directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TC rebutja els recursos de València, Balears i Aragó contra l'Estatut

Ha desestimat les dues apel·lacions que feien referència a la disposició addicional 13a sobre l'Arxiu de la Corona d'Aragó, i ha inadmès la del País Valencià

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat aquest dijous els recursos d'inconstitucionalitat que els governs d'Aragó, de les Illes Balears i del País Valencià van presentar contra l'Estatut de Catalunya. Els magistrats han desestimat els dos primers recursos, que feien referència a la disposició addicional tretzena sobre l'Arxiu de la Corona d'Aragó, i ha inadmès el del País Valencià. A més, ha declarat que no són inconstitucionals l'apartat 5 de l'article 206 de mecanismes d'anivellament, l'article 220 sobre la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat, i l'apartat 1 de la disposició addicional tercera sobre inversions en els termes en què l'ha interpretat. Quatre magistrats conservadors han presentat vot particular.

Comparteix
   


Etiquetes
La decisió de rebutjar els recursos d'Aragó i de les Illes Balears ha comptat amb el vot particular en contra del magistrat conservador Jorge Rodríguez Zapata, mentre que la d'inadmetre part del recurs del País Valencià i declarar constitucionals la resta d'articles impugnats per aquesta comunitat s'ha aprovat amb els vots particulars del propi Zapata i dels seus companys de l'ala conservadora Vicente Conde, Javier Delgado i Ramón Rodríguez Arribas. Els magistrats han rebutjat de ple el recurs d'Aragó i Balears, mentre que han inadmès el del País Valencià respecte a vuit articles i n'han declarat 'no inconstitucionals' dos més i una disposició addicional. El TC no farà públiques les resolucions íntegres fins als pròxims dies.

A l'espera de més sentències
Un cop resolts els tres recursos, encara queda per emetre sentència sobre els que van presentar el Defensor del Poble i les comunitats de Múrcia i La Rioja. La ponència de la sentència del recurs del Defensor del Poble està en mans de Rodríguez Zapata, l'únic dels 11 magistrats que ha presentat vot particular a les dues decisions d'aquest dijous. En aquestes deliberacions hi ha participat el magistrat Pablo Pérez Tremps, que havia estat apartat dels debats sobre el recurs del PP. Les Illes Balears i l'Aragó van presentar un recurs que tenen com a denominador comú el rebuig als apartats de l'Estatut que fan referència a les competències de la Generalitat sobre els arxius propis de Catalunya que es troben a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, amb seu a Barcelona.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
capsigrany fletxa riumors
10 de setembre de 2010, 10.27 h

aquesta sentencia estava cantada, de fet en declarar inconstitucional un munt d'articles i fer la interpretació de la resta,aquesta sentencia estava cantada. Ara que el repas a alguns articles del recurs del defensor del pueblo que el pp no havia recorregut. quan arribi aquesta sentencia , que serà una altra retallada, caldrà tornar a protestar. No pq defensem l'Estatut sinó per augmentar la indignació popular i visualitzar que amb Espanya no hi ha res a fer. Un altra 10 de ju8liol si cal... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 10.08 h

#3 El que digui ARA el TC ja no és gaire rellevant. Ja van desmuntar l'Estatut amb la sentència anterior, i van marcar molt clarament els límits de l'autonomisme i del federalisme. Si algú pretén anar més enllà del que tenim DINS de la constitució espanyola, està enganyant a la gent.

Només queda una via, i el 10-J la majoria de la gent ho va cridar ben fort: INDEPENDÈNCIA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pau Casals fletxa Girona
10 de setembre de 2010, 09.59 h

Què ens importa el que digui el TC ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
9 de setembre de 2010, 22.40 h

#1 Es pensen que podran apagar l'incendi del bosc que han encès, amb només tres gots d'aigua...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de setembre de 2010, 22.31 h

Ho deuen haber fet per no encendre més l'independentisme, però ja els hi fotarem lo del estatut que es preparin!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.