directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 17 d'abril de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no consultarà a la militància la coalició amb Laporta i Carretero

Llorente tanca la porta a un acord amb Solidaritat Catalana i Reagrupament

Comentaris 85  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La direcció d'Esquerra no pensa contemplar el manifest, lliurat per una trentena de militants republicans, on es demanava un procés consultiu a les bases per tal que sigui la militància qui decideixi si cal o no anar a les eleccions en coalició amb Solidaritat Catalana, la proposta de Joan Laporta, i el Reagrupament de Joan Carretero. A més, el portaveu del partit, Ignasi Llorente, ha volgut deixar clar que ERC vol arribar a l'Estat propi a través d'un referèndum, de manera que l'equip de Joan Puigcercós descarta que sigui el Parlament qui proclami unilateralment la independència en cas d'aconseguir la majoria suficient, el camí que defensen els nous partits sobiranistes.
ignasi llorente

esquerra ridao puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Llorente, aconseguir la independència a través d'un referèndum permetria que aquells ciutadans que no estan a favor de l'Estat propi 'sentin que han pogut participar en la decisió'.

De la mateixa manera, el portaveu republicà ha descartat qualsevol tipus d'aliança electoral amb Solidaritat Catalana, la coalició que impulsa l'expresident blaugrana Joan Laporta, i l'associació Reagrupament de l'exconseller republicà Joan Carretero. Per Llorente, el debat que proposaven els militants republicans a favor del procés consultiu 'és molt sa', però sempre que es canalitzi i es tingui 'en el moment adequat'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#85
17 d'agost de 2010, 00.35 h

Robert, el problema rau és que són d´ultra-dreta no de centre-dreta. Josep si el teu model és Kosovo i la ex-iugoslàvia vés a proclamar la bonanova arreu dels Països Catalans. El model d´ERC i de 4 generacions d´independentistes és l´exercici del dret d´autodeterminació com a via d´accés a la independència. És a dir, el model del Quebec o d´Escòcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
17 d'agost de 2010, 00.29 h

Ni falta que fa, no cal molestar la militància independentista amb xuminades intrascendents. Quan Carrettero i Laporta s´acabin d´esbatussar potser ja en parlarem, fins llavors, quan més lluny d´aquesta colla pessigolla millor per al Moviment Català d´Alliberment Nacional. Us recomano fer turisme al Parc Natural del Delta del Llobregat sense descuidar-vos visitar Can Trabal-


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
Robert Rodríguez fletxa Castell-Platja d'Aro
17 d'agost de 2010, 00.27 h

Sóc el militant 17686 d'Esquerra Republicana de Catalunya. M'estimo el meu partit i sé que no es vendrà. Som independentistes d'esquerres. Si surten independentistes de centre-dreta benvinguts, però que cadascú defensi el que hagi de defensar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#82
16 d'agost de 2010, 23.15 h

#76 Lector:
Però la notícia diu que "la direcció d'Esquerra no pensa contemplar el manifest, lliurat per una trentena de militants republicans, on es demanava un procés consultiu a les bases per tal que sigui la militància qui decideixi si cal o no anar a les eleccions en coalició amb Solidaritat Catalana, la proposta de Joan Laporta, i el Reagrupament de Joan Carretero."


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#81
euro fletxa Republica de Catalunya
16 d'agost de 2010, 23.12 h

Aquí teniu una entrevista a en carretero qué li ha fet el periodico....

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/20100816/joan-carreterolhi-ofert-tot-mes-laporta-mha-dit-que/436907.shtml


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#80
16 d'agost de 2010, 23.00 h

#76 Lector:
Els parlamentaris que declararan la independència també hauran estat elegits a les urnes i la seva votació serà legítima, democràtica i demostrarà davant l'Europa occidental i el món la voluntat del nostre poble.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#79
16 d'agost de 2010, 22.53 h

El referèndum de l'Estatut no ha tingut gens de força davant el TC i si CiU i ICV donen el mateix suport al referèndum que han donat a les consultes independentistes em sembla que no val la pena. És més pràctica i efectiva la declaració d'independència. Ei! si pot ser.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#78
Gabriel fletxa Girona
16 d'agost de 2010, 22.44 h

Les bases estem de vacances, deixeu-nos tranquils!!!!!! Aneu a la platja, de festa major, al Pirineu. a fer submarinisme!!!!! Que la direcció no ens molesti fins l´11 de setembre, Diada de Catalunya. Visca Catalunya! i A BANDA DE cONCERTACIÓ ECONÒMICA PER SORTIR DE LA CRISI I DRET A DECIDIR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA, COLLONADES LES JUSTES QUE LES BASES INDEPENDENTISTES SI ESTEM PER ROMANÇOS, PERÒ D´ESTIU! iepa


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#77
16 d'agost de 2010, 22.33 h

És ben estrany que els adolescents nazis de racocatala.com encara no s´hagin dignat a publicar el manifest d´Arenys de Munt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#76
16 d'agost de 2010, 22.29 h

Tampoc és imprescindible tindre una xarxa publica d´hosptals gratuits i de qualitat. Però l´objectiu i la voluntat d´ERC és tindre-la. Tampoc és imprescinble tindre un referendum ni abans ni després, però la voluntat d´ERC és donar primer la paraula al poble (PRIMER LA GENT) i després d´escoltar-nos tots, decidir col.lectivament la següent passa. I suposo que tampoc és imprescindible viure en democràcia: podrieu declarar una Dictadura reagrupada i el Josep que fes de Napoleó du... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.