directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós reivindica haver arrossegat PSC i CiU cap a la reforma de l'Estatut com a garantia de tornar-ho a fer amb el dret de decidir

Adreça una carta oberta a la militància independentista · Referma el compromís de condicionar la política d'aliances a la celebració d'una consulta

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

En una missiva enviada per correu electrònic ahir al vespre als militants d'Esquerra, el seu candidat i President Joan Puigcercós, relata el trajecte fet per la formació independentista els darrers anys i en especial haver arrossegat PSC i CiU cap una reforma estatutària 'que cap dels dos no desitjava'. Al seu entendre, és precisament aquesta reforma la que ha arrossegat els socialistes catalans 'cap a posicions que fa vuit anys eren impensables' i 'un corriment de les posicions nacionals de CiU amb l'assumpció del dret de decidir com a eix polític'. Per aquest motiu, Puigcercós reivindica que és ERC com a força central de l'independentisme qui pot tornar a reproduir-ho ara amb el pols democràtic del dret de decidir.
Joan Puigcercós, Republicat, ERC
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
El líder d'Esquerra fa un repàs al llarg de dues pàgines de la trajectòria del seu partit com a força de l'independentisme de centre esquerra. 'Esquerra és un partit republicà i d'esquerres, i tenim un model territorial i de desenvolupament sostenible per al nostre país. Hem construït un discurs allunyat de l'essencialisme nacionalista', assegura. Al mateix temps que reconeix que 'hem posat en pràctica una estratègia determinada de pactes de Govern que no ha agradat a tothom. Però és que no preteníem agradar tothom: mai no hem pretès ser la casa comuna de tots els independentistes de totes les ideologies. Sempre hem dit que nosaltres treballàvem per estendre l'independentisme en l'espai sociopolític que va del centre cap a l'esquerra'.

En aquest sentit, el candidat d'ERC en les properes eleccions al Parlament afirma que 'sempre hem dit que seria molt bo per al país que sorgís una o més forces polítiques que treballessin per estendre l'independentisme en l'espai sociopolític que va del centre cap a la dreta. Catalunya estarà preparada per a la Independència quan el primer partit de l'esquerra i el primer partit de la dreta siguin independentistes i sumin una majoria social i política molt àmplia. I per arribar a aquest escenari encara hem de picar molta pedra, tots plegats'.

Respecte per ERC
Sobre la possibilitat de plantejar una candidatura unitària independentista al Parlament, Puigcercós reivindica el paper d'ERC i demana respecte per la seva formació 'a Esquerra se li han fet crides a 'sumar-se' (sic) a una coalició amb entitats i partits que no han passat mai per les urnes, que no se sap quina representativitat real tenen, que no són capaços de posar-se d'acord entre ells i que no sabem si d'aquí a uns mesos continuaran existint. Em fa l'efecte que la militància i l'electorat d'Esquerra es mereix més respecte i consideració per part dels autors d'aquestes crides'.

Referèndum per davant de proclamació unilateral
Sobre la fórmula per aconseguir la independència, Puigcercós té clar que per davant d'una proclamació unilateral al Parlament cal apostar per una consulta pel seu calat de legitimitat democràtica. 'Estic completament d'acord amb els independentistes que pensen que en aquest moment històric cal arriscar i fer un pas endavant. Però no hem de confondre un pas endavant amb una fugida endavant. I en aquest punt vull ser molt clar: crear l'expectativa d'una imminent proclamació de la Independència des del Parlament és, en el millor dels casos, confondre desig i realitat; i en el pitjor, és jugar frívolament amb les il·lusions de la gent. Per desgràcia, l'endemà de les pròximes eleccions no hi haurà 68 diputats independentistes, i jo personalment no penso ser còmplice de cap operació basada en premisses falses, per molt benintencionades que siguin', sentencia.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#54
Manel fletxa Barcelona
2 de setembre de 2010, 00.09 h

#52 Pau, no és que no el creguis, és que dubto molt que hagis entès més de dues ratlles, si jutgem pel nivell que has demostrat per aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Manel fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 23.56 h

#51 Ostres!!!!

Pau, gràcies!!!! Jo que he votat ERC des de l'època del Barrera, que hi he cregut sempre, sempre, sempre, ara m'has obert els ulls! Finalment m'has fet veure el meu error! Gràcies per mostrar públicament l'agenda ultra-súper-secreta d'E (fa cinc minuts ERC), que m'ha fet veure que són uns botiflers! :-D

I jo que creia que, amb tanta crisi, al Madí no li caldria reclutar trolls a les aules de P3, quina decepció...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
pau fletxa mataro
1 de setembre de 2010, 23.49 h

#17 no et crec, joan sap greu


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
pau fletxa mataro
1 de setembre de 2010, 23.28 h

AGENDA D´ESQUERRA REPUBLICANA
5 DE SETEMBRE: TROBADA AMB MONTILLA Y PSOE
7 DE SETEMBRE: VAGA GENERAL TOTS A LA POLTRONA
11 DE SETEMBRE:DIADA NACIONAL DE CATALUNYA CRITS DE INDEPENDENCIA A LA BALCONADA
12 DE SETEMBRE: APLEC AMB PSOE I ZAPATERO
29 DE SETEMBRE: VAGA GENERAL DE 24 A LA POLTRONA !

Visca Catalunya lliure !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
1 de setembre de 2010, 21.10 h

Salva, demostra que el que dic no és cert. Posa "Ruben Novoa", "Santiago Espot" , etc...al google, mira un per un tota la gent que he esmentat i desprès m´ho dius si sé del que parlo. Compte amb aquesta gent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Manel fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 20.43 h

#48 Troll convergent unionista, que se't veu el plumero! Ja t'has adonat que se't notava massa que només atacaves ERC, i ara hi fiques la corrupCiU pel mig? Homeeeee!

Però ho espatlles amb això de "governar junts". Si el Laporta, que diu que només pactarà amb els que vulguin fer una proclamació unilateral, no es pot ni posar d'acord amb el Carretero, que vol el mateix, potser que ens expliquis per què hauria de presentar-se al Parlament, si després ha de pactar amb uns convergents uni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Gemma fletxa Barcelona
1 de setembre de 2010, 19.50 h

ERC Botifler$ igual que CiU, tothom amb Carretero i Laporta i després govern junts!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Ricard fletxa sabadell
1 de setembre de 2010, 17.49 h

Salva, creus realment que aquesta maniefstacio gratuita d'insults cal ? crec que aqui tots volem el mateix, i ho defensem el millor qiue podem, pero entrar amb el ganivet a les dents, despotrican e insultant.... en fi... no es aquest el poble que jo vull pel meu pais.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Salva fletxa Països Catalans
1 de setembre de 2010, 17.45 h

#43 NO SIGUIS TAN IMBÈCIL DE CREURE'T QUE ETS EL MELIC DEL MON... ERC HA FET MOLTA FEINA I HI ESTIC D'ACORD, PERÒ NO ET FIQUIS AMB ELS ALTRES PARTITS INDEPENDENTISTES PERQUÈ EN POTS SORTIR ESCALDAT (SE'T VEU EL LLAUTÓ...). NO VULGUIS MANIPULAR A LA GENT... QUE VOTIN AL QUI VULGUIN I SOBRETOT QUE TINGUIN POSSIBILITATS DE FER-HO A D'ALTRES PARTITS INDEPENDENTISTES... ELS TEUS RAONAMENTS PARTIDISTES TE'LS GUARDES PER A TU... BURRO!!!

NOTA: NOMÉS EL VOT ALS PARTITS CLARAMENT INDEPENDENTISTES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Ricard fletxa sabadell
1 de setembre de 2010, 17.42 h

#44 aixo no es del tot cert, crec que hi ha una gran part de votants que no van anar-hi per que saben que era consultiu i en pasen, tinc seriosos dubtes de que en cas de un referendum amb cara i ulls que votarien aquets 40% de catalans i espanyols que esvan quedar a casa a les consultes.

Veurem barcelona, aquesta primavera, si guanya una si clamoros, potser hi ha un gir definitu, pero ara mateix,,, hospitalet del llbregat, santa coloma de gramanet, sabadell, terrassa, mollet, rubi, no tinc cla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.