Comte de Godó de Tennis i l'altre a la Fira d'Abril de Barcelona, amb amenaces contra l'independentisme a l'entremig, la manca de cura envers les seves responsabilitats afectava greument milers de persones a l'Aeroport del Prat. El pont del primer de maig provocava un embús sense precedents davant les noves mesures de seguretat i control de passaports imposades a les duanes aeroportuàries. Casualment, res d'això succeïa a Barajas, on el govern espanyol sí havia desplegat els recursos adients per fer front a la demanda. A l'habitual deixadesa d'Aena s'afegeix ara un intent descarat dels de Mariano Rajoy per enterbolir l'operativa i la imatge pública de l'Aeroport de Barcelona. Perquè cal disciplinar-lo novament al servei d'un sistema deficitari que ha de tenir l'epicentre a Madrid, pel civil o pel criminal.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana
7 de maig de 2017, 18.38 h

#23



SANTIAGA, UNA FOLLABURROS CUALQUIERA

RESIDENTE EN FOLLABURRISTAN



Tienes razon Santiaga, la Gonzalez del PPuticlub ya ha caido




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
7 de maig de 2017, 13.25 h



#23


"ya va quedando menos" diu el PPobre tarat d'en Santi.



Santi, suposo que des de la teva INCREÏBLEMENT PPATOSA IGNORÀNCIA RÀNCIA casPPosa i esPPanyola, deus ignorar que :



INFINIT MENYS QUALSEVOL QUANTITAT FINITA, PER GRAN QUE SIGUI, DONA DE RESULTAT . . .



. . . INFINIT . . !!



Que és el temps que haureu d'esperar les MARIONETES FRANQUISTES PER VEURE UNA CATALUNYA NOVAMENT DINS DE LA MERDA PODRIDA I CORRUPTA DE L'ESTAT casPPanyol.




HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
7 de maig de 2017, 13.08 h


Esos independentistas, como decia en #23 , hacen un ridículo espantoso, casi casi más ridículo que mi madre el dia que intentó dársela de mujer honrada pero se descubrió el pastel porque llegaron aquellos siete congoleños clientes del puticlú.

Por cierto que con dos de ellos pude ligar y me gustaron mucho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 de maig de 2017, 12.26 h



Que no sigui dit ........ !! QUE VIVA ESPAÑA !!........ NADANDO EN SU PROPIA MIERDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Santi fletxa Barcelona
7 de maig de 2017, 11.21 h

Ya va quedando menos para que vayan cayendo, me haría mucha ilusión que la primera en caer fuera la fanática y prepotente Forcadell, como voy a disfrutar durante estos meses, aunque no me extrañaría nada que los separatistas se saquen otro as de la manga y alarguen unos cuantos años mas su agonía, pero que ridículo que están haciendo aquí e internacionalmente, patéticos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de maig de 2017, 11.00 h

#16

Realment aquest manso, es diu Romualdo....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
7 de maig de 2017, 11.00 h

#20

DE MOMENT HO ÉS PER LA FORÇA DESPRÉS D'UNA CONQUESTA SAGNANT.

LEGITIMITAT DE L'ESTAT = ZERO PATATERO

AU! ALS CARROS I CAP AVALL!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Synera fletxa Barcelona
7 de maig de 2017, 10.59 h

CAT MAI SERÀ DE L'ESTAT ESPANYOL

AMB INDEPENDÈNCIA QUE ELS SEUS HABITANTS NO HO VOLEN DE CAP MANERA, LA LLEI HO DIU.

I LA LLEI ÉS PER ACOMPLIR-SE, OI ESPANYATES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
7 de maig de 2017, 08.57 h








Voleu saber què passa amb "ePPanya" ?




Que quatre incompetents pegoters potiners sapastres (= chapuceros) incompetents com la histèrica Micaela Romualda #1 #16 , en menys de dues hores, de les 7h11 del #1 a les 8h49 del #16, ja són capaços de DESTRUIR "esPPanya" . . .




PPALURDUS SAPASTRES !! !! !! !!



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!







Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
7 de maig de 2017, 08.53 h

#16

A la MIELDA ja está des-de fa temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.