directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les alcaldies socialistes de Vallbona d'Anoia i Castellbell i el Vilar també desobeeixen la direcció: l'1-O cediran locals

Problemes per a Miquel Iceta i Angel Ros, principals instigadors perquè els socialistes impedeixin votar als municipis on governen

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Ahir van ser els batlles i regidors de Girona, l'Escala i Blanes, avui han estat les alcaldesses socialistes de Vallbona d'Anoia i Castellbell i el Vilar les que han anunciat que cediran locals municipals perquè l'1 d'octubre els ciutadans del municipi puguin votar si Catalunya ha de ser un Estat independent en forma de República.
L'alcaldessa de Vallbona d'Anoia, Maribel Ferrer, a la dreta de la imatge
L'alcaldessa de Vallbona d'Anoia, Maribel Ferrer, a la dreta de la imatge
© Estefania Escolà

Comparteix
   


Etiquetes
ACN Vallbona d'Anoia .- Malgrat que l'opinió majoritària dels Ajuntaments socialistes de les comarques de la Catalunya Central és la de seguir les directrius del partit i no col·laborar en el referèndum del proper 1 d'octubre si no té garanties legals, alguns alcaldes se n'han desmarcat per diferents motius. És el cas de Vallbona d'Anoia (Anoia), on governa el PSC en coalició amb CiU i el grup Units per Vallbona-Veïns amb Veu. La seva alcaldessa, Maribel Ferrer, ha admès a l'ACN que no es pot oposar al referèndum perquè "dins del govern guanyen els que hi estan a favor" i, per tant, si fos necessari cedirien locals municipals. En el cas de Castellbell i el Vilar (Bages), l'alcaldessa Montse Badia ha exposat que, donat el cas que el Govern demani un local municipal per fer les votacions, el consistori "no hi posarà cap inconvenient" i "seguirem el mateix procediment que fem amb qualsevol altra entitat que ens demana un espai".
A les comarques centrals l'opinió majoritària dels alcaldes socialistes és de restar a l'espera que es convoqui oficialment el referèndum i, tot seguit, demanar un informe jurídic al secretari municipal per decidir quin marge d'actuació tenen els Ajuntaments. 
 
Osona

El batlle de Masies de Voltregà i secretari dels socialistes a la comarca, Sergi Vilamala, ha assenyalat que en el moment que es convoqui oficialment el referèndum es demanaran informes al secretari municipal i al Consell de Garanties Estatutàries, tot i que ha expressat que no vol parlar sobre "casos hipotètics". De la seva banda, la regidora de Manlleu, Marta Moreta, que està a l'equip de govern juntament amb ERC i MES, ha explicat que abans de fixar cap posició esperaran la convocatòria oficial i, tot seguit, demanaran un informe perquè dictamini si el referèndum té "conformitat amb la llei vigent". 
 
El Bages

El primer secretari del PSC al territori i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, ha deixat clar que des del partit no donaran suport "a tot allò que no sigui legal" i ha explicat que "no es pot posar contra les cordes segons quina gent". Amb tot, Gimeno ha afirmat que des del consistori prendran una determinació quan el Govern "signi el decret de convocatòria" perquè "fins ara l'únic que han fet és una comunicació mediàtica, però ni ells mateixos s'atreveixen a signar el decret de convocatòria". De la seva banda, el batlle de Borredà (Berguedà), Joan Roma, ha explicat que un cop es convoqui formalment el referèndum demanaran un informe jurídic als tècnics del consistori i, si cal, "també ho demanarem a la Diputació de Barcelona". "Hem d'estar segurs que qualsevol pas es faci amb tota la legalitat per protegir els funcionaris", ha aclarit Roma. 
 
L'Anoia

El primer secretari dels socialistes i alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, ha dit que les directrius del partit "són clares" i ha deixat clar que "no es pot tornar a repetir un 9-N, sinó que ha de ser un referèndum pactat i legal". "Si la convocatòria té legalitat, farem el què ens toca com a administració, però si no és legal no ho avalarem", ha aclarit Guisado, que també expressat que si la convocatòria "no és legal" el consistori no cedirà cap local municipal. De la mateixa opinió són els batlles de Cabrera d'Anoia i Hostalets de Pierola, Salustià Monteagudo i Daniel Vendrell, que han assegurat que seguiran els criteris que dicti l'informe jurídic del secretari municipal. 
 
Amb tot, hi ha dos consistoris del territori, el de Vallbona d'Anoia (Anoia) i el de Castellbell i el Vilar (Bages), que asseguren que no s'oposaran a la celebració del referèndum. En el primer cas, l'alcaldessa Maribel Ferrer, que governa juntament amb CiU i un grup independent, ha explicat a l'ACN que no es pot oposar al referèndum perquè "dins del govern guanyen els que hi estan a favor". En aquest sentit ha dit que, si fos necessari, cedirien locals municipals per fer les votacions. 
 
De la seva banda, l'alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montse Badia, ha explicat que, en cas que el Govern demani un local de propietat municipal per celebrar el referèndum "seguiríem el mateix procediment que fem qualsevol altra entitat que ens demana un espai i no hi posaríem cap inconvenient, però ens ho han demanar prèviament". Tot i això, Badia ha expressat que en les comtesses electorals a Castellbell i el Vilar "sempre es fan servir espais propietat de la Generalitat on nosaltres no hi tenim competències".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Funcional fletxa Vallbona
24 de juny de 2017, 23.39 h

Ceder un espacio publico para un acto requiere:
Una peticion escrita y una autorización tambien escrita.
Si ademas se trata de un acto no amparado por la legislacion vigente, hara falta un informe de secretaria.
Si la alcaldesa (de Vallbona d'Anoia) está en condiciones de apoyar eso bajo su estricta responsabilidad y asumiendo todas las consecuencias adelante. Pero seremos muchos ciudadanos los que exigiremos copia de esos documentos reservandonos el derecho de pedir las oportunas responsa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
EL CATALÀ QUE ESTÀ EMPRENYAT amb el català emprenyat.............VOTAR SI...SI,,...SI...SI...SI...SI...SI...SI... i deixa de emprenyar, que s'et veu el LLAUTÓ...!! fletxa Fascistas Vic............aragoneses..........i els altres feixistes d'aquì..!! .....M'IMPORTA MOLT POC EL QUE DIEU...........no os llegeixo ..........!!––––––Ni perdo el temps en VOTAR-VOS..........cossa que a un de vosaltres si li es imprescindible..
23 de juny de 2017, 11.20 h



Ajuntaments: CATALANS DE BE-...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
23 de juny de 2017, 09.52 h

L'iCETA i els seus falangistes del GAL, protegiran els edificis amb metralletes i el ICETA DE FRANCO amb una escopeta matarà catalans que volen votar
EL PSC, com partit terrorista-criminal español, defensara españa amb les armes del GAL?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de juny de 2017, 08.41 h

#2

Sigues pràctic aragoneses. Catalunya es el 19% del PIB. COM OS HO FOTÉREU....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 de juny de 2017, 19.46 h









#5 PPOBRA bejotaaaaaaaa a a a a huah huAH HUAH HUAH HUAH !! !!






ETS TAN GROTESCAMENT ESTÚPIDA QUE PARLES DEL "9-N" . . . IGNORANT QUE ÉS EL 9 N . . . DEL 2014 !! !! . . . I JA ESTEM AL 2017 , PPALURDA ESTÚPIDA !!







HUAH HUAH HUAH HUAH . . . COM POT ESTAR TAN TARADA DEL CERVELL, LA POBRA bejota ?? HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!










Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
LLUIS fletxa bcn
22 de juny de 2017, 18.48 h

9-N .Llamada potencialmente a votar es de 6.228.531 personas. Teniendo en cuenta este censo, orientativo, habría votado un 37,02%.

Este es el escrutinio:
· -Sí-Sí: (1.861.753 votos).
· -Sí-No: (232.182 votos).
· -Sí-En blanco: (22.466 votos).
· -No: (104.772 votos)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
22 de juny de 2017, 18.05 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
APAÑAMELAPELA fletxa II*II Republica Catalana
22 de juny de 2017, 17.46 h

#2



LLEIDA REFERENDUM ESCOLES PUBLIQUES PROPIETAT GENERALITAT



"LA COJA" ES UNA VACA O LA MAIRENA CON LA PATA"COJA" ?



JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA SIEMPRE OS QUEDARAN LAS COLONIAS DE CEYTA Y MELILLA



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 de juny de 2017, 17.40 h

Lérida rechaza ceder espacios para el referéndum e invita a la selección española de fútbol


http://www.elmundo.es/cataluna/2017/06/20/59494223268e3e29408b456f.html



JA JA JA JA JA JA JA JA JA JAJA SIEMPRE OS QUEDARA BERGA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
22 de juny de 2017, 17.35 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

L'ESTAT ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.