directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carles Barcons (ERC): 'Faria molt mal als qui van il·lusionar-se amb les consultes veure que els polítics no s'entenen'

Els promotors que la militància republicana decideixi sobre la coalició amb Laporta i Carretero presenten la proposta a Calàbria

Comentaris 52  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

No tota la militància aprova el taxatiu 'no' d'Esquerra a la coalició independentista proposada per Joan Laporta. Aquest divendres, la trentena de militants que demanen que siguin les bases qui decideixin si ERC ha de formar part o no d'una gran aliança independentista presentaran el seu manifest a la direcció d'ERC, amb la intenció que l'executiva republicana consideri la proposta. Segons ha explicat a directe!cat el regidor d'ERC a Bigues i Riells, Carles Barcons, la voluntat dels impulsors d'aquest procés consultiu és 'fomentar el debat' i  'aconseguir reflectir la unitat real de tots els independentistes expressada el 10J'. 'Faria molt mal als independentistes que van viure les consultes amb il·lusió veure que els polítics no poden entendre's una altra vegada', explica Barcons.
Una plataforma unitària obligaria CiU a moure fitxa

'Sabem que hi ha gent que qüestiona unir-nos amb partits que tenen discrepàncies internes', ha assegurat Barcons a directe!cat, 'però creiem que cal debatre-ho, veure-hi els pros, els contres, analitzar la situació'. Segons Barcons, la trentena de militants que impulsen la consulta interna, similar al procés pel qual Esquerra va dir 'no' a l'Estatut, coincideixen en assegurar que concórrer a les eleccions en una sola proposta unitària independentista seria essencial.

Pel regidor d'ERC a Bigues i Riells, que els republicans formessin part d'una proposta unitària independentista tindria dos grans beneficis: 'Per una banda, aturaria les desavinences entre Solidaritat Catalana i Reagrupament, i per altra que ERC s'hi afegís forçaria Convergència a qüestionar-se formar-ne part, una peça clau si volem que les properes eleccions ens aboquin a un referèndum d'independència'.

A favor de les llistes obertes de Solidaritat Catalana

Barcons, qui ha lamentat que el seu manifest s'hagi filtrat a la premsa abans d'hora, assegura que només volen 'recuperar la unitat de tots els partits independentistes del 10J', amb la voluntat de treballar per assolir la independència. 'No sabem com s'hauria d'articular una coalició així', reconeix Barcons, 'però tant Laporta com Carretero i Puigcercós haurien de trobar els mecanismes, generosos, perquè tots tinguessin el pes que es mereixen'.

En aquest sentit, Barcons ha recordat que la proposta de llistes obertes de Solidaritat Catalana podria afavorir ERC, ja que els milers de militants del partit tindrien llibertat per escollir candidats republicans per la llista electoral unitària.

Per últim, Barcons ha recordat que la proposta de consulta no s'emmarca en cap pols amb l'executiva del partit, sinó que senzillament és la proposta d'uns quants càrrecs locals, 'fidels a Esquerra', preocupats per la fragmentació electorals dels independentistes.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#52
14 d'agost de 2010, 15.27 h

VAL EL LAPORTA ES UN PUTANER,EL CARRETERO UN DESMEMBRAT EL PUICERCOS UN ORGULLOS PERO LO QUE VOLEM ELS VOTANTS QUE ESTEM CANSATS DE TANTA ARROGÀNCIA PER PER DELS QUE US DIEU MILITANTS DE PARTITS ES,LA UNIO PER LA INDEPENDÈNCIA CUAN ESTIGUI A SOLIDA TINDREU QUE TORNAR FER ELECCIONS I LLAVORS PRESENTEU SE COM A PARTITS YA NO TINDREM QUE LLUITAR PER ASSUMPTES EXTERNS I PODREU DEMOSTRAR CADASCUN LO QUE VALEU ARA TOTS JUNTS O PROU SI NO U FEU AXIS TINDREM QUE REPLANTEJAR EL NOSTRE FUTUR I ACABAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
14 d'agost de 2010, 03.37 h

Mentidersss el que voleu es fer un tercer tripartit com sempre, ERC = Montilla club de fans


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Republicà fletxa Barcelona
14 d'agost de 2010, 02.17 h

#48 Si home, ara la culpa que no hi hagi coaliciò serà d´ERC...

Però si Reagrupament i el Laporta porten sertmanes tirant-se els plats pel cap...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Republicà fletxa Barcelona
14 d'agost de 2010, 02.14 h

I els altres partits super democratics com Reagrupament o SI quan convocaran a la militància per veure si fan coalciiò elecotoral ?

A no és veritat, que aquestes coses només se li exigeixen a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
14 d'agost de 2010, 00.06 h

#47 el que erc considera un experiment friki per a moltissima gent és una unió i que erc està desfent.
55% (68 diputats) dels vots molt probablament no, però 11 diputats d´erc i 12 per l´altra independentisme son menys que 32-35 que s´aconseguirien si hi hagués coalició, una força molt necessaria per a pressinar cyu que no obtindria majoria absoluta.

apa 15 anys més construint païs, passet a passet, cove a cove, tripartit a tripartit... potser algun dia hi arrivem... potser els meu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Jove fletxa Barcelona
13 d'agost de 2010, 22.17 h

46,: Des del centre menys progresista fins a l´esquerra més combativa dins d´Esquerra Republicana pot treballar tothom que defensi i vulgui avançar cap a la independència i la reunificació nacional. Ara bé, gent de dretes a Esquerra, miri, tota pedra fa paret, però miri, no Ésquerra és Esquerra Republicana, ni de dretes ni monàrquics... Experiments frikis del més d´agost, lagavinadiuqueno, com s´ho diria? miri ja en parlarem


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
13 d'agost de 2010, 22.06 h

Declaracions de Llorente, mare meva quina democràcia davant d´un assumpte tant important !!! a ningú l´interessa ja la sentència del TC.
que tingueu molta sort.

13/08/2010 16:57
“És el partit "més democràtic", diu el seu portaveu

ERC descarta consultar a la militància si s'ha de presentar en coalició a les autonòmiques
EP/Redacció
El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha descartat que la direcció del partit organitzi una consulta interna perquè sigui la militància qui decideix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
13 d'agost de 2010, 21.56 h

rès, no hi ha manera, no entra, no carbura... és el discurs de sempre d´ERC, ells i només ells, em recorda a cyu "si catalunya vol la independència només serà sota control nostre".

ERC: us segueixo recordant que no heu fet cap proposta i la vostra resposta a la primera que va apareixer, insisteixo, no va ser descartar-la NO, va ser condicionar-la a l´entrada de cyu, os es que ho negueu?

i saveu perquè vau fer aquest paper? doncs perquè ja no ereu els primers i mai us la vau creure..... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Maria fletxa Riudoms (Baix Camp)
13 d'agost de 2010, 21.31 h

Laporta és un futbolero-putero al més estil Jesus Gil o Silvio Berlusconi. D´aquest, quant més lluny millor. Amb en Carretero si que és pot parlar. Bé, de fet, Carrretero ha tingut 4 anys per parlar amb la resta d´ERC i sembla que porta un temps snse parlar, esperem que hi torni a parlar sense menystenir i les seves bases insultar (els 4 frikis de torn ) el bon treball que han fet tots els republicans (des del militant més jove fins al vice-president de govern) per augmentar la consciè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
13 d'agost de 2010, 20.52 h

#33 Si això que manifesta Vostè a les seves dues últimes línies és veritat (jo no ho sabia), com és que entre tant de laportistes i carreteristes, aquí ningú en digui res i continuin amb les dèries ???. Al capdavall, això que manifesta Vostè, és el què sempre he pensat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.