directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Del diàleg a l'acció, sense demanar permís

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Som a punt de cremar una nova etapa, la penúltima en el camí cap al Referèndum d'autodeterminació de la tardor. A Espanya ho saben: és per això que la Falange i el Partido Popular coincideixen novament al carrer, com no els calia de feia temps, en defensa de l'statu quo. S'acaba el temps de demanar permís i comença el de tirar ple dret, el d'autodeterminar-se. Auto-determinar-se. Serà un moment magnífic, que despullarà tothom: el nivell de compromís del Govern, les forces que li donen suport i el dels Comuns amb la llibertat, el del govern espanyol amb l'ús de la força i el dels de la Tercera Via amb l'estrabisme. Una veritable ventada d'autenticitat arriba inexorable. El millor que ens ha passat des del 1931. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
JUSTIFICAR. L'opinió dels catalans no interessa. Per al nacionalisme espanyol, el 16% que som és una minoria estructural dins la seva nació, així que, ras i curt, ens fotem. A pa i aigua. Qui se'n recorda sinó de l'Operació Diàleg. La recordeu? Quins temps aquells! El dependentisme no necessita convèncer un sol català dels suposats avantatges de mantenir-nos com a súbdits del  Regne d'Espanya. Reserva les explicacions, en canvi, per vendre la moto entre els seus que la situació dels espanyols a Catalunya és insostenible i que la "persecució" de la qual són objecte justifica la suspensió de les llibertats fonamentals. Per això la diputada Sandra Julià es permet mentir sobre la seguretat d'Inés Arrimadas, o l'entitat de petja feixista Sociedad Civil Catalana acudeix al Congreso de los Diputados on borda sense contemplacions contra la convivència al nostre país. Les seves tàctiques de demonització recorden una barbaritat Slobodan Milosevic.

MISERABLE. La nostra és també una causa moral. Entestada a sumar, a integrar, a teixir complicitats. La dels nostres adversaris és pura fel. Despit, emprenyament permanent nascut del sentiment de qui es creu rebutjat. Per això, com enfollits, actuen ja a tomba oberta, sense treva, perquè cal fer de nosaltres un monstre al qual sigui justificat aplicar després la restricció dels drets i les llibertats més fonamentals. Per això no hi ha front que, des de les múltiples tribunes públiques que ocupen, des del Parlament als mitjans de l'statu quo, escapi a la tergiversació i la mentida sistemàtiques. Fins i tot la memòria de les víctimes de la Guerra Civil que encara romanen als marges dels camins. Cal ser molt desgraciat, com el diputat socialista David Pérez, per culpabilitzar els hereus de les víctimes, després de no haver-ne mogut (gairebé) ni un dit durant més de vint anys de govern a Madrid.

MOBILITAT. Quinze dies després de tot plegat, el primer cap de setmana de maig, tot continua exactament igual al control de passaports de l'Aeroport de Barcelona-El Prat: cues de més de tres hores per deixar el nom d'una de les infraestructures més importants del país per terra. Naturalment, només passa aquí. A Barajas, en canvi, ara i adés, tot en ordre. El virrei Millo ("aquí mando yo, cojones") menysprea les institucions de la colònia, mentre la Policía Nacional espanyola i Aena, Aena i la Policía Nacional espanyola es van llançant les culpes rítmicament. Francament, si d'inici podia semblar resultat de la imprevisió, ara fa tota la pinta de premeditació. Conjuntat amb la vaga del Metro de Barcelona i el caos diari a Rodalies, destrossar-nos el sistema de mobilitat sembla una prioritat absoluta a l'hora d'empetitir-nos i anul·lar-nos com a pol de competència amb el gran Madrid.

SEPARATS. Les relacions entre els Comuns i Podem han viscut aquesta setmana una nova etapa de tensió, arran de la inclusió de la marca de la segona en la tria de noms per a la nova aposta política d'ICV-EUiA amb els Comuns. Que el nou invent pugui anomenar-se en En Comú Podem però sense Podem és quelcom molt original que, lògicament, no agrada els d'Albano-Dante Fachín. Ells reclamen una altra manera de fer les coses. I realment la practiquen: aquesta setmana hem sabut que abans d'acabar el mes de maig posaran a votació entre els seus associats si donen o no suport a un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya. En contrast, des de la Nova ICV, dos anys després del seu compromís electoral, continuem sense notícia de consulta a la ciutadania sobre l'ingrés de l'Ajuntament de Barcelona a l'AMI. Un contrast realment sorprenent.

TRAMA. El cas de violència extrema, en triangle, dins el cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, és dels que necessàriament ha de fer reflexionar molt seriosament quin tipus de gent seleccionem per formar part dels cossos policials. Venim d'una trajectòria difícil, amb casos com el denunciat a Ciutat Morta. Ara, els implicats, apleguen entre tots, una denúncia per un fastigós acte d'humiliació masclista a una agent per part d'un superior, una agressió a un motorista a l'Arrabassada i a un manter al carrer de Barcelona per part dels implicats, el suposat assassinat d'un altre a Montjuïc durant una batuda policial i, finalment, l'assassinat d'un company amb mètodes propis de la màfia del narcotràfic a Sudamèrica. Algú hauria de plantejar-se molt seriosament fins a quin punt és responsable posar a mans d'aquest tipus de gent segons quines armes i la nostra seguretat.

VAGA. "El Periódico" simbolitza la crisi dels mitjans tradicionals en paper, fortament trasbalsats pels canvis en el món de la comunicació. Fer la transició al món digital no és fàcil i, sobretot, resulta econòmicament incert, especialment quan la propietat de l'empresa és la primera que no creu en la viabilitat d'aquest negoci. Les draconianes condicions econòmiques imposades als treballadors han estat la guspira d'un incendi que encara no sabem ben bé com acabarà. Fa impressió veure un web tres dies sense actualització. Hi ha però, un altre ingredient que necessàriament cal destacar: els amos del diari han pres la legítima i irracional decisió de desconnectar del seu entorn i llançar-se a una embogida campanya en suport del dependentisme i en lluita per la negació del vot que volen tres de cada quatre catalans. La línia editorial executada per Enric Hernández és d'autèntic suïcida i ara en veiem les conseqüències.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
mare meva fletxa com esta el pati
22 de maig de 2017, 18.44 h

#11 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
LLUIS fletxa bcn
22 de maig de 2017, 17.35 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
21 de maig de 2017, 22.26 h




#9


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . què et penses que pots "demostrar" TU ?? . . . Tu l'únic que de debò demostres és que l'estat esPPanyol genera unes PPalurdes Franquistes quasi-analfabetes que demostren la la merda d'escola i, en general , d'administració que CASTELLA HA IMPOSAT tant als seus incompetents SATÈL.LITS com a pobles vint vegades millors i més ben preparats, com el CATALÀ i el basc.




Aquests DESASTRES PILTRAFOSOS DE PERSONES, IL.LUSTREN SOBRE EL DESASTRE CALAMITÓS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de maig de 2017, 19.00 h

TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA DEL NAZI SYNERA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/register... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de maig de 2017, 18.56 h

TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA DEL NAZI SYNERA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/register... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
21 de maig de 2017, 14.58 h



Senyors del Directe, Cat.

Deveu tindre un bon desinfectant , per de quant en quant, aplicar-lo a aquestes pàgines, perquè estan molt malmeses per dos feixistes nou-vinguts que ho embruten tot, aragoneses i fascistas Vic.

TE QUE SER POTENT, PERQUÈ ELS DOS DESCEREBRATS SON PORQUERIA D'ALTRES TERRES...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
ANÒNIM fletxa BARCELONA
21 de maig de 2017, 12.27 h

#2 Lluis, qui abandonarà segurament Catalunya seran un grapat de feixistes reprimits que no podran resistir veure com ens guanyem la nostra independència, i entre ells, com a fatxa declarat, espero i desitjo que hi siguis tu.
La demés gent i empreses seguirem amb la feina i molt millor sense les sangoneres franquistes.

Visca Catalunya independent !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2017, 11.36 h

Del Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010 sobre la legalitat de la declaració unilateral independència de Kosovo és treuen les següents conclusions:

– Que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

– Que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2017, 11.33 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Estats promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2017, 11.32 h

QUAN CAT FEIA CENTENARS D'ANYS D'HISTÒRIA, ESPANYA NI EXISTIA

PREGUNTES PER FER PENSAR

Per què els hi costa tant admetre que CAT té el Parlament més antic del mon?

Què el seu Govern te 700 anys i la seu de govern més antiga d'Europa (la joia del Palau de la Generalitat)?

Per què no calibren el motiu pel qual l'actual President de la Generalitat és el que fa 130, hm?

Què Espanya no existia llavors essent Al Andalús gran part del territori de la península?

Què si un dels tít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.