directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PDeCAT s'inspira en Kennedy i Gandhi per la campanya pel 'sí' al referèndum

Candini es mostra "convençuda" que hi haurà actes conjunts amb ERC, la CUP i les entitats sobiranistes

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Els referents ideològics de la campanya del Partit Demòcrata (PDeCAT) pel 'sí' al referèndum són l'expresident dels Estats Units John F. Kennedy i el pacifista, polític i pensador indi Mahatma Gandhi. La directora de la campanya, Montserrat Candini, ha explicat en una entrevista a l'ACN que el PDeCAT s'inspirarà en aquests dos personatges en els actes del partit durant els mesos previs al referèndum. A més, ha deixat clar que els exconvergents posaran la mirada en els indecisos com a objectiu principal. D'altra banda, Candini s'ha mostrat "convençuda" que hi haurà actes conjunts amb totes les formacions independentistes, inclosos ERC i la CUP, a més de comptar amb les entitats sobiranistes. La també alcaldessa de Calella (Maresme) encapçala el comitè de campanya del PDeCAT, format per 12 persones i que compta amb el quart secretari de la Mesa, Lluís Maria Corominas (coordinador d'electes), i la diputada de JxSí i exconsellera Irene Rigau (responsable d'entitats i associacions).

Comparteix
   


Etiquetes
En l'entrevista, i sobre els referents ideològics de la campanya que portarà per nom 'Sí al millor país', Candini ha citat una frase de cadascun dels dos personatges. Del 35è president nord-americà n'ha destacat: "La llibertat política és la condició prèvia al desenvolupament econòmic i al canvi social". I del pacifista indi: "El veritable demòcrata és aquell que, amb mitjans exclusivament no violents, defensa la seva llibertat i, per tant, la de la seva pàtria. I, en última instància, la del gènere humà", unes paraules que ha relacionat amb les manifestacions de les últimes cinc Diades organitzades per l'ANC. "Com a directora de la campanya m'inspiren de manera clara", ha valorat.
 
Convèncer els indecisos
 
Candini ha insistit que els actes del PDeCAT per demanar el 'sí' en el referèndum sobre la independència barrejaran els arguments ideològics i també els sentimentals. A més, ha afirmat que la intenció és arribar "a cada racó del país", i que l'eix principal es basa en convèncer els indecisos. Així, la campanya se centrarà en apel·lar aquells ciutadans que tenen un "sentiment de catalanitat", que veuen que Catalunya és "el seu país", però que per qüestions econòmiques o bé per la "política de la por" tenen una certa "inquietud interna". D'aquesta manera, la directora de la campanya aposta per "treballar molt i molt" per convèncer aquest sector de la població.
 
Actes conjunts
 

La diputada de JxSí al Parlament ha destacat que hi haurà una "visualització claríssima" d'aquells membres del PDeCAT que estan condemnats o que estan investigats per casos relacionats amb el 9-N o el referèndum. "Tenim els quatre condemnats i dos imputats com Lluís Maria Corominas i Ramona Barrufet. En cap moment no han dubtat i nosaltres no hem rebaixat els plantejaments de cap manera. Som aquí, seguirem aquí i lluitarem fins al final", ha justificat. A més, Candini ha ofert a la resta de partits independentistes la possibilitat d'organitzar actes conjunts durant la campanya pel 'sí' al referèndum. De fet, la directora del programa d'actes del PDeCAT s'ha mostrat "convençuda" que n'hi haurà. "Hem començat amb ritmes diferents però tenim un mateix objectiu, que és anar a totes", ha apuntat.
 
En aquesta línia, Candini s'ha mostrat confiada que ERC també aposta per compartir escenari en alguns actes, així com amb les entitats sobiranistes. Preguntada sobre la possibilitat d'incloure-hi la CUP, la directora de campanya del PDeCAT també ha estat contundent: "Sí, perfectament, no hi ha cap mena de problema". L'alcaldessa de Calella ha explicat que ja ha mantingut converses amb el portaveu d'Esquerra, Sergi Sabrià, on s'han emplaçat a "parlar amb profunditat" per quadrar actes conjunts. "Farem tot el que sigui per remar junts", ha sentenciat Candini, que alhora ha reivindicat les accions de cada formació també per separat.
 
Sintonia musical, 'photocalls' i 'speakers corner'
 
La directora dels actes del PDeCAT pel 'sí' al referèndum ha avançat alguns detalls dels actes de la campanya, que acabarà el dia anterior a la data que se celebri la consulta. L'alcalde de Maials (Segrià), David Masot, està preparant la sintonia musical de la campanya, aprofitant que és el cantant del grup de rock Tremendos. El partit espera aportar "frescor" amb aquest fil musical. El PDeCAT també aposta per un 'photocall' "vistós i simpàtic" que servirà perquè la gent s'hi faci fotografies. En aquest cas, la imatge és un 'sí' gegant, on el punt de la 'i' és el logotip del Partit Demòcrata, i la persona que s'hi fotografia forma el pal d'aquesta lletra.
 
Durant la campanya també s'incidirà en els anomenats 'speakers corner'. Una persona de renom del municipi on es faci l'acte, que no cal que sigui de cap partit, exposarà raons per votar 'sí' al referèndum. Candini també preveu organitzar gremis de diversos comerços perquè aportin "una pluja fina d'arguments" que serveixin per explicar com vol el PDeCAT que sigui la Catalunya del futur.
 
Al punt de mira
 
Preguntada sobre si creu que l'Estat pot posar-la al punt de mira com a directora de la campanya del PDeCAT, Candini ha assegurat que, en els darrers dies, ha percebut que "alguna cosa passava". Sense entrar en més detalls ha conclòs que, tot i això, "la fortalesa, la fermesa i la convicció són les mateixes".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
7 de maig de 2017, 17.29 h





#6



Saps, PPobreta PPalurda franquista desequilibrada, AVUI HE RECORDAT EL TEU DELIRANT COMENTARI 1 DE http://www.directe.cat/noticia/548745/tsjc-autoritza-la-via-penal-i-rebutja-el-recurs-de-carme-forcadell QUE DEIA, LITERALMENT (copio i enganxo) :



* * *
Querido NAZI Juan Ruiz Solanes de Figueras

Ya se me ha pasado la alegría de descubrir tu identi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidios como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
7 de maig de 2017, 17.11 h

#5 EL AMO DEL DIRECTE, EL ASALTAPISCINAS PUIG, CONDENADO POR EL TRIBUNAL SUPREMO POR LLAMAR NAZI (no a si mismo que seria lo lógico) SINO A AIR BERLIN.
El ex diputado de ERC tendrá que pagar 30.000 euros a la compañía aérea, cuyo logotipo asimiló a la esvástica, por "una intromisión ilegítima al honor y a la imagen de la empresa" alemana, "un país donde existe una especial.
La Sala de lo Civil del Tribunal Supremo ha ratificado la condena contra el ex diputado de ERC Joan Puig por ha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
7 de maig de 2017, 13.52 h

#2

El que corregeix als demés, ell es permet posar noms propis amb minúscules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
7 de maig de 2017, 13.15 h




#3

Amb tots els respectes, Daniel, crec que la teva pregunta peca d'excessiu OPTIMISME.


Creus que si la PPalurda Alberto Caguetesneses, el POBRE bejota , la histèrica Micaela Romualda, el desangelat Santi o qualsevol altre FRANQUISTA tinguessin el més ínfim sentit del ridícul, seguirien enviant les seves CANTIMFLESQUES PPATOSITATS GROTESQUES a aquest diari?



A menys que no fossin enemics ACÈRRIMS i AFERRISSATS de l'estat CASPAnyol, callarien i deixarien de donar la tristíssim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de maig de 2017, 12.59 h


#2 Millor t'ho preguntes tu: NO ET CANSES DE FER EL RIDÍCUL, ALBERTITO CAGARRITO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidios como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
7 de maig de 2017, 12.51 h

solo les faltaba plagiar al martin luther king y al mandela y ya estem tota la colla de la pessigolla



pero no se cansan de hacer el ridiculo?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de maig de 2017, 12.18 h



SI, al nostre PAIS.

SI, per els catalans.

SI, per els nostres fills i nets.

SI, per una convivència mes justa.

SI, per no tindre que esmorzar cada dia amb els escàndols d'españa.

i SI, PER NOSALTRES ELS BONS CATALANS.

SI, PER ELS NOSTRES MORTS QUE HO VAN FER VOLENT UNA CATALUNYA INDEPENDENT. !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.