directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós alerta que Catalunya seria el territori més castigat per una pujada d'impostos

Lamenta que l'Estat continuï creant models insostenibles, com el TGV a territoris deficitaris

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha advertit que l'eventual pujada d'impostos plantejada pel ministre de Foment espanyol, José Blanco, els més afectats seran 'els de sempre, els catalans'. Així ho explica el líder dels republicans en un article al seu blog. També afegeix que 'hi ha un mal endèmic a Espanya, la falta d'equitat' i que això porta al govern espanyol 'a castigar sempre els que més treballen, estalvien o fan bé la feina'. Puigercós ha afegit que si Blanco compleix amb les seves insinuacions l'únic que aconseguirà és 'ofegar' la indústria, els treballadors, les petites empreses i els autònoms i no els que tenen un capital més elevat.

Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós també ha volgut remarcar que 'la falta d'equitat' ha portat al govern espanyol a 'crear models insostenibles'. Ha afegit que Catalunya i les illes Balears són les comunitats que reben 'menys inversió', i , amb el País Valencià, les que més peatges paguen. i que aquestes comunitats també paguen 'les excentricitats d'autovies infrautilitzades o línies de tren de gran velocitat que són absolutament deficitàries'.

Es refereix al 'cas Felipe Gonzalez', que va portar el TGV a l'Expo Sevilla, 'terrenys ara desèrtics', o al model seguit per Aznar, que 'volia connectar en menys de quatre hores totes les capitals de província amb Madrid, model que va continuar Zapatero', malgrat ser totalment 'insostenible'. 'I ara, com sempre, es vol que els catalans paguin la festa quan aquí encara ens movem amb un Euromet per connectar Barcelona, València i Alacant inacabat', ha deplorat.

El líder dels republicans ha insistit que 'l'autèntic problema és la falta de crèdit per l'economia productiva'. Assegura que fa falta 'un govern valent' perquè tant la industria com els serveis 'estan ofegats per la negligència d'alguns equips directius de bancs i caixes'. També a assegurat que 'tant el govern espanyol com els partits de dreta estan absolutament enxampats pels seus compromisos amb el sector bancari'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Quim fletxa PPCC.
19 d'agost de 2010, 00.27 h

I els de Ciu que han escrit el llibre contra la Independència que hi diuen. Potser troben que l´espoli fiscal bestial a que ens sotmet l´estat dels nostres mals veïns és mol sostenible i enriquidor, per ells és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joguinejaire fletxa Sabadell
18 d'agost de 2010, 20.25 h

Apujar impostos de fet no és de dretes ni esquerres, sinó que és estatalista, per oposició a liberal. Hi ha estatalisme d'esquerres (comunisme) i de dretes (dictadura), i liberalisme d'esquerres (anarquisme) i de dretes (capitalisme pur).

El que passa és que l'eix en el qual se sol moure la democràcia seria un eix diagonal entre el comunisme en un extrem i el liberalisme en un altre.

A mi em sembla que la postura d'en Puigcercós no va en aquests eixos, sinó que defensa que els imposto... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Nil fletxa Catalunya
18 d'agost de 2010, 15.48 h

Ah¡ però pujar impostos no és d'esquerres?. I tu ja has dit que la teva prioritat per al futur és l'eix esquerranós -com bé sabíem els que et coneixem-. Que voldries baixar-los com diuen els experts, que així reduiríem el nostre dèficit fiscal? Ah no que baixar impostos és de dretes i tu ets d'e4squerres oi? Donc així què? Ho deixem com està i així pots fer anar eldiscurs que més et convingui segons el cas. I de l'eix nacional què? Ah no que aquest ja l'has perdut, igual que la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.