directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] L'escandalós "abans i ara" del discurs dels comuns amb el referèndum

L'hemeroteca retrata el discurs canviant dels de Colau i Domènech un cop han accedit a les institucions

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese - Són temps històrics a Catalunya i el referèndum d'autodeterminació ja està convocat: una pregunta clara, binària i amb un resultat vinculant. Malgrat això, els comuns segueixen marejant la perdiu. Només donaran suport a "un referèndum amb garanties". Un subterfugi carregat d'ambigüitat per mantenir les relacions amb els de Podemos a l'Estat i per no perdre, segons algunes tesis, el vot de sentiment espanyol que abans sempre havia votat els socialistes. Això és ara, però... Abans d'accedir a les institucions, què deien els comuns sobre el referèndum?
ada colau
Ada Colau, abans i ara

Comparteix
   


Etiquetes
Avui dia

Ahir mateix Xavier Domènec, diputat a Madrir, desprestigiava, fins i tot amb un punt de burla, el referèndum convocat pel govern català. El titllava com un nou 9-N i el simplificava a una mera "mobilització". Ada Colau, a diferència de Podemos, encara no s'ha posicionat sobre el referèndum i el seu sequaç, Gerardo Pisarello, ha dit una vegada i una altra que el referèndum "ha de tenir garanties" perquè compti amb el vistiplau dels comuns. Des del Parlament, Catalunya Sí Que Es Pot, capitanejada per Joan Coscubiela i Lluís Franco Rabell, no només no s'està donant suport als partits proreferèndum (Junts pel Sí i la CUP) sinó que s'hi ha oposat i ha votat en contra" al·legant que s'ha de buscar el pacte amb l'Estat". Des d'Europa tampoc els comuns treballen a favor del referèndum. Un exemple més va ser com Ernest Urtasun no va participar en la confecció de la conferència del Govern a Brussel·les (sí que hi va assistir). Veiem, però, que abans de tocar poder o estar instal·lats en les institucions, ja siguin europees, estatals, catalanes o municipals, el discurs era ben diferent. Aquí uns quants vídeos que hem rescatat del perfil Kasper Juul de Twitter:

- Què deia... Ada Coalu?

Ada Colau, quan just feia el pas de l'activisme a la política, va arribar a desafiar les autoritats perquè convoquessin un referèndum (en aquest cas per aplicar les polítiques de la PAH), ja que "la democràcia no s'ha de limitar a unes eleccions cada 4 anys" i a més va espetar que "s'ha d'escoltar a la ciutadania" per a veure els resultats.
Ja en plena campanya, Coalu va arribar a dir que la seva candidatura faria molt més que CiU en favor del dret a decidir dels catalans. Cal recordar que Barcelona encara no s'ha adherit com a Municipi per a la Independència. 
També queden dinamitats tots els arguments dels comuns amb aquest vídeo on tant l'alcaldessa de Barcelona com el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, expliquen no "no es pot esperar l'Estat per pactar el referèndum". 
- Què deia... Xavier Domènech?

El següent vídeo sembla un acudit d'un guionista dolent i és quan Xavier Domènech, fa un parell d'anys, assegurava que els moments que es viuen a Catalunya, "existint aquesta majoria de catalans que aposten per la independència tothom es veu interpel·lat a actuar, a definir-se".
Més contradiccions del comú: Abans, en campanya, assegurava que la prioritat no era de "formar un govern més a l'esquerra" sinó que calia "obrir un procés constituent". S'ha demostrat tot el contrari, ara Xavier Domènech està creant un nou partit Catalunya en Comú i s'ha oblidat del procés constituent. 
- Què deia Joan Coscubiela?

Joan Coscubiela, malgrat ser un unionista declarat des del principi (sí, en aquest sentit ha estat coherent), sí que ha mutat el seu discurs en quan a la celebració del referèndum. Escoltem que ell mateix va posar una "data límit" amb l'Estat per pactar el referèndum. 
- Què deia Lluís Rabell?

"La consulta ha d'encaminar al poble de CAT a la constitució d'un Estat democràtic propi, d'un Estat republicà". Encara que sembli mentida, és una frase de Lluís Franco Rabell quan estava fent campanya. De fet, Rabell va explicar que ell va votar Sí-Sí a la consulta del 9N. Veiem que deia per aquelles dates:
Últimament els atacs de CSQP al govern s'han caracteritzat per titllar JxSí i el mateix Govern d'estar a la dreta més liberal haguda i per haver. Però abans Rabell dissociava independència i burgesia i denunciava aquests "prejudicis" que ell ara intenta instaurar:
Fins i tot, Rabell, va arribar a explicar que amb qui ara assegura que es pot pactar un referèndum, l'esquerra espanyola, "el problema que té és que és espanyola" i afegia: "no entenen que som una nació, el nacionalisme espanyol és vesteix d'internacionalisme".
- Què deia Ernest Urtasun?

En campanya per a les eleccions europees, Ernest Urtasun deia que ICV seria una veu molt forta en la defensa del referèndum a Brussel·les. Fins i tot deia que si l'Estat prohibia la consulta, ell demanaria  ajuda a les institucions europees. Atenció, que citava Raül Romeva com a referent!
- Extra... què deia EUiA o Podemos?

Des de EUiA, Joan Mena va arribar a dir: "Si l'Estat no pacta un referèndum hem de fer un gran pacte per veure com ens saltem la legalitat". Una idea completament oblidada:
Des de Podemos, Joan Giner va arribar a dir que "un revolucionari ha d'estar disposat a desobeir per produir una ruptura". Giner és dels pocs independentistes que aguanta a la formació lila, tot i haver claudicat en les seves aspiracions sobiranistes:




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
pEPITU fletxa el VENDRELL
20 de juny de 2017, 17.10 h

Aquesta gent es van ficar en política només per viure sense fotre cop si un dia aconseguim la independència s'apuntaran a ella per seguir gaudint d'aquest xollo de no treballar i cobrar calerons ben fresquet són traïdors i no tenen vergonya es canvien de camisa com el que es canvia els calçotets o calces cagades veritat COLAU traïdora de les esquerres a la merda VISCA lA TERRA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
20 de juny de 2017, 12.19 h

HAN CAIGUT EN LA PRAXIS DEL NACIONALISME ESPANYOL, LES MENTIDES ESTAFES HAN AJUDAT A MANTENIR LA CRIMINALITAT FUNDACIONAL DEL REINO. MOLTS DESFICACIS FAN A VOLTES PENSO D'UN PACTE TÀCIT AMB ELS PODERS FÀCTICS PER QUÈ L'EXCEL·LENT P.A..H. MAI HA DENUNCIAT LA CONSTITUCIÓN QUAN l?art: 47 NOMÉS EN L'HABITATGE MOSTRA EL GRAN ENGANY, PERÒ NOMÉS VULL RECORDAR-LOS QUE UN PACTE LEGAL? L'HAN DE DEMANAR A DÉU NOSTRE SENYOR, TANT INEXISTENT AQUEST COM LA DEMOCRÀCIA A ESPANYA. Apa SIAU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de juny de 2017, 11.26 h

Jo vaig votar a la Colau per que ells deien això i no per el que diuen avui. Em sento estafat per aquesta colla de farsants. Ara ni tant sols Barcelona està a l'AMI.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de juny de 2017, 10.54 h


El 'AVE del desierto' circula ya a 330 kilómetros por hora en su fase de pruebas

El consorcio de empresas que en 2011 logró el contrato de construcción y posterior explotación del AVE a La Meca, considerado como uno de los mayores contratos logrados en el exterior, son las públicas Renfe, Adif e Ineco, y las privadas OHL, Cobra (ACS), Indra, Consultrans, Copasa, Dimetronic, Imathia, Inabensa y Talgo. El proyecto, estimado en unos 6.700 millones de euros, abarca la colocación de las vía... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Manel fletxa Tarragona
20 de juny de 2017, 10.51 h

iNHABILITACIÓ A LA SR COLAO JA, SÓN UNA COLLA DE MENTIDERS, TRAïDORS,INCOMPETENS,I GOLFOS,NO DEIXEM QUE FACIN MÉS DISBARATS. COM ENS HAS ENGANYAT COLAO, ANEU-VOS TU HI LA TEVA COLLA DE DE CATALUNYA, QUE ESTEU TRAMAN ARA POQUESVERGONYES? DESTERREU-LOS D'UNA VEGADA,JA HAN FET PROU MAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 de juny de 2017, 10.39 h

Calvet ha de disculpar-se davant de Ciutadans per una cita falsa
La diputada republicana havia utilitzat una informació de Directe.cat, un mitjà proper a ERC
http://www.naciodigital.cat/noticia/64957/calvet/disculpar-se/davant/ciutadans/cita/falsa

La diputada d’ERC, Gemma Calvet, s'ha vist obligada a retirar davant del ple del Parlament una expressió per resultar "falsa". Calvet havia atribuït al diputat de Ciutadans, Jordi Cañas, la frase "Os vamos a montar un Ulster que os vais a caga... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
mario fletxa barna
20 de juny de 2017, 09.45 h

Bé estic d'acord en que es passin aquests vídeos a les campanyes pel si, molt eloqüents?!

PER CATALUNYA LLIURE, AQUESTS QUAN SIGUEM REPÚBLICA CALDRÀ TREURE'LS DEL MAPA ELECTORAL!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Balufa fletxa La Garriga
20 de juny de 2017, 09.16 h

Aquests són els de: Solidaritat amb Chiapas, visca Palestina lliure, Sahara lliure...Unitat popular etc, etc, etc...
Però quan ho tenen a la porta de casa ... llavors no.
No fos cas que els bancs ens reclamin els deutes, o ens inhabilitin...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Balufa fletxa La Garriga
20 de juny de 2017, 09.12 h

Aquests són els de: Solidaritat amb Chiapas, visca Palestina lliure, Sahara lliure...Unitat popular etc, etc, ets...
Però quan ho tenen a la parta de casa ... llavors no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
20 de juny de 2017, 09.09 h

#7 O sigui que Don Santi és el representant in pectore de la Catalunya industrial!!! Felicitacions !! Llavors a la Catalunya industrial no caldrà fer el referèndum perquè Santi ho diu. Ara només falta que ens apareguin els representants de la Catalunya financera, la Catalunya comercial, la Catalunya turística i tampoc caldrà fer el referèndum per allà. Només a la Catalunya profunda guanyaria el Sí ... Fora de broma ... Santi, entrenes per dir ximpleries o és el teu do natural? .


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.