directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Militants d'ERC volen que les bases decideixin si cal unir-se a Laporta i Carretero

Demanen que l'executiva obri un procés consultiu similar al que va portar el partit a rebutjar l'Estatut

Comentaris 61  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Un grup de militants d'ERC està promovent un manifest per articular de forma interna per forçar la direcció del partit a consultar les bases si cal o no fer una candidatura independentista unitària amb Solidaritat Catalana i Reagrupament. El manifest apel·la a la 'generositat' en un moment que ERC 'no passa per una situació gaire idíl·lica' amb el seu electorat perquè 'a base de tripartits i mals resultats a les institucions espanyoles' defensant un Estatut que ERC va rebutjar, ha 'perdut la credibilitat' entre l'independentisme. Els promotors volen que es consulti si hi ha d'haver 'unitat d'acció' independentista i si cal prioritzar l'eix nacional o el social. Per altra banda, el catedràtic i company d'Uriel Bertran a EI, Hector López Bofill, també ha anunciat que deixa el partit i se suma a Solidaritat Catalana.
consell nacional erc
Comparteix
   


Etiquetes
Un dels promotors del manifest, el regidor republicà de Bigues i Riells Carles Barcons, ha dit a l'ACN que pensen en un procés de consulta a la militància com el que va portar ERC a rebutjar l'Estatut.

Barcons ha considerat, a més que si ERC entrés en una gran coalició independentista, forçaria CiU a moure's per no quedar-se 'sola amb el PP i el PSOE'.

El document que la dotzena de promotors inicials volen que subscriguin el màxim nombre de militants per forçar-ne el debat territorial expressa que és precisament el sistema assembleari de la formació i la seva participació en la presa de decisions importants el que els fa sentir 'orgullosos' de pertànyer a ERC.

ERC i el seu caràcter assembleari

Després de recordar que va ser precisament la pressió de les bases que va portar ERC a dir 'no' a l'Estatut del 2006 en contra de l'opinió de la direcció, demanen un procés de debat amb la militància per decidir si cal atendre les crides a la unitat independentista tant llançades des de la Solidaritat Catalana de Joan Laporta com des del Reagrupament de Joan Carretero i que la direcció d'ERC ja ha descartat. 'Si tothom pensa i obra de forma egoista no assolirem mai la independència', alerten, i apel·len a la 'generositat' per avançar cap a la independència política.

Per això, creuen que la militància ha de fer ús de les eines que donen els estatuts per instar la direcció a consultar 'de la forma que cregui més convenient' per tal que les bases es defineixin sobre dues qüestions: si volen 'unitat d'acció' independentista o anar per 'per lliure' a les eleccions, i, en cas de decidir anar per lliure, si s'ha de prioritzar 'l'eix nacional o l'eix esquerra-dreta'.

Hèctor López Bofill també plega

El catedràtic de Dret Constitucional de la UPF Héctor López Bofill també s'ha donat de baixa d'ERC i, tal com va fer el seu company a l'extingit corrent crític Esquerra Independentista (EI) Uriel Bertran, s'ha sumat a Solidaritat Catalana. Segons la renúncia que ha publicat l'AVUI, Bofill considera que 'ERC ha deixat de ser l'eina en la qual molts havíem confiat per portar el país a la plena llibertat', i lamenta que 'en comptes de generar un moviment amb àmplies complicitats (...) la direcció del partit s'ha anat tancat en ella mateixa sense una estratègia política clara tot dilapidant el patrimoni ideològic del partit'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#61
pasbot fletxa Vila-real
14 d'agost de 2010, 10.26 h

Perqué no obriu els ulls? aquí de Partits Polítics sols hi ha un el CAPITALISME, aquí tenim gent COMUNISTA cooperant amb els CAPITALISTES, SOCIALISTES cooperant amb els COMUNISTES i els CAPITALISTES, REPUBLICANS cooperant amb els Monàrquits...però TOTS BUSQUEN EL MATEIX la TRONA NO PER IMPOSAR LES SEVES IDEES SINO PER EL (BELLON DE ORO)JO moriré saben que sóc SOCIALISTA, però vosaltres MORIREU sense saber què ès això del SOCIALISME....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
gemma fletxa barcelona
13 d'agost de 2010, 11.53 h

#51 Jo també crec que aquest es el principal problema pel que no volen ajuntar-se, pel de sempre: qui té la cadira més alta, una llàstima. Però jo crec que el que s'hauria de fer es fer eleccions amb dret a vot de tots els simaptitzants o militants (o un nivell o l'altre però igual per tots els que s'ajuntin) i fer eleccions lliures i si el Laporta o el Puigcercós es queden sense cadira, doncs mala sort, el que els hi hauria d'importar es el país, jo crec que algú que estigui disposat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
atlasac fletxa Vila-real
13 d'agost de 2010, 11.48 h

Al 57 JO MATEIX.----Un poc tard no creus!!!!!!!!!van consultar les basses quan el segon TRISPARTIT, que durés TOTA la Legislatura també van consultar les basses, van consultar les basses quan aquestes fotien al camp FASTIGUETJADES?, com voleu defensar quelcom que no te CAP, CAP, CAP, NI UNA DEFENSA? i que a hores d´ara encara esteu en les mateixes.....si ERC no s´havés convertit en e r c TOTS, TOTS, TOTS estariem dins d´ella i (sence autorització) també....afirmo que el CARRETERO estari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
atlasac fletxa Vila-real
13 d'agost de 2010, 11.36 h

QUEDA MES CLAR QUE L´AIGUA
Si no volem col-laborar amb el GENOCIDI=ASSASSINAT dels catalans, no queda altre remei que la INDEPENDENCIA, no estar per aquesta labor, vol dir que s´està per l´altra,o sia el nostre ASSASSINAT, PsoE, CiU, e r c, IC, etc, fòra del PP que sabem de ben segur que ens volen eliminats, els altres tant DIRIGENTS AFILIATS o VOTANTS us tidrieu que DEFINIR si esteu de VERITAT no com erc, si esteu a favor dels catalans o als de castella, a les nostres mans està SALVARNOS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
JO MATEIX fletxa EL MEU POBLE
13 d'agost de 2010, 07.54 h

#53 Com dius? suposo que ets de CiU, i vols embrutar ERC (com la Rahola)Disculpa'm, però això que fa ERC d'escoltar les bases, se'n diu DEMOCRÀCIA. Si vosaltres els de CiU féssiu el mateix, crec que faria anys que li hagéssiu fotut patada al cul a monsieur Duran (el qui li espanten els akelarres independentistes...les suits d'hotel de 1000€/nit...Catalunya dins d'Espanya...ser "menistre" ssspanyol...)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
12 d'agost de 2010, 21.43 h

#52 Indepencizaos de Catalunya, porfa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
12 d'agost de 2010, 20.56 h

Està molt clar ! CiU s'estima ser una broma de mal gust per als seus compatriotes espanyols que apostar per a l'independéncia de Catalunya.
Tacticisme gallinaci.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
12 d'agost de 2010, 20.51 h

#48
L'entrevista és aquesta. La web no és cap maravella.

http://www.tribuna.cat/seccions/tribunatv?task=videodirectlink&id=167

El redactat definitiu no l'he trobat a la xarxa.

Salut!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Lluis Reig fletxa Corbins
12 d'agost de 2010, 20.36 h

Sincerament, crec que a dins d'ERC encara hi han molts militants que estarien millor tancats a dins d'un "frenopàtic"..... abans a casa s'en deia a "Can Pigem" . No se si son molts o pocs els que firmen aquest manifest....del que si que estic segur es que estan tots ells ben "sonats".
No puc confiar en una organització que cada dia i a cada minut es qüestiona tot el que ells mateixos s'han donat i aprovat i que es deixin influir tant i tant pel que diuen els creadors de opinió o el que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
xavier fletxa barcelona
12 d'agost de 2010, 20.34 h

http://www.vozbcn.com/2010/08/12/28599/deuda-cataluna-crisis-espana/ alguno solo tendra la estelada para cenar


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.