directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els mitjans digitals de referència mundial destaquen en portada l'alto el foc d'ETA

El govern espanyol, en canvi, hi resta rellevància i evita valorar-lo

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alto el foc anunciat per la banda terrorista ETA, fet públic per la cadena pública britànica BBC, és sens dubte un dels grans temes d'àmbit mundial d'aquest diumenge 5 de setembre. El grup armat basc ha aconseguit fer-se un lloc a les portades dels principals mitjans digitals internacionals, com els diaris americans 'The New York Times', els francesos 'Le Monde' i 'Libération' i el belga 'Le Soir', l'italià 'La Repubblica' o les televisions de referència internacional CNN, BBC i Al Jazeera, entre molts altres. En el comunicat, ETA fa una crida a la comunitat internacional perquè 'respongui amb responsabilitat històrica' i prengui part en una 'solució duradora, justa i democràtica' del conflicte. L'expectació internacional contrasta amb la reacció del govern espanyol que, finalment, ha decidit no valorar públicament l'anunci d'ETA en considerar que no té rellevància.

Comparteix
   


Etiquetes
'Grup separatista basc' és la descripció que rep ETA en la majoria de mitjans, com la CNN, la BBC, el 'The New York Times', 'The Gardian', 'La Repubblica' i 'Le Soir'. Els francesos 'Le Monde' i 'Libération', en canvi, parla d''organització independentista basca'. Tots ells donen un lloc destacat a l'anunci fet per ETA i detallen que el vídeo, en el qual hi apareixien tres encaputxats, s'ha difós a través de la BBC i de l'edició digital del diari Gara, que també recollia una transcripció del comunicat en castellà.

El 'The New York Times', que recull el text de l'agència Associated Press (AP) des de Madrid, destaca que cap representant del govern espanyol s'ha pronunciat sobre aquest anunci. També es fa ressò del silenci dels polítics de l'executiu estatal la CNN, que recorda que ETA és responsable de 'més de 800 morts'. Concretament, 829, com recull Le Monde, que transcriu bona part del comunicat al seu web.

Desplegament de la BBC, que ha publicat la informació abans que Gara

ETA ha triat la BBC per difondre l'anunci de l'aturada de la lluita armada. A les dotze del migdia (les onze, al Regne Unit), la cadena britànica obria el seu informatiu amb aquesta notícia. Minuts després, el web de Gara difonia el vídeo i el contingut del comunicat.

La televisió del Regne Unit ja tenia preparada una connexió amb directe amb un enviat especial al País Basc i la corresponsal de Madrid, Sarah Rainsford, ha realitzat un detallat anàlisi de la situació en aquell mateix moment. En un article d'opinió publicat al web, Rainsford destaca que 'ETA és més dèbil que mai durant els seus 51 anys d'història'.

La cadena ja tenia preparat un ampli reportatge sobre el conflicte basc. A més, la BBC també mostra una entrevista amb un periodista del diari Gara, Iñaki Soto, qui considera que l'alto el foc és un 'pas endavant'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi fletxa Valls
6 de setembre de 2010, 15.58 h

#3 La justicia divina està demostrada:sense els jugadors catalans no us mengeu una merda,cefal.lòpode.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pau Ara fletxa Donosti
6 de setembre de 2010, 10.59 h

Ara cal l' AMNISTIA per consolidar la PAU i la convivència entre tots i totes per poder viure lliures i en democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de setembre de 2010, 10.18 h

Efectivamente, ya cayó esa justicia divina, Campeones del Mundo, we are the champions, jajaja. No me extraña que tengais tan mala hostia, un lunes levantados a las 6 y 30, será por justicia divina, jijiji.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Mengano fletxa Barcelona
6 de setembre de 2010, 06.43 h

Al govern central l`importa ben poc si existeix el terrorisme i de tant en tant cau algú, la gent de castella la mancha, madrid, i castella lleo són una casta de militars i funcionaris, la única estratégia que tenen es tractar el tema com un simple problema policial no identitari ja que "només" son una banda. Ningunejar, ignorar i seguir esclafant als bascos fins a l' extermini, com van fer amb els guanxes a les Canaries, amb els asturians, aragonesos, valencians i tots els que cauen en e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
6 de setembre de 2010, 06.19 h

Als espanyols el tema d´eta els hi va molt bé per manipular i carregar contra el nacionalisme democràtic.Són així de recaragolats i degenerats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.