directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig avança que CiU no plantejarà cap referèndum d'independència les properes dues legislatures

El número dos de CDC creu que cal construir les 'majories polítiques i socials' suficients · Posposa l'alliberament nacional per la legislatura 2018-2022

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres que CiU va cap a la independència, però 'pas a pas i fent-ho bé', però ha reiterat que no pensen incloure cap referèndum d'independència al programa electoral i ha endarrerit l'assoliment de l'Estat propi com a mínim dues legislatures. En declaracions a TV3, ha respost d'aquesta manera a l'exconsellera Carme-Laura Gil, que en el seu blog va demanar a la federació que aclarís si era o no independentista per saber què estarà votant en les properes eleccions. Puig ha assegurat que en dues legislatures, Catalunya estarà en condicions, si és capaç de construir majories polítiques i socials, de trobar el seu 'propi espai polític' i d'entendre que ha d'avançar més 'cap a Brussel·les i Europa que no pas cap a Madrid i Espanya'.


felip puig
Comparteix
   


Etiquetes
Puig ha volgut deixar clar aquest dimecres que CiU no té intenció de plantejar un referèndum independentista la propera legislatura, perquè això portaria el país cap a una 'derrota política i democràtica', però no ho descarta per al futur. De fet, ha apuntat que CiU va cap a la independència, però ho ha de fer sense precipitar-se i amb una gran majoria social al costat.

Segons Puig, cada vegada més catalans s'adonen que si volen que el català sigui llengua d'acollida d'immigrants, que Catalunya gestioni els seus impostos i els seus aeroports i que pugui garantir el seu model d'escola, caldrà 'anar avançant cap a tenir estructures d'estat propi'. 'És la solució que cada vegada veu més gent després que Espanya ens hagi dit que no al camí del mig', ha argumentat.

Però per fer-ho, ha indicat que cal construir un full de ruta per incrementar el poder polític però 'sense perdre res del país'. 'Però tenim un risc: Que aquest desig no sigui àmpliament compartit per la societat catalana. Si no és compartit per una majoria de catalans, perdrem, ens trencarem, i el catalanisme es pot quedar en una situació de subordinació, com a passat a Euskadi', ha subratllat.

De fet, Puig ha opinat que en dues legislatures, Catalunya estarà en condicions, si és capaç de construir majories polítiques i socials per decidir, de trobar el seu 'propi espai polític i d'entendre que avança més cap a Brussel·les i Europa que no pas cap a Madrid i Espanya'.

Resposta a Puigcercós

El convergent ha celebrat l'oferiment de pacte que va fer dimarts el president d'ERC, Joan Puigcercós, amb la condició de la celebració d'un referèndum independentista la propera legislatura. Puig ha constatat que aquesta oferta vol dir que hi ha un 'canvi radical' a ERC, perquè s'extreu la conclusió, si els republicans són 'coherents i sincers', que no reeditaran un tercer tripartit, 'perquè aquest oferiment que han fet a CiU no l'han fet ni com a exigència ni com a proposta al PSC'.

Puig no ha descartat un referèndum 'en els propers anys', però ha explicat que CiU no el portarà en el seu compromís electoral per aquesta propera legislatura, perquè 'portar el país a convocar un referèndum independentista és portar-lo a una derrota política i democràtica'.

I és que el secretari general adjunt de CDC ha subratllat que si Catalunya fa 'passos precipitats' entraria en la mateixa dinàmica que el Quebec, que porta quaranta anys fent referèndum perdent-los tots. Per això, quan es convoqui una consulta, ha continuat, ha de fer-se amb la garantia que es guanyarà. Si la majoria optés pel no a la independència, això portaria el país a 'trencar-se i a una derrota política sense precedents', ha reiterat. 'Declamacions independentistes poden ser molt satisfactòries, però el que toca és políticament saber construir les majories per poder prendre decisions', ha insistit.

Puig ha deixat molt clar que CiU no portarà mai el país a una derrota, però sí està en condicions de liderar aquest procés sempre i quan es puguin construir les majories socials necessàries i pas a pas. La primera fase, ha dit, ha de ser el concert. 'I si en un moment donat, les coses continuen orientant-se des d'Espanya com s'estan orientant, és possible que arribem a la conclusió que no ens queda cap altra sortida que intentar ser un país normal orientat cap a la UE', ha conclòs.

La sortida d'una consellera nacional

Sobre la sortida del partit de la consellera nacional Laia Escarrà, que ha fitxat per Solidaritat Catalana, Puig ha respectat la seva decisió i li ha desitjat sort. 'Al cap i a la fi, quan vénen eleccions, aquestes tensions es produeixen', ha argumentat. De tota manera, ha recordat que el PSC ha perdut el seu president Pasqual Maragall, i Josep-Lluís Carod-Rovira no anirà a les llistes d'ERC. El convergent ha opinat que no hi haurà més sortides de CDC, perquè el partit està 'molt cohesionat' i cada cop té més afiliats.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
19 d'agost de 2010, 17.18 h

Sr. Puig, em deixa parat, jo que em pensava que això del referèndum a casa de Vostè anava per la propera de legislatura. Ja, ja, ja, ja. I això de donar dues legislatures de temps abans no figuri en el seu programa, serà sempre i quan Vostès manin no ???. Això sí que se'n diu tenir fe en el futur. Això deu ser degut a que Vostès compten covertir a l'independentisme a gent com el grup Godó, RAC, Ferrovial, etc. etc. etc. etc. Ja, ja, ja, ja, ja, ja. Hipòcrites mentiders i Guinness en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Carles fletxa Vilanova
19 d'agost de 2010, 11.58 h

D'acord Felip Puig, d'aquí dues legislatures vine que potser et voto.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
19 d'agost de 2010, 11.29 h

!! Collons Felip !! A aquest pas ni tu ni jo veurem mai res de bo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ricard fletxa Granollers
19 d'agost de 2010, 10.57 h

Els ja s'han retratat, pero em pregunto, que faran els seus votants que estaven el 10J a Barcelona.. Quines alternatives els oferiu:
-Varalles, falta d'unitat i amb molta sort, un diputat al parlament, que a la propera legislatura, nomes sera "una anecdota".
-Feu una reflexio: Eu detectat algun tipus de nerviosisme a Madrid, Berlin, Bruxeles o al FMI.. res de res. Com sempre s'ens riuran i pagar toca..Apa!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 d'agost de 2010, 07.02 h

Com en Felip Puig tingui raó...ens en haurem d'empassar més d'una....Tant de bó s'equivoqui. De totes maneres, ser cauts no está de més, sobretot veient la desunió dels partits independentistes.
De vegades, encara que no volguem, ens hem d'escoltar als altres. No volguem pecar d'orgull i que se'n vagi tot en orris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 d'agost de 2010, 01.07 h

doncs jo ja avanço que no votaré convergència Ni unió les pròximes eleccions, i possiblement, mori sense fer-ho
a cagar catanyols convergents!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 00.19 h

Cada dia que passa Ciu es posa més i més en evidència. Encara hi ha algú que es creu que Ciu és un partit nacionalista català? Doncs que s´ho faci mirar per un bon psiquiatra. Ciu no vol ni pot ser independentista per la senzilla raó que els seus capos no els ho permetrien mai i els tenen agafats pels ous perquè continuïn fent sempre el seu paper que és desviar el vot catalanista-sobiranista cap el bloc del atado i bien atado=Ciu,Psc-psoe,PP. És el que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 d'agost de 2010, 23.45 h

D'aqui a dues legislatures ja no quedarà rés de Catalunya.
Els de CiU no volen treballar per la independència, se la volen trobar. Quines penques!


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
euro fletxa Republica de Catalunya
18 d'agost de 2010, 22.46 h

Com qué....per culpa d'ERC, hem estat dues legislatures a l'oposició, i ens han enxampat amb les nostres corrupcións, dons ara necessitem dues legislatures, per a repossar la nostra tresoreria qué la tenim en números vermells.
Després de les dues legislatures, allà pel 2018, creiem qué, ja podrem parlar d'endependència, si es qué...no hem tornat a dormir i a enganyar al personal de Catalunya, qué si fós aquest el cas, dons....ja no faría falta parlar-me mai mes.
felip puig...de ciu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Cio fletxa Barcelona
18 d'agost de 2010, 20.48 h

No es podia esperar altra cosa. No crec que en el cas de CiU sigui una questio de preparacio, mes aviat de voluntat. Per cert, molt bó el teu comentari, Vicens Ramoneda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.