directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat designa els seus caps de llista: Joan Laporta, Toni Strubell, Hèctor López Bofill i Francesc Xavier Segura

La formació aglutina un total de 6.190 adherits i 7.841 simpatitzants · Les primàries per a configurar les llistes mobilitzen el 50,8% dels adherits

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El líder de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, ha estat ratificat avui dissabte com a cap de cartell per Barcelona en les primàries que han configurat les llistes que la formació presentarà a les eleccions del novembre. Laporta ha afirmat que la seva candidatura té la 'missió i el compromís de proclamar la independència de Catalunya al Parlament' i que Solidaritat treballarà 'amb generositat i il·lusió'. 'Som la força de la il·lusió i farem que aquesta il·lusió entri al Parlament, proclami la independència i Catalunya sigui un estat en el si de la Unió Europea', ha sentenciat. El cap de llista per Girona serà Toni Strubell; el de Tarragona serà Hèctor López Bofill; i el de Lleida, Francesc Xavier Segura.
Solidaritat Catalana, Joan Laporta, Alfons López Tena, Anna Arqué
Comparteix
   


Etiquetes
Solidaritat Catalana compta amb el suport de 14.031 persones, 6.190 són adherides amb dret a vot i 7.841, simpatitzants sense dret a vot. En les primàries, segons que ha informat Emili Valdero, hi ha participat el 50,8% dels adherits, és a dir, 3.143 votants. Valdero ho ha valorat molt positivament i ha dit que se sentien satisfets pels resultats obtinguts. Ha destacat que s'ha portat a terme una 'festa de la democràcia' i ha manifestat que esperen que el partit 'entri al Parlament i comenci a canviar el programa política català absolutament adormit i anestesiat per la situació actual'.

Per Barcelona els candidats que han estat escollits són Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran, Isabel Clara-Simó, Anna Arqué i Emili Valdero (tots amb 2.316 vots), seguits d'Àlex Sánchez, Xavier Olivella, Jaume Gómez i Pilar Peral (787 vots). Tot amb tot, aquest encara no serà l'ordre definitiu de les llistes perquè s'han de fer els ajustos que dictamina la llei en matèria de gènere.

En la seva intervenció, Laporta ha destacat que aquesta ha estat 'una jornada històrica' i ha ressaltat que 'ha quedat demostrat que el sistema de primàries és la democràcia en estat pur'. Ha ressaltat que treballaran per la independència i perquè els ciutadans tinguin un major benestar. 'Volem un estat que administri tots els recursos', ha afegit.

En aquest context, ha afirmat que volen 'canviar la situació actual' i que 's'acabi el corporativisme'. 'Farem que el poble de Catalunya entri al Parlament i si guanyem amb una majoria suficient governarem i proclamarem la independència', ha manifestat. Tot i això, ha ressaltat que si no poden governar treballaran amb els que assumeixin aquest compromís. Laporta també ha criticat que 'hi ha moltes coses que no s'estan fent bé' i ha dit que 'hi ha una manca de credibilitat de la classe política, que han demostrat la seva incompetència i tots estan involucrats en casos de presumpte corrupció'.

Candidats per Girona, Lleida i Tarragona
A Girona, han votat 297 persones de les 616 amb dret a vot (48,2%); a Lleida, 168 persones de 362 (46,4%); a Tarragona, 257 de 511 (50,3%); i a Barcelona, 2.421 de 4.701 (51,5%).

A Girona, Toni Strubell, Santi Niell i Teresa Massegosa han sumat 291 vots, seguits de Lluís Mosella (92) i Santi Vilanova (80). A Tarragona, Hèctor López Bofill, Albert Pereira i Caritat García han aconseguit 292 vots, seguit de Pere Olivé (168) i Lluís Gibert (162). A Lleida, Francesc Xavier Sergura i Laia Cubells han aconseguit 118 vots, seguits de Joan Martín (116), Jordi Murgó (52) i Clara Morgades (48).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
jordibcn fletxa Barcelona
6 de setembre de 2010, 10.42 h

#33 Ja si t´ataque LA VANGUARDIA és una bona senyal, doncs a ERC ens ataquen tots com cal interpretar-ho ? a i LA VANGUARDIA no és aquell diari on el Sr. Laporta hi va ficar una pàgina sencera de publicitat per sortit president del Barçai ? a l´AVUI ni cinc en aquella època, encara no era el Gran Patriota que és ara, que ja no és President del Barça..


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Republicà fletxa Barcelona
6 de setembre de 2010, 00.59 h

#48 Si ja ho se això de que podien rebutjar vots però és un insult que en unes primaries et puguis presentar en grup en totes les posicions amb possibilitats de sortir escollit. Per fer primaries per escollir al números 47 per Barcelona no calia tanta conya.

I que jo sàpiga a les primaries es triaven unes llistes electorals i no qui havia de dirigir el partit que pel que veig, segueixen essent auto-impostas per ells mateixos i la gent no protesta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
6 de setembre de 2010, 00.39 h

Les persones que organitzen els actes han estat triades en diferentes reunions internes organitzades a la majoria de municipis, des de la creació de solidaritat, i posteriorment de comarques, obiament els fundadors com en Tena no han estat triat (fins a les primaries) perquè ells van crear el moviment. Les persones que tenen el mateix nombre de vots és perquè el seu grup posava que condició que només acceptarien aquells vots que no taxessin a cap membre de la candidatura, d'aquí el matei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Republicà fletxa Barcelona
6 de setembre de 2010, 00.34 h

Unes primaries en que els 6 primers treuen els mateixos vots perque es presenten en grupet són més un escàndol que una altre cosa.

A partir del lloc 7 a ningú li importa un rave que hi va perque no tenen cap possibilitat de sortir.

A més, als de Solidaritat mai us heu plantejat perque al partit mana qui mana ? Algú ha votat a les persones que estan dirigint el cotarro, montant els actes, marcant la línea política ????

No hi ha democracia perescollir als dirigents de Solidaritat Catal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
6 de setembre de 2010, 00.31 h

#45 si llegeixes el meus comentaris #42 i #43 veuras com aquest argument plantejats són un intent de manipulació del nombre de votants que no té cap lògica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Cornellanenc fletxa Cornellà
6 de setembre de 2010, 00.26 h

Algú ha dit:

Miquel (Collbató) - 05/09/2010 - 21:17 h (2)Arran de les primaries a Solidaritat Catalana per la Independència he notat que hi havia molts pocs vots per la quantitat de votants (2.421). A partir d'aquí he fet uns càlculs que us passo a descriure: He organitzat els candidats de Barcelona en grups i he agafat el nombre de vots més alt de cada candidatura. He sumat els vots de totes les candidatures i m?ha sortit un resultat de 12.313 vots. A partir d?aquest valor se?n poden f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Rushu fletxa Badalona
6 de setembre de 2010, 00.02 h

#37 Hola 37, jo sóc un adherit a Solidaritat i et puc assegurar que només tenim un objectiu, proclamar la independència al parlament de Catalunya.
Només això, perquè desprès ens dissoldrem i es faran eleccions. Som la veu de les consultes per la independència, som la veu del 10J, som la veu de tots els independentistes que volen anar pel dret a la independència, ja siguin de dretes, d'esquerres o de centre. Sóc lampista i estic fart de pagar impostos que van a parar a no se on. saps ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
5 de setembre de 2010, 22.44 h

El teu calcul si que és fet amb mala fe perquè és té que partir dels vots possibles (15 en aquests cas) de tots els votants (2421 el que dona un resultat de 36315 vots posibles) i no dels vots que hi han (12313) perquè no tothom vota a 15 candidatures.

EXEMPLE: si voten 100 persones a unes eleccions i tenen dret a votar 15 candidatures, però cada persona decideix lliurement votar només 5 candidatures. Quants vots totals hi hauran?

100x5= 500

Resposta: hi haura un resoltat total de 50... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
5 de setembre de 2010, 21.53 h

El que més em preocupa és quant dius: "És a dir, que si sumem els vots de cadascun dels candidats –dona 45.876 vots– i considerem que els votants han fet tots els vots possibles, surten que hi ha 2.548 votants. Tot i que segons el reglament aquest càlcul s’hauria fet amb mala fe. "

Si tens una calculadora que dividint 45876 per 15 et dona 2548 quan hauria de donar 3058,4 només et puc demanar que compris una calculadora nova o que deixis de tirar merda a Solidaritat.

Amb 2421 votan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
5 de setembre de 2010, 21.31 h

#40 ai Miquel Miquel

" Intentant veure d’on poden sortir els 2.421 votants, només s’hi aproxima si es considera que els 15 vots es fan individualment i no per candidatures. És a dir, que si sumem els vots de cadascun dels candidats –dona 45.876 vots– i considerem que els votants han fet tots els vots possibles, surten que hi ha 2.548 votants. Tot i que segons el reglament aquest càlcul s’hauria fet amb mala fe. "

A mode d'exemple posant una X a la candidatura den Laporta no don... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.