directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Lleida serà pionera en l'exhumació de fosses de la Guerra Civil

El Consell Executiu de la Generalitat aprova aquest dimarts la llei que permetrà dignificar les tombes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nou reglament de la Llei de Fosses serà aprovat pel Consell Executiu de la Generalitat aquest dimarts. La primera actuació, pionera a l'estat espanyol, es farà a la tardor a la fossa comuna que hi ha al cementiri de Lleida. Amb el nou text i els corresponents protocols, que s'aprovaran en els propers mesos, es podran exhumar i dignificar les fosses de la Guerra Civi. L'objectiu del Govern és donar l'oportunitat a les famílies perquè puguin saber la veritat sobre el parador de les víctimes del conflicte i dignificar-ne les tombes.


Comparteix
   


Etiquetes
El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, ha explicat que la fossa situada al cementiri de Lleida serà un dels primers espais que es dignificarà. Els treballs, que es faran a partir de la tardor, es basaran en el nou reglament de llei de fosses, que està previst que s'aprovi aquest dimarts en la primera reunió del tripartit després de les vacances.

Aquest reglament regula el cens de desapareguts, que actualment conté més de 3.600 noms i que estarà disponible per a les famílies dels desapareguts i també per als historiadors. A més, també preveu que el govern espanyol, les comunitats autònomes i els ajuntaments col·laborin en l'ampliació del mapa de fosses. En aquest sentit, Vendrell ha assegurat que la Generalitat ja ha fet un estudi per afegir una seixantena d'espais nous al mapa i que ja té molt avançat el protocol per dignificar les fosses.

La llei de fosses, pionera a tot l'Estat, delega en el govern la responsabilitat de localitzar i, si s'escau, identificar i recuperar les restes dels desapareguts que hagin estat reclamades pels seus familiars. A més de la fossa de Lleida, el Govern ja té 40 peticions per exhumar o dignificar fosses de la Guerra Civil en altres indrets de Catalunya. De moment, la Generalitat té censades prop de 180 fosses i n'hi ha 60 més en procés d'afegir-se al mapa de tombes. Pel que fa al nombre de desapareguts, són 3.500 els noms de les persones a qui busquen els seus familiars.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
31 d'agost de 2010, 08.44 h

No tants fums, que a la resta d'Espanya fa temps que metòdicament obren fosses per exhumar i identificar cossos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.