directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas no veu Carretero ni Laporta com a adversaris

Rebutja que les eleccions coincideixin amb el Barça-Madrid

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El líder de CiU, Artur Mas, ha volgut deixar clar que no veu ni a Joan Carretero ni a Joan Laporta com a adversaris polítics de CiU, i ha identificat el tripartit i el PP com a rivals. Pel que fa a la possibilitat de convocar un referèndum sobre la independència, Mas ha afirmat que 'la independència és un tema tan important que val la pena tenir-lo ben pensat, no improvisar i deixar que les coses vagin madurant per elles mateixes'. Després de l'anunci de la data de les eleccions, Mas ha criticat que els comicis puguin coincidir amb el Barça-Madrid argumentant que aquesta coincidència de dos esdeveniments de tanta magnitud no és el millor ni per al partit ni per a les eleccions'.


Joan Laporta, Joan Carretero, Reagrupament, Solidaritat Catalana, Laporta-Carretero
Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a RAC1, Mas ha volgut deixar clar que ni Carretero ni Laports 'són els nostres adversaris polítics', que són 'el tripartit per un costat, que si pot es reeditarà, i el PP per l'altre'. Mas ha recordat que, de moment, tot el que s'ha sentit dels dos candidats independentistes és que si governen convocaran referèndums. El líder convergent no s'ha volgut pronunciar sobre aquesta qüestió, però sí ha dit que, per a ell, la qüestió de la independència 'és un tema tan important que val la pena tenir-lo ben pensat, no improvisar i deixar que les coses vagin madurant per elles mateixes'. Tot i això no ha renunciat a 'fer una política d'Estat des de Catalunya' i a dir 'clarament que tenim dret a decidir aquest futur nostre'. A més creu que 'la societat catalana ens anirà marcant l'evolució i els esdeveniments a nivell de l'estat espanyol també ens ho aniran marcant'.

Aixecar el país econòmicament, prioritari
D'altra banda, Artur Mas també ha parlat dels eixos de la campanya de CiU per a les eleccions. Ha dit que la prioritat és 'aixecar el país econòmicament', després fer un 'canvi d'actituds general, canvi de mentalitats, canvi de prioritats, canvi de projecte i canvi de lideratges', i com a tercer punt enfocar la relació Catalunya-Espanya avançant cap al dret a decidir, 'sense trencar la societat catalana' i amb el teló de fons del 'concert econòmic'.

El president de Convergència i Unió s'ha mostrat molt mesurat en tot moment a l'hora de valorar les diverses enquestes que des de fa mesos pronostiquen una victòria clara de la coalició. Ha dit que no es creu ni les que parlen de majoria absoluta ni les que diuen que els caldrà pactes per governar. Ha afegit que el que es creu és 'el corrent de fons' que marquen les enquestes 'que és que hi ha ganes de canvi', que CiU puja, i que els tres partits del tripartit baixen.

Per últim, Mas s'ha mostrat obert a la celebració de debats cara a cara 'com ara fa quatre anys', però ha recordat que aleshores 'va ser una altra formació' la que no ho va voler.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
Manel fletxa Barcelona
9 de setembre de 2010, 15.21 h

#43 Si ets independentista i no ets d'esquerres, cap problema: pots votar Rcat o SCI. Si ets independentista i ets d'esquerres, pots votar ERC. Ja no tens excusa per votar en blanc, o votar partits unionistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Uma fletxa PPCC
9 de setembre de 2010, 15.03 h

L'independentisme no es monopoli de cap partit, es un sentiment i tothom en te dret a tenir.l'ho.
El que es veritablement pateric es creure's que uns en tenen mes dret o fins i tot que son els unics en dir-se independents. Jo vinc de familia independent de sempre i mai hem sigut d'ERC, sempre hem lluitat tant com hem pogut per concienciar a la gent i per difondre la nostra cultura com a pais. Lamentablement fins ara no hem tingut representacio i per tant hem votat en blanc. Esta clar que ens po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Manel fletxa Barcelona
9 de setembre de 2010, 09.55 h

#35 Carles, ja que vas tant de llest, ens pots donar les "proves empíriques" que demostrin que el partit que ha aconseguit que, per primer cop, els partidaris de la independència superin els contraris (amb només 21 diputats!), són uns "botiflers"? O potser vols quedar com un antiindependentista que es vol carregar l'únic partit independentista que serà SEGUR al Parlament el 28-N?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
9 de setembre de 2010, 00.23 h

"Mas no veu Carretero ni Laporta com a adversaris".

Òbviament! Uns volen la llibertat i independència de Catalunya i en Mas, no!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
alfons fletxa santes creus
9 de setembre de 2010, 00.21 h

#39 Mira jo mateix... El que opino es que es perfectament possible que de la manera que neix SCI, fa poc mes de un mes i intentant destruïr Reagrupament, fent servir les bases de dades de les consultes, trucant a tots els coordinadors de Reagrupament oferint-lis uns bons llocs a les llistes, posant com excusa per no pactar les famoses "primàries de parvulari" (fins i tot l'Strubel diu que no tenen res a veure les primàries).... podria molt be ser una maniobra de les forces establertes per di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
jo mateix fletxa el meu poble
8 de setembre de 2010, 21.25 h

#38 Alfons, respecto la teva opinió, però no pots comparar a Colom/Rahola, perquè els van fotre fora d'ERC (bé, no van marxar dels escons ni molt menys el sou de parlamentari, fins acavada la llegislatura, contradint la normativa interna d'ERC, que diu que els escons son del partit, no particular) i qui volies que els votéssin? ja que durant molt de temps, el vot independentista pràcticament era exclusiva d'ERC. Si us plau, no comparis Laporta i molt menys a López Tena (amdos advocats, c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
alfons fletxa santes creus
8 de setembre de 2010, 20.21 h

Podem fer unes comparances?:

1.- SCI = El PI
2.- Laporta,Tena,Uriel = Colom,Rahola...Laporta?
3.- Eleccions 1980 = Eleccions 2010

Resultat a dia d'avui:
1.-El PI va desaparèixer (qui va pagar les deutes??)....
2.-Colom es a CIU (ben col·loca't), la Rahola ben "endollada"
3.-L'independentisme que tenia molt bones perspectives es va quedar en res, gràcies a que una nova i improvisada oferta (que s'ho volia menjar tot)va dividir l'independentisme fent-lo fora del Parlament.

Voleu dir que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Joan fletxa Barcelona
8 de setembre de 2010, 19.00 h

Normal, segurament no entraran al Parlament i si ho fan donaran per activa o pasiva la majoria absoluta a CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
8 de setembre de 2010, 18.48 h

SR.Mas el seu contrincant es vostè mateix,si com a conseller d´economia d´en pujol et vares vendrè mig catalunya i la dignitat del pais,que pots arrivar a fer com a president de la gestora regional catalana ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
carles fletxa Reus
8 de setembre de 2010, 17.55 h

2 coses:

1- Sempre podreu dir per la simple prova empírica dels seus actes passats: trolls als Convergents, botiflers als d'Erc, fatxes als PePeros i C's, marionetes de Madrid als Psc, ciclistes als Icv,.... i que tots son una colla d'apoltronats que lluiten pel poder...ho trobo molt encertat!!

2- Però no tenim cap experiència prèvia per poder jutjar a dues formacions noves (SC i Rcat) que diuen sense embuts el que volen: Indepèndencia i regeneració democràtica de la política catal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.