directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós reivindica els avenços en la llengua aconseguits amb ERC al Govern

Destaca la Llei del cinema i la Llei d'acollida

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós ha reivindicat aquest dilluns la feina del seu partit al Govern per avançar en llengua i ha dit que continuaran 'defensant el català'. En aquest sentit, ha assegurat que ERC és 'la garantia del desplegament de la Llei del cinema' i que treballarà perquè el català sigui una 'llengua d'ús i de coneixement obligatori' a la universitat. La Llei d'acollida és un altre dels temes 'pendents' que Puigcercós ha volgut destacar. Abans de la reunió amb Òmnium Cultural per explicar el programa electoral d'ERC en l'àmbit de la cultura, el líder republicà també ha aprofitat per titllar de 'tàctic' el debat sobre la data de les eleccions.

Comparteix
   


Etiquetes
Puigcercós ha destacat els avenços en llengua que s'han fet en l'actual legislatura, dels que ERC ha estat partícip. 'Uns avenços que no es poden aturar ni fer enrere', ha assenyalat. El líder d'ERC s'ha referit, sobretot, a la Llei del cinema i a la defensa perquè el català sigui una llengua d'ús a la universitat.

El president d'Esquerra ha parlat de la feina feta al llarg de quatre anys, però també de la que volen fer. En aquest sentit, Puigcercós ha dit que la llei d'acollida és dels temes 'pendents' i ha recordat una vegada més, la importància del català com a 'eina per a la inclusió i incorporació de la immigració'. El president de la formació republicana no ha volgut deixar escapar l'ocasió per afirmar que l'actitud del Defensor del Pueblo de portar la llei d'acollida al Constitucional 'és un exemple de que estem fent bé la feina'.

Deixant de banda els temes lingüístics, i preguntat pels pals de paller del programa d'ERC pel que fa el nacionalisme, Puigcercós ha assegurat referèndum és 'indispensable' i que el partit ha posat una condició per la propera legislatura: que l'àmbit de decisió del futur de Catalunya el decideixin només els catalans.

A cinc dies de la Diada Nacional, Puigcercós ha reconegut que serà difícil congriar tanta gent com el 10 de juliol, però que en tot cas, hi haurà una afluència important de gent, 'perquè és una diada que s'inscriu en un compte enrere perquè aquest país doni un pas endavant'.

Sobre la presència de Celestino Corbacho a les llistes del PSC, Puigcercós ha dit que 'el PSC té tot el dret a fer les llistes que vulgui'. En referència a les veus convergents que ho interpreten en clau successòria, el líder dels republicans ha dit que es tracta d'un debat tàctic 'per falta de discurs i de respostes, tant per part d'uns com dels altres'. També ha titllat de 'tàctic' el debat sobre la data de les eleccions, encara que espera sortir aviat de dubtes.









COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
7 de setembre de 2010, 17.05 h

Gossa de CiU de l´Estartit , et proposo una altra mentida pel teu amo el Madí : que digui que ERC ha omplert vaixells al Marroc, Colòmbia, Ecuador, Pakistan...per portar un milió d´immigrants i acabar amb la llengua i la cultura catalana. Algú s´ho creurà, total dieu mentides més grans cada dia.
Llàstima que la majoria dels racistes que parlen sempre en castellà amb els immigrants siguin militants del teu partit i no d´ERC, que en no ser racistes ens dediquem en massa a fer de volu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
7 de setembre de 2010, 11.33 h

#6 Un exemple, que el trec sovint perquè és molt significatiu:

L'any 1998 els convergents unionistes, que amb 60 diputats governaven amb el suport del PP, van voler fer un decret (ni tan sols una llei...) que aspirava a un 25% de català als cines. ERC hi va donar suport, i els sociates, com els dels PP, hi van votar en contra, a més de llençar tots els seus opinadors a fer una campanya del tot demagògica "a favor de la llibertat (de mercat)" i contra "les imposicions" i les "sancions".
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de setembre de 2010, 10.44 h

ERC l'ha espifiat un munt de cops, però en aquest tema en Puigcercós té tota la raó. Quant a la metèria lingüística, 7 anys d'ERC han sigut molt més útils que els anys en què governava CiU. Així mateix, l'èxit d'ERC ha estat arrossegar al PSOE-PSC a votar a favor de totes aquestes iniciatives (que segurament, si no depenguessin d'ERC, no hi estarien a favor). Ara bé, o ens posem les piles aviat o el català serà la següent llengua en caure.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
monica fletxa bcn
7 de setembre de 2010, 10.19 h

Republicà Barcelona--> doncs llavors d'heu haver fallat la integració no? crec sincerament que l'objectiu no és ERC, RCAT o solidaritat, l'objectiu és la independència, la cultura catalana, catalunya i el benestar dels seus ciutadants. I sobretot poder viure integrament en català, i això només s'aconseguirà amb l'estat català. La resta es pur partidisme. Ni uns partits són deus que tot ho fan bé ni els altres son dimonis. SI VOLEM LA INDEPENDÈNCIA CALDRÀ EL SUPROT DE TOTS ELS IND... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Republicà fletxa Barcelona
7 de setembre de 2010, 10.09 h

#2 Potser te alguna cosa a veure que en 10 anys hagi arribat més d´1 miliò d´inmigrants.

Bona feina d´ERC en materia linguística !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de setembre de 2010, 09.51 h

I que tal si ho llegim així:

Montilla reivindica els avenços en la llengua castellana amb el PSC al govern. Destaca el control dels mitjans i la aniquilació del sector catalanista

Desde CiU s'afegeix que ells també van votar la llei del cinema i la d'acollida

enfi, espero que els nous partits independentistes RCat i SC puguin unir l'independentisme d'aquests botiflers especuladors


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
monica fletxa bcn
7 de setembre de 2010, 09.29 h

si mirem l'ultima enquesta feta per la mateixa generalitat, l'ús del cataàla a baixat gairabé un 10%.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
7 de setembre de 2010, 09.09 h

És evident que des de que ERC és al govern s´ha avançat en molts camps però això els que no saben veure més enllà dels seus propis nassos i els interessats en tergiversar-ho tot mai ho reconeixen per intentar mantenir a la gent amb la bena als ulls. Més clar l´aigua.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.