directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

JxSí, PDeCAT i ERC, contundents per exigir a Gordó que entregui l’acta de diputat

"Cap excusa és vàlida per aferrar-se al càrrec", diuen els republicans

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Germà Gordó ha decidit deixar el PDeCAT i el grup parlamentari de Junts pel Sí... Però ha dit que mantindrà l’acta de diputat, en lloc de dimitir, i passarà a ser del grup mixt per representar el corrent que controla, Nova Convergència. La decisió ha despertat l’enuig del propi Junts pel Sí –que veuria retrocedir de 62 a 61 el nombre de diputats– i també d’ERC i el PDeCAT per separat. Totes tres entitats han estat contundents per exigir a Gordó que es repensi el seu posicionament i deixi de ser diputat. 

Comparteix
   


Etiquetes
"Aquesta acta de diputat no és de cap partit polític, no és de cap persona concreta"

El grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí) ha demanat al diputat i exconseller Germà Gordó en un comunicat que “reconsideri la seva decisió d’abandonar el grup i passar a ser diputat no adscrit, i entregui l’acta de diputat”. Per a JxSí, l’escó “pot ser personal des del punt de vista legal, però el projecte polític pel qual ens va presentar era un gran espai del qual només en som representants”.  I continua: “Aquesta acta de diputat de JxSí no és de cap partit polític, no és de cap persona concreta, sinó de tots i cadascun dels 100.000 candidats inscrits a Junts pel Sí i de les 1.628.714 que van votar aquesta candidatura”, afirma el grup en un comunicat.

"Cap excusa és vàlida per aferrar-se al càrrec de diputat després d'haver perdut la confiança del seu grup parlamentari"

Esquerra i el PDeCAT s’han posicionat en els mateixos termes que la coalició que els aplega. Segons els republicans, “cap excusa és vàlida per aferrar-se al càrrec de diputat després d’haver perdut la confiança del seu grup parlamentari”. El comunicat del partit d’Oriol Junqueras també afirma que mantenir l’escó “després que el TSJC s'hagi declarat competent per investigar-lo per suborn, tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics per l’anomenat cas 3% representa un frau al projecte comú”. Al seu torn, els exconvergents afirmen en un altre comunicat que “el moment polític excepcional requereix de generositat personal i col·lectiva” i també demanen el gest de Gordó. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
6 de juny de 2017, 19.28 h

EL PDECAT Tinguen al GERMÀ GORDÓ ,,,,JA NO NECESITA PAS TENIR MÉS ENEMICS quels pogui Perjudicar tan bé con fa el .. JA JA JA ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de juny de 2017, 17.08 h







#2




DE "QUERIDU" TEU . . . R E S . . DE . . . RES, PPALURDA FRANQUISTA ALBERTITO !! !!






ELS TEUS QUERIDUS SÓN D'AQUELLS ALS QUI ELS AGRADEN ELS CULS D'HOME, I A MI TOTA LA VIDA M'HAN AGRADAT ELS DE DONA.






DE MANERA QUE SI VOLS UN "QUERIDU" QUE ET SODOMITZI , L'HAURÀS DE BUSCAR ARREU. A MI OBLIDA'M, PPALURDA !! !!











Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de juny de 2017, 15.22 h


TODO TEATRO

A EL LE INTERESA SEGUIR COMO AFORADO Y NO IR A DECLARAR AL VENDRELL YA QUE AQUEL JUEZ LO MANDARIA DIRECTO A SOTO DEL REAL CON EL HIJO DEL DALAI LAMA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
EL CATALÀ EMPRENYAT I CABREJAT I INDIGNAT I SE ME´N FOT . SI AGRADO O NO..NO PODEM QUEDAR-NOS CALLATS .DEVANT UN ..GOVERN " ¡ CATALÀ ! " INUTIL I COVARD RENEGAT NO FA RES PER PROTEJIR LA NOSTRA LLENGUA CATALANA . fletxa RETROSEDEIX A PRESENCIA DE LA LLENGUA CATALANA PER CULPA DE LA APARICIÓ DE SUMATE I DE UN CONSELLER DE CULTURA DE LA GENERALITAT MOLT ESPANYOL QUE NO A FET RES PER PROTEJIR LA LLENGUA CATALANA EL BILINGÜISME ES SENTENCIA DE MORT DEL CATALÀ
6 de juny de 2017, 14.09 h

GERMÀ GORDÓ ,, Per FAVOR NO CAL DIMITIR No Dimiteixis Al preu de UN ELIMINEN a Tot EL
PDECAT Es fantastic EL PDECAT ..TIC--TAC ..... TIC-TAC ..TIC-TAC .....Acbareu con va acabar UNIÓ .. SI Fora de la Politica Catalana per sempre ADEU A LA DRETA CATALANA Per ser TAN CORRUPTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.