directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

I mentrestant al País Valencià... segueixen parlant de finançament

El govern valencià treballa en una gran mobilització unitària a l'entorn del 9 d'octubre

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN València .- El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig ha anunciat aquest dijous que el seu govern iniciarà contactes amb els grups parlamentaris, els partits sense representació a la cambra, entitats cíviques, empresaris i sindicats per tal d'aconseguir que hi hagi una gran manifestació unitària a l'entorn del 9 d'octubre, diada valenciana, per reclamar un millor finançament. Així ho ha anunciat Puig durant la sessió de control a les Corts Valencianes i en ser preguntat pel síndic de Compromís, Fran Ferri, sobre quin és el full de ruta del Consell per convocar la societat valenciana a una gran mobilització unitària per reclamar un tracte just després de la proposta realitzada per sindicats i patronal en la reunió del Comitè de Seguiment del Finançament Autonòmic celebrada el passat dilluns 5 de juny. En la seva resposta Puig, ha recordat la gran manifestació del 1977 per l'estatut valencià, on els valencians defensaven que "som una nacionalitat històrica i ho hem de defensar una altra vegada sabent que no se'ns ha tractat com calia".
Ximo puig
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la seva intervenció, el president valencià que, en l'equador de la legislatura, les polítiques socials i econòmiques estan arribant a la ciutadania i millorant els indicadors però "tenim un greu problema que ens impedeix créixer més i més ràpid, que hipoteca el nostre futur com a poble, i és l'infrafinançament, el deute de 44.000 milions i la infrainversió". 
 
Puig ha afegit que des de l'inici de la legislatura el govern valencià ha tingut com objectiu "fer visible" el problema valencià, reivindicar el canvi de model, "acabar amb el pegat pervers del FLA i fer-ho no des del victimisme sinó des de la proposta i el debat", unint tota la societat valenciana. 
 
El president valencià ha indicat que hores d'ara no hi ha cap dubte per part de ningú que el País Valencià ha estat el pitjor tractat "no només en finançament sinó també en inversions" i que serà clau en la negociació del nou sistema. El cap del Consell ha indicat que ara "és un moment clau" i que hi ha una proposta sobre la taula des de la societat que cal tenir una resposta de caràcter ciutadà "amb la màxima capacitat d'unitat possible".
 
El síndic de Compromís Fran Ferri ha exposat en la intervenció anterior que es tracta d'una reivindicació "extensa" en la societat i que la reforma del sistema de finançament no pot ser "un pegat sobre l'anterior ni perpetuar l'status quo actual". Ferri ha indicat que els agents socials varen manifestar la necessitat d'una gran mobilització unitària i ha remarcat el problema de la "invisibilitat" dels valencians a Madrid "tractats sovint com una colònia". 
 
El síndic de la coalició ha recordat la gran manifestació autonomista del País Valencià de l'any 1977 però que "avui tenim una autonomia trampa, que ens dóna competències però no els recursos per exercir-les". 
 
"Estem en 2017 i el govern central encara ens menysprea i ens insulta, ignora els nostres somnis i castiga les nostres aspiracions", ha dit Ferri, que ha reclamat que els valencians han de sortir al carrer, "des dels del 15-M als que varen córrer davant els grisos". 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
31 de gener de 2018, 18.34 h

Sáenz de Santamaría realça les bones dades econòmiques del País Valencià
La vicepresidenta del govern espanyol destaca en un desdejuni amb Isabel Bonig que "el tercer trimestre de 2017 ha sigut la comunitat que més ha crescut"
Segurament ja té previst l'extorsió que farà al respecte. Tot i que ens diu, volent o sense que, el govern valencià ara gestiona i, ho fa bé. Doncs, han de procurar que, no ens aferrem al camí català, fins que sotmesa de nou la màrtir Catalunya, ens puguen ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de juny de 2017, 12.32 h

LA TIMIDESA DEL PAÍS VALENCIÀ, VE DONADA, PER L'EXTREMA REPRESSIÓ HISTÒRICA I LES DELS 40 ANYS DARRERS, ON EL REINO HI ESMERÇÀ MOLT DINER PÚBLIC A CREAR ELS BLAVEROS, LA LLUITA CONTRA LA LLENGUA, MALGRAT L'art. 3 DE LA CARTA MAGNA (ÉS MANGA), I EL PSOE A VALÈNCIA, AJUDANT A FORAGITAR EL PP, PERÒ AMB LES CONDICIONS DE PAPÀ PSOE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.