directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP demana a la fiscalia que prohibeixi l'homenatge Laura Riera durant les festes de Gràcia

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va demanar ahir a la fiscalia que prohibeixi l'acte d'homenatge que tindrà lloc durant les festes populars de Gràcia a Laura Riera, condemnada per col·laboració amb el comando Barcelona d'ETA en aplicació de la llei antiterrorista espanyola. 'El que és una autèntica vergonya democràtica és que una dècada després d'aquests assassinats, persones condemnades puguin rebre un homenatge a Catalunya i a Barcelona', va indicar Fernández Díaz abans d'assistir al pregó de les festes gracienques. També va demanar a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat que promoguin les accions legals necessàries per impedir l'acte.
Laura Riera
Comparteix
   


Etiquetes
Fernández Díaz va recordar que el comando Barcelona va assassinar fa gairebé una dècada dos regidors del PP, a Viladecavalls i a Sant Adrià del Besòs. 'Ni Catalunya ni el PP podem oblidar-ho', subratllà.

Per això, va considerar una 'vergonya democràtica' que ara tingui lloc un homenatge a Barcelona sense que la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona hi facin res. En aquest sentit, va demanar a les dues administracions que promoguin davant instàncies judicials i l'Audiència Nacional espanyola la prohibició d'aquest acte, i ell mateix ho ha reclamat a fiscalia. En cas que tingui lloc l'homenatge, també ha demanat que s'obrin diligències per apologia del terrorisme.

El popular va subratllar que tothom que vulgui podria tenir constància d'aquest homenatge, també l'Ajuntament i la Generalitat. Altra cosa, va continuar, és que les administracions catalanes optin per la 'teoria del mal menor', és a dir, 'no fer un compliment estricte de les lleis per evitar incidents majors' durant les festes de Gràcia.

Tortura
L'acte d'homenatge, promogut per Rescat i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), denuncien que Riera va ser torturada per la guàrdia civil espanyola durant cinc dies, després dels quals va signar tot de documents autoinculpatoris que després, un cop davant del jutge, va desmentir rotundament, per bé que el jutge només va donar per bons els documents signats sota tortura.

'Aquests fets han estat reiteradament denunciats en diversos informes i estudis fets per organitzacions com les agrupades en la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, o per Amnistia Internacional o, fins i tot, en els diferents dictàmens del Comitè de Drets Humans de l'ONU', recorden els promotors de l'acte, alhora que demanen 'la investigació real i independent de les denúncies per maltractament i tortura contra els cossos de seguretat de l'estat, i la seva eradicació'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Acrata fletxa Tordera
17 d'agost de 2010, 17.55 h

Els feixistes que volen proivir l'acta de venvinguda a Laura Riera son els verdares terroristes. Lamentablement els Països Catalans i Espanya no ha canviat res des politicament des de fa 30 / 40 anys. Franco segeix viu a la constitució espanyola actual que va ésser imposada. Com va dir LLuis Llach fa poc, n'estic fins els cullons que despres que les cançons de protesta que vaig fer fa 30 anys encara siguin un simbol de lluita, qual mostra que no em avançat cassi gens. Un servidor cindicali... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
marquet fletxa Tarragona
15 d'agost de 2010, 18.28 h

Com a català, independentista i profundament democrata celebro que la Laura sigui a casa, perquè per moltes bombes, assasins, o el que sigui que faci qualsevol persona estic TOTALMENT EN CONTRA DE LA TORTURA! sobre això no hi hauria d'haver cap dubte, cap ni un!. No a la tortura, la qual l'estat espanyol exerceix impunament. I sobre el tema d'Hipercor... be´, que ho preguntin per Tarragona aveure que en pensen... que pels carrers encara brama la memòria del dia en que pels seus carrers s'h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
15 d'agost de 2010, 17.48 h

No era en Garzó el que deia :"a l'estat espanyol no s'han d'investigar les denuncies de tortures per no entorpir la feina de la policia"?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
15 d'agost de 2010, 11.33 h

#6 A la primera pregunta: i a mi que em contes? A la segona pregunta: si no es poden desactivar uns explosius, em sembla normal que truquen la policia o qui siga per a desallotjar el centre comercial.

A la policia espanyola la paquem per obligació tots els catalans colonitzats per Espanya. Amb els nostres diners exerceixen la seua ocupació de la nostra nació. Això sí que és un impost contrarrevolucionari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 d'agost de 2010, 11.27 h

jordi 80 i que feien intercanviant explosius en un centre comercial? I a qui se li acut deixar en mans de les forces d´ocupació espanyoles la decisió de desactiva ro no la bomba d´ Hipercor? El Resultat: més de 20 catalans morts i desenes de ferits en un centre comercial de Barcelona. Els "guerrillers bascos" si volen fer la guerra a l´Estat, que la facin al seu País Basc, no pas als Països Catalans. Ni ETA ni guerra! Fora ETA i fora la guardia civil!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jordi-80 fletxa València
15 d'agost de 2010, 11.17 h

#3 Un independentista català ha de dir la paraula "Espanya" immediatament després de la paraula "comdemne". L'aparell espanyol hauria d'explicar la versió que es conta que als aparcaments d'Hipercor ETA estava intercanviant uns explosius d'un cotxe a un altre i es van activar accidentalment; van trucar la policia avisant i aquesta no hi va fer res. Respecte a la notícia, és molt senzill: que diguen que eixa xica és de les FARC i vindrà Zaplana fins i tot a reunir-se amb ella.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
15 d'agost de 2010, 11.10 h

Bé, la unitat de l'actual Espanya és una vergonya pels caiguts i assassinats en defensa dels drets i llibertats de Catalunya fa unes trenta dècades...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 d'agost de 2010, 10.40 h

Com a independentista català condemno amb força tots els actes de violència exercits pel comando Barcelona contra població civil, començant per l´atemptat d´Hipercor o contra representants de partits polítics per molt contraris que siguin a l´alliberant nacional. Dit això, la qüestió de la benvinguda a Laura Riera és un assumpte molt controvertit. Tan els contraris com els favorables tenen certa part de raó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 d'agost de 2010, 06.55 h

#1 Opino igual. Però crec que s'hauria de prohibir el PP a Catalunya... per fascistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
15 d'agost de 2010, 06.39 h

Em pensava que al PP no eren partidaris de les prohibicions de res. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha . Quin fàstic de feixistes hipòcrites!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.