directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Picabaralla pel viatge de Montilla a la Xina amb les eleccions pendents de convocatòria

CiU es pregunta si era el moment de fer-lo i l'acusa d'electoralisme · El PSC creu que la federació està 'gelosa'

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viatge a la Xina del president de la Generalitat, José Montilla, que té per objectiu obrir nous mercats en la indústria de l'automòbil elèctric, ha estat motiu per l'enèsim xoc entre govern i oposició. CiU ha carregat les tintes contra el president acusant-lo d'electoralisme per un viatge que realitza pocs mesos abans de les eleccions; eleccions que teòricament només ell sap quan se celebraran. El portaveu convergent, Oriol Pujol, ha asseverat que aquesta negociació 'fa dos anys que dura' i s'ha preguntat si ara és el moment de fer-lo. Per la seva banda, des de les files socialistes han defensat aferrissadament el viatge, ja que s'han arribat a acords amb la multinacional automobilística Chery.

Comparteix
   


Etiquetes
La diputada i portaveu adjunta del grup socialista, Rocio Martinez-Sampere, opina que la federació nacionalista i, en especial, el seu portaveu, Oriol Pujol estan 'gelosos' perquè aquest viatge es faci durant el govern del tripartit i no pas durant els anys de govern de CiU.

Encara que Oriol Pujol s'ha mostrat favorable a l'arribada d'un acord del govern amb la multinacional xinesa, ha assegurat que 'té la sensació que hi ha un excés de tàctica política i una visió estrictament electoral'. Pujol creu que ara no és moment de fer el viatge a tenor de la proximitat dels comicis i tenint present que la negociació amb la multinacional 'fa dos anys que dura'.

Resposta uníson del govern
Les crítiques de CiU han estat respostes per les tres forces del govern, que han alabat els acords a què s'han arribat. D'aquesta manera, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha declarat que de confirmar-se els acords que permetin l'arribada del cotxe elèctric a Catalunya, serà una excel·lent notícia ja que promouria un 'desplaçament lateral' cap al vehicle de nova generació.

Puigcercós ha coincidit amb Joan Herrera, que s'ha mostrat molt optimista davant els acords concretats. L'ecosocialista considera que si l'atracció d'un gegant automobilístic com aquest pot produir inversió, 'és encara més positiu'. Herrera ha alertat però que a banda d'aquestes visites, calen polítiques industrials que 'apostin' per les 'industries punteres' del país.

Per la seva banda la portaveu adjunta del PSC, Rocio Martinez-Sampere, creu que els polítics de CiU estan gelosos perquè aquest viatge es faci durant el govern del tripartit i no pas durant els anys que van governar.

Guerra per la data electoral
Oriol Pujol ha tingut també paraules dures contra Montilla pel seu silenci electoral. El portaveu de Convergència i Unió creu que la posposició fins la setmana que ve de la convocatòria d'eleccions rau a que Montilla 'vol continuar ocupant la cadira'. Per la seva banda, Antoni Castells, conseller d'Economia i Finances, ha opinat a RAC1, que parlar sobre la possible data de les eleccions és 'fer safareig' i ha advocat per deixar al president de la Generalitat que convoqui el dia, 'quan i com ell vulgui'. En aquesta línia, Joan Puigcercós s'ha afirmat en la voluntat d'unes eleccions 'quan abans millor', però ha deixat la porta oberta a la celebració d'un debat al Parlament sobre política general si les eleccions es retarden més del previst.

300.000 vehicles anuals
El desembarcament del gegant de l'automòbil xinès Chery a Catalunya significaria instal·lar una planta on es produïren uns 300.000 vehicles tradicionals cada any. Segons han explicat a l'ACN fonts pròximes a les negociacions, fins i tot, ja s'ha parlat sobre on es podria ubicar la planta, a les comarques de Tarragona o a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. D'altra banda, es calcula que l'arribada de Chery generaria uns 10.000 nous llocs de treball. A més, Catalunya es podria convertir en la plataforma de l'empresa xinesa per a Europa, Orient Mitjà i l'Àfrica ja que la intenció de Chery és instal·lar també una seu a Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
2 de setembre de 2010, 17.40 h

el traductor era xarnego-mandarí


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
2 de setembre de 2010, 16.53 h

Per curiositat l'entrevista com va ser? en català?? El traductor que té derrere era un traductor català-mandarí? o castellà-manderí??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2 de setembre de 2010, 15.15 h

Ivan Avinyó.#6. Pots estar segur, que si fos veritat. Ho hauria fet públic el zp dos dies abans quan estava a la Xina. Perque deixar-li la medalla al gamarús del Monti? Si la cosa es abaratir costos i entrar en la UE, Xina ho té més fàcil, implantant-se a Bulgaria o a Romania, fins i tot a Polonia, i perquè no? a Montenegro o a Kosovo. Aqui a ecspanya? amb els sindicats, amb drets laborals, amb la Ceoe pel mig? Amb el PP a punt de guanyar les properes eleccions. La Xina contratarà tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
2 de setembre de 2010, 14.26 h

#7 Espanya ens roba 22.000 milions d'euros l'any (el 10% del PIB, quan a Alemanya està prohibit contribuir en més del 4%), i ara resulta que la nostra ruïna és culpa del tripartit? Mira, ni Pujol, ni tripartit, ni el que vingui després, la nostra ruïna ve de ser una PROPIETAT d'Espanya.

I si tan convençut estàs que sou majoria, a què vénen aquestes paranoies per no fer un referèndum d'independència? No serà perquè tu potser sí que creus que sou majoria, però els que manen a Esp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
xavier fletxa bcn
2 de setembre de 2010, 12.37 h

http://www.libertaddigital.com/economia/sony-cerrara-su-unica-fabrica-en-espana-1276400808/

como siempre he dicho ,los que no queremos la independencia somos mayoria pero la fascistas indepndentistas tienen la megafonia ,

los nuevos señores feudales con sus subvenciones millonarias como momiun etc etc , y el tripartito sin sentido no estan llevando a la ruina de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ivan fletxa Avinyó
2 de setembre de 2010, 12.19 h

Electoralisme, això? Es pensa la gent que aquest tipus d'acord es fan d'un dia per l'altre, improvisant segons vagin les enquestes? No fotem! I, a més, #3, perquè ha de ser mentida això? No es va aconseguir que es fes el nou Audi Q3 a Catalunya?
Suposo que a CIU no l'interessa gaire la possibiltat de crear nous llocs de treball si li poden donar vots al PSC
I, sí, ja sé que això de la Xina encara no està tancat, però s'ha de tenir confiança


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Manel fletxa Barcelona
2 de setembre de 2010, 10.45 h

#4 Quim, tens raó, crec que podrien penjar un rètol a l'entrada de la seu de CDC al carrer Còrsega, com fan ens alguns bars: "avui no toca parlar d'independència, demà sí"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
2 de setembre de 2010, 10.41 h

La cosa està molt clara per Ciu sempre és mllor el ARA NO TOCA. Doncs jo crec que és Ciu la que ARA NO TOCA si de veritat volem aconseguir la Independència perquè ja ens han deixat molt clar que per a ells ARA NO TOCA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de setembre de 2010, 10.31 h

Si fos veritat això dels cotxes, dos dies abans havia estat a la xina el zp amb el sansebastian. Si fos veritat, haurien renunciat ells a posar-se la medalla? Crec que no. Que només és un colom al vent. Que no ens enganyin més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
2 de setembre de 2010, 10.29 h

#1 miop, no cola: si el tripartit s'enfonsés més i més, el Montilla hauria convocat les eleccions abans de les vacances, en lloc d'allargar-les encara més. No penses, quan escrius? O potser creus que els que no pensem som els altres?

Per cert, si de debò vols Laporta president (que ho dubto, per la pinta de troll convergent unionista que et delata), comença a preocupar-te: les mateixes enquestes diuen que no treieu ni un diputat.

A mi ja em va bé que el Montilla no torni a ser preside... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.