directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrufat (CUP) a Sáenz de Santamaría: "O s'esforcen més o marxem sense dir ni adéu"

Els cupaires diuen al Govern que "no s'hi val" posar l'actitud de l'Estat com a excusa i reiteren l'exigència de data i pregunta

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP Quim Arrufat ha dit a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, que "o s'esforcen més" al fer propostes o els catalans marxaran "sense dir ni adéu". Arrufat ha valorat així la invitació que la vicepresidenta va fer aquest divendres al president del Govern, Carles Puigdemont, perquè anés a les corts espanyoles a explicar la proposta de referèndum pactat. Arrufat ha criticat la "gran oferta" de l'executiu de Mariano Rajoy i l'ha instat a esforçar-se més a "comprendre la dimensió i la profunditat de la revelació democràtica" que es viu a Catalunya. D'altra banda, ha reiterat l'exigència al Govern de fixar data i pregunta, així com de tenir un horitzó "clar i nítid" i un "compromís" amb la consulta.

Comparteix
   


Etiquetes
Arrufat ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada 'Sobirania popular i Autodeterminació' que ha celebrat la CUP aquest dissabte a Barcelona i que ha comptat amb la participació de representants polítics de la regió euromediterrània a favor del referèndum a Catalunya. El portaveu del Secretariat Nacional ha criticat la invitació de Santamaría i l'ha advertit que el moviment que viu Catalunya el tenen "en cocció" arreu de l'Estat espanyol. Per això, l'ha instat a "esforçar-se més" per comprendre el que està passant.
 
"Si aquesta és tota l'oferta de negociació que ha de fer al 80% del poble que creu que mereix el dret a decidir i que està disposada a votar en referèndum, només ens queda dir-li que posarem les urnes, guanyarem, marxarem i tindrem república catalana aquesta tardor", ha declarat.
 
Arrufat ha aprofitat també per enviar un missatge al Govern: "Data i pregunta, horitzó nítid i clar, compromís".

El portaveu ha reconegut que el camí cap al referèndum "no és fàcil" però li ha dit que "no s'hi val dir a mig camí que no s'esperaven que l'estat respongués d'aquesta forma". Per això, ha exigit que treballi en la preparació de les mesures necessàries per garantir que el referèndum es podrà convocar, celebrar i que hi hauran les garanties democràtiques perquè la gent pugui votar i sigui "reconegut internacionalment".
 
El cupaire ha destacat el "tresor" que significa la majoria social a favor del referèndum i que està "disposada a revelar-se per posar les urnes" i ha instat els ciutadans a continuar mobilitzant-se. També ha fet una crida a la "insubmissió" després de comprovar que les mobilitzacions no han aconseguit fer fora el "règim" ni a l'Estat espanyol ni arreu d'Europa.
 
En aquest sentit, ha reclamat l'"autotutela" dels propis drets dels catalans davant d'un Estat que no vetlla per garantir-los. "Si l'Estat no és capaç de garantir els drets democràtics ens els autotutelem i els garantim", ha dit.
 
En clau internacional, ha defensat que el referèndum és la "millor aportació" que els catalans poden fer a la "democratització" d'Europa. El cupaire ha esperat que Catalunya sigui la punta de llança de l'assoliment de les lluites populars i aconsegueixi "portar la victòria a algun racó d'Europa". El portaveu ha considerat que per tot això és "imprescindible" que la votació en el referèndum es faci "en clau europea" per tal de demostrar que el poble organitzat pot transformar la realitat, al temps que l'ha definit com l'"aportació internacionalista" dels catalans a la les lluites de les classes popular arreu del món.
 
Suports internacionals

 
Arrufat ha estat l'encarregat de cloure una jornada que s'ha celebrat durant tot el dissabte i que ha comptat amb la participació d'una quinze de representants polítics de diversos països d'Europa i la mediterrània.
 
L'acte polític final –'Referèndum sí o sí' ha comptat amb la participació de portaveus dels partits HDP del Kurdistán, el SINN FÉIN irlandès, els alemanys Interventionistiche Linkei Die Linke, així com d'altres provinents de Polònia o Àustria. També hi han participat representants de partits de l'Estat com SORTU del País Basc, el BNG gallec i el sindicat andalús SAT.
 
Tots ells han reclamat al govern espanyol que escolti la demanda del poble català per poder celebrar un referèndum i han expressat el seu suport i acompanyament en la lluita per aconseguir-ho.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
mare meva fletxa com esta el pati
23 de maig de 2017, 18.52 h

#38 el 6 de desembre de 1978 vaig cagar dues vegades


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
LLUIS fletxa bcn
22 de maig de 2017, 17.07 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.

N.B. TU, ARRUFAT, POTS MARXAR QUAN VULGUIS.TROBO QUE NO TRIGARÁS GAIRE TAL COM VAN LES COSES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
21 de maig de 2017, 22.33 h



#35

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . . què et penses que pots "demostrar" TU ?? . . . Tu l'únic que de debò demostres és que l'estat esPPanyol genera unes PPalurdes Franquistes quasi-analfabetes (com tu i com la HISTÈRICA Micaela Romualda, . . . #15 #16 #17 . . . també) que demostren la la merda d'escola i, en general , d'administració que CASTELLA HA IMPOSAT tant als seus incompetents SATÈL.LITS com a pobles vint vegades millors i més ben preparats, com el CATALÀ i el basc.




Aques... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Josep Pagés i Canaletade CARDEDEU ..ESTACIÓ DE TREN SENSE MARQUESINES Y UNA VIEJA ROTA MAQUINA DE BEGUDES QUE TE ROBA ELS DINERS I NO TE DON LA BEGUDA ,, LLADRES ELS DE RENFE . NI BANCS PER SEURE SENTARTA fletxa A CATALUNYA RETROSEDEIX A PRESENCIA DE LA LLENGUA CATALANA PER CULPA DE LA APARICIÓ DE SUMATE I DE UN CONSELLER DE CULTURA DE LA GENERALITAT MOLT ESPANYOL QUE NO A FET RES PER PROTEJIR LA LLENGUA CATALANA
21 de maig de 2017, 19.57 h

33 ) " REPUBLICA SOVIETICA " Per què LA REPUBLICA CATALANA , No la tindreu mai je je ..Preguntes que li ,Faria a SORACHA SAEZ DE SANTAMARIA ..,,,,,JA JA JA

Ara a lo millor podre sorprendra alguns pero ami me agrada bastante EL SADOMASOQUISMO ...,,l Li feria sentir con esta Catalunya LA MALTRACTARIA Ben lligada i amordazada no pogui dir ni piu Follada enculada y forts Azotainas tirarli del cabell insultarla Seriauna Fantasia MACA encara mai ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de maig de 2017, 18.31 h

TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA DEL NAZI SYNERA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/reg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Fd'A. fletxa Calders
21 de maig de 2017, 12.48 h

El govern espanyol (Sáenz de Santamaria) té a la retina la imatge del molt honorable president d'Euskadi, senyor Ibarretxe, presentant-se, de bona fe, al Parlament espanyol i sent trepitjat impiadosament per les majories imperialistes. Això no tornarà a passar amb nosaltres que vam aprendre la llicò i no ens fiem ni un pel d'ells. Farem el nostre camí tan si volen com si no volen, com han fet totes les colònies que s'han emancipat de la seva metròpoli.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
21 de maig de 2017, 12.48 h

#28



CANALETA, PERO TU QUE FARIES AMB LA SANTAMARIA ?
SI TENS EL CONY, DARRERA COM LES CABRES
SURT DE L'ARMARI i PREN UNA "MAMADETA"



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
21 de maig de 2017, 12.43 h

#28



NOU SLOGAN DE LA CANALETA :


"SI VOLS UNA "MAMADETA" i UN FRANCES

COM AL VALLES, NO HI HA RES"




.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
21 de maig de 2017, 12.38 h

#28



CANALETA, TU ETS LA MES PODEROSA

DEL VALLES, FENT UN FRANCES



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
APAÑAMELAPELA fletxa Republica Catalana II*II
21 de maig de 2017, 12.36 h

#27


CANALETA, DEIXA "LA MAMADETA", LLAVORS PIXES FORA L'ORINAL

HO TENS TOT, MEUCA i ALCOHOLICA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.