directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'La Vanguardia' dóna 16 diputats a ERC, RCat es queda a les portes del Parlament i Laporta no hi entra

Artur Mas guanyaria per majoria, però amb uns resultats inferiors a les previsions de fa mesos · El PSC sumaria el seu pitjor resultat: només 31 escons

Comentaris 68  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'última enquesta de La Vanguardia té per objectiu mobilitzar el vot convergent. Segons les dades que publica avui, CiU guanyaria les eleccions del novembre, però no ho faria amb un resultat tant proper a la majoria absoluta com el que s'havia dit fins ara, sinó que es quedaria amb 60-61 diputats (12-13 més que ara). El PSC s'enfonsaria fins a només 32-31 escons (cinc o sis menys que els que té ara) i ERC només perdria cinc diputats respecte els 21 que té actualment, lluny de les prediccions que apuntaven a una pèrdua de fins a deu escons. El sondeig no té clar si Ciutadans i Reagrupament aconseguiran superar el llistó del 3% dels vots i obtindran representació parlamentària, alhora que assegura que Solidaritat Catalana quedarà lluny d'aquesta xifra.

Comparteix
   


Etiquetes
La Vanguardia continua situant el PP com a quarta força parlamentària, amb 15 escons (un més que ara, tot i que Alícia Sánchez Camacho és la líder d'un partit parlamentari amb pitjor valoració: només un 3 sobre 10). Sobre Iniciativa, el sondeig augura que repetirà els mateixos 12 escons d'aquesta legislatura.

Sobre qui serà el nou president de la Generalitat, el rotatiu afirma: 'Artur Mas continua sent el candidat preferit per a presidir el Govern després de les eleccions. Avui, el 44% dels catalans s'inclina per ell, enfront al 27% que ho fa per l'actual president. Malgrat això, l'avantatge de Mas sobre Montilla, que era de 27 punts al juliol, s'ha escurçat i ara és només de 17. És a dir, que s'ha trencat la tendència que s'havia anat registrant al llarg de tota la legislatura, marcada per un increment continu de l'avantatge del líder de l'oposició sobre el president.'

L'enquesta, realitzada telefònicament entre dimecres i dijous a 800 catalans, té un marge d'error d'un ±3,54% en el conjunt de Catalunya, motiu pel qual les prediccions que fa sobre Ciutadans, UPyD, Reagrupament, Solidaritat Catalana o la Plataforma per Catalunya són difícils de projectar fefaentment sobre l'arc parlamentari.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#68
jordibcn fletxa Barcelona
6 de setembre de 2010, 10.32 h

#16 Gerard, perdona però pots dir-me que ha fet exactament el Sr. Laporta per les seleccions? per la de hoquei jo puc dir-te que evitar que els clubs catalans formessin la seva lliga pròpia. No és un tema de seleccions però eliminar la secció de basquet femeni per motius econòmics va ser un despropòsit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
Sonia fletxa Barcelona
5 de setembre de 2010, 23.56 h


Sr Guerau, la manifestació va ser de CATALANS englobant SEPARATISTES i NO SEPARATISTES, però es clar, es millor fiar-se de les fotos tretes a les 20.30 (Un hora desprès de finalitzar oficialment la manifestació... per tots el mitjans de la caverna espanyola) y que nomes siguin 65.000 persones oi???

El PSC les a fet grosses, lo del referèndum de la DIAGONAL ja va demostrar el parer del poble. Però encara te que sortir el temps que perdem tots els conductors perquè el senyor Saura estigu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
Guerau fletxa València
5 de setembre de 2010, 22.14 h

l'independentisme té un potencial d' 1.000.000 de vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
5 de setembre de 2010, 22.06 h

Cal fer una opa Hostil a CIU, l'ememic de catalunya és CIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
Isaac fletxa El Masnou
5 de setembre de 2010, 21.27 h

#56
En Laporta no és aquell que vol fer un "pelotazo" urbanístic que vol fer a l'Hospitalet, construint pisos a l'últim espai agrícola i natural que li queda a la ciutat, i aliant-se amb els capitosts convergents, amb els socialistes i ecos de l'Ajuntament, i les immobiliàries de sempre. Qui li paga la campanya a aquest senyor?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
5 de setembre de 2010, 20.59 h

Millet fa canviar una carretera de la Val d'Aran.

Una rotonda de la via C-28 ha estat desplaçada deu metres per tal de no afectar les seves propietats, després que l'antic factòtum del Palau de la Música demanés per carta la intervenció d’Artur Mas per tal de modificar aquest projecte de la Generalitat.
J. Reixach

Els automobilistes que baixen de Baquéira-Beret o de Salardú en direcció a Vielha es troben, a l’entrada del poble de Betrén, amb una estranya rotonda que està despla... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
5 de setembre de 2010, 20.23 h

I ara que li falta poc a RCAT i SCI no arriva res ni amb pintura, perque RCAT no l'hi ofereix el 3er.lloc de BCN a Laporta i comparteixen llista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
5 de setembre de 2010, 20.15 h

enquesta ? ABON AL PEU DE LA ESGLÉSIA DE SAN ODON O GREGORIO TRAUMATURGO SIGUEM SERIOSOS I PER EL DEFENSORS ERC CREC QUE US PODRIA DIR EN NOM DE BASTANTS QUE EL RESTA DE PARTITS INDEPENDENTS NO ENS INTERESSA DE TREGUI MENYS DIPUTATS SI MES NO LA SUMA DE TOTS DESPRES DE LAS ELECCIONS DONARIA UN ARC POLÍTIC QUE SERIA NECESSARI PER PORTAR AL PAIS CAP ON VOL ANAR A SER UN ESTAT I AIXO OBLIGA TOTES LAS OPCIONS MENYS TRES MANIFESTAMENT CONTRARIA PSC PP CS .PARTANT DEIXEM DE LLUITAR ENTRE NOSALTR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
ARA, ERC fletxa Riudoms
5 de setembre de 2010, 19.41 h

#58 la alternativa a la paperera es anar a votar per l'Esquerra Republicana de Catalunya.... es clar ha no ser que prefereixis al Mas o al Montilla. Majoria independentista al nou Parlament i si pot ser majoria d'esquerra nacional independentista i republicana, ERC...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
5 de setembre de 2010, 19.31 h

La Ciuguardia ES UN DIARI UNIONISTA PRO CONVERGENT i PEPERO. Mas i Montilla son la mateixa porqueria. Fan esnquestes cada 3 setmanes per influir al votant de cara a les properes eleccions. Avui retoquen un o dos punts per a qui i per que no sigui dit la seva tendenciosa manipulacio a rentat de cervell que fan als ciutadans de Catalunya que compren diaris del SOMETENT MEDIATIC unionista catala amb Espanya.
El Pscriodico es un DIARI PRO SOCIATACONVERGENT. Montilla i Mas son la mateixa porqueri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.