directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola demana prohibir l'homenatge a Laura Riera

El jutge haurà de decidir si ordena que les forces de seguretat impedeixin l'acte de benvinguda

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha demanat que es prohibeixi l'acte d'homenatge que està previst que se celebri dissabte a les festes populars de Gràcia per l'alliberament de Laura Riera, condemnada per col·laboració amb ETA en aplicació de la llei antiterrorista. Segons l'informe del fiscal, l'objectiu d'aquesta celebració és 'la justificació de les accions delictives desenvolupades en nom d'ETA i l'adulació pública dels que les cometen, animant el seu manteniment'. Ara el jutge Pablo Ruz haurà de decidir si ordena que les forces de seguretat impedeixin la celebració de l'homenatge.
Laura Riera
Comparteix
   


Etiquetes
El ministeri fiscal considera que la convocatòria és només una 'excusa per l'execució de les directrius marcades per la banda terrorista'. Tant PP com Ciutadans havien demanat insistentment que es prohibís l'acte, recordant que el comando Barcelona d'ETA va assassinar fa gairebé una dècada dos regidors del PP, a Viladecavalls i a Sant Adrià del Besòs.

Les entitats que promouen l'acte d'homenatge, Rescat i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), denuncien que Riera va ser torturada per la guàrdia civil espanyola durant cinc dies, després dels quals va signar tot de documents autoinculpatoris que després, un cop davant del jutge, va desmentir rotundament, per bé que el jutge només va donar per bons els documents signats sota tortura.

'Aquests fets han estat reiteradament denunciats en diversos informes i estudis fets per organitzacions com les agrupades en la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, o per Amnistia Internacional o, fins i tot, en els diferents dictàmens del Comitè de Drets Humans de l'ONU', recorden els promotors de l'acte, alhora que demanen 'la investigació real i independent de les denúncies per maltractament i tortura contra els cossos de seguretat de l'estat, i la seva eradicació'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.