directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Escac i mat a l'Estat: Ara sí que tindrem urnes

Oberta la via de la negociació directa com preveu la llei de contractes

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

El concurs de la Generalitat per a contractar l'empresa encarregada de confeccionar i entregar les urnes ha quedat desert. Tot i semblar una mala notícia, no ho és, tot el contrari. Per una banda el Govern ho atribueix a la "pressió" de l'Estat però garanteix que l'1-O hi haurà urnes. L'executiu català iniciarà els tràmits per comprar les 8.000 urnes necessàries per a la negociació directa, com preveu la llei de contractes. Un fet que evitarà qualsevol boicot de l'Estat.

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern garanteix que l'1 d'octubre hi haurà urnes a cada mesa electoral i que el referèndum es farà amb totes les garanties malgrat que el procés d'homolgació d'empreses per a la compra d'urnes hagi quedat desert. Fonts del Govern han assegurat a l'ACN que la "pressió" de l'Estat contra els empresaris que fabriquen urnes pot haver estat determinant en la baixa concurrència. De fet, només dues empreses estaven en el procés d'homologació però finalment cap de les dues ha superat el nivell d'exigència del procés. "L'exigència i el rigor en el procediment d'homologació i compra d'urnes no serà rebaixat malgrat la pressió del govern de l'estat", han assegurat aquestes mateixes fonts. Davant d'aquesta situació, l'executiu català iniciarà els tràmits administratius per comprar les urnes per altres vies per tal que estiguin a temps per l'1 d'octubre. El Govern assegura que té vies alternatives que garantiran que les urnes estiguin a punt encara que el govern espanyol faci guerra bruta per impedir-ho.
 
Una bona notícia
 
Malgrat que l'unionisme consideri una victòria la declaració de deserta del concurs, la veritat i segons la llei de contractes ara s'obre la porta a un procediment negociat i molt més ràpid i segur.

Tàctica calculada?

El govern espanyol ha vinculat aquest dimarts la decisió del Govern de la Generalitat de declarar desert el concurs per a la compra d’urnes a l’admissió a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la querella que la Fiscalia va interposar contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs i contra l’aleshores secretari general, Francesc Esteve. Segons han apuntat fonts de La Moncloa, la Generalitat hauria decidit no homologar les dues empreses que optaven a la licitació i aturar de moment el procés esperonada pels efectes judicials que podria tenir impulsar la licitació. Aquestes fonts han recordat que en el mateix moment que la Generalitat adopta aquesta decisió hi ha sobre la taula l’acusació de la Fiscalia contra Borràs i Esteve per desobediència, prevaricació continuada i malversació de fons públics per haver signat la publicació de l’acord marc per homologar aquestes empreses.

L'unionisme s'autoenganya

El portaveu adjunt del grup parlamentari de Cs, Fernando de Páramo, ha qualificat de "nyap" el procés d'homologació per a la compra d'urnes pel referèndum. En una roda de premsa al Parlament aquest dimarts al matí, el també secretari de comunicació de Cs ha afegit que, el fet que l'executiu català hagi declarat desert el procés d'homologació per a la compra d'urnes, és una mostra més que la votació de l'1 d'octubre serà "un 9-N bis". D'altra banda, De Páramo ha sentenciat que els alcaldes del PSC que han assegurat que no s'oposaran al referèndum haurien de "demanar perdó".

La portaveu parlamentari del PSC, Eva Granados, ha afirmat que haver deixat desert el concurs per l'homologació d'empreses que havien de subministrar les urnes pel referèndum és una "excusa" del Govern perquè és "conscient" que no podrà celebrar la cosulta de l'1-O. "No el poden fer i davant d'aquesta situació busquen qualsevol excusa o matèria per poder esquivar el que saben que passarà, que no poden tirar endavant un referèndum que és unilateral i il·legal", ha dit. La diputada ha reclamat a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que s'ocupi de "governar" i no de fer "tallers d'urnes", en al·lusió a les declaracions del Govern assegurant que s'iniciaran els tràmits per comprar les urnes per altres vies.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
lluc fletxa falset
28 de juny de 2017, 15.56 h

La notícia és ben bé incorrecte... avui mateix al Matí de Cat Ràdio el Gerent d'una de les Empreses ,que s'havien presentat al Concurs, ha manifestat clarament que no han rebut cap tipus de pressió de l'Estat i que el fet de fer-se enrere, es devia únicament a què el Govern de la Generalitat no els havia traslladat "com" els garantia el pagament... si a 180 dies, en dues fraccions, etc. Crec absolutament en el Referendum i en la oportunitat de poder decidir... estic en total desacord en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
28 de juny de 2017, 11.54 h

DONEM CONFIANÇA, DE QUE EL NOSTRE GOVERN, DRIBLARÀ L'EMBAT DEL REINO EN LES URNES, I FARÀ UNA SORTIDA BRILLANT. TOTS ELS CATALANS AMB ELS NOUVINGUTS HO NECESSITEM PER ASSOLIR LA LLIBERTAT, EL BENESTAR EN TOTS ELS ÀMBITS, LA RECUPERACIÓ DE LES RETRIBUCIONS JUSTES A LA CLASSE TREBALLADORA, LA SANITAT, L'EDUCACIÓ HEM DE GUANYAR EL REFERÈNDUM AMB UN SI !! CLAMORÓS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
27 de juny de 2017, 22.38 h

29 ) ES VERITAT EL ESTAT ESPANYOL ES MOLT CORRUPTE ,,

PERO TAMBE ES CORRUPTE CATALUNYA .. I MOLT TAMBE . Tenin EL PDECAT

DE MERDA Fan podor a 3 % , CAS PALAU ,, CAS ITV ,, CAS FELIX MILLET I MOLTS ALTRES

CAS CORRUPCIÓ DE JORDI PUJOL EX-PRESIDENT DE CATALUNYA I President de C.I.U.

Cuan JORDI PUJOL Va ROBA A CATALUNYA . Artur Mas era CONSELLER DE ECONOMIA No vui dir res més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 24
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
27 de juny de 2017, 22.29 h

ESCAT I MAT AL REFERÈNDUM ...No es fara pas PUIGDEMONT I JUNQUERAS Ja deuen preparar una EXCUSA Per que no faran EL REFERÈNDUM .... ha ha ha ha ja ja ja


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
27 de juny de 2017, 22.27 h

LA NOTICIA ,, Es una NO TE . URNES EL GOVERN CATALÀ ,, Per fer EL REFERÈNDUM ..

SENSE URNES NO JA VOTACIÓ , esta ben clar ¿ TENEN POR JUNTS PEL SI ? DE POSAR URNES ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
27 de juny de 2017, 20.47 h

#23


LUISITA, TIENES EL CULO A PUNTO ?



LES ENQUESTES PRONOSTIQUEN UNA VICTORIA DEL "SI" EN UN 67%


CONTINUA BRAMANT, LA VICTORIA ES NOSTRE, SÍ SI SI SI SI SI SI

EL BOTIFARRENDUN ES EL 12 OCTUBRE

JA SEREM A UN ALTRE PAÍS


.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Synera fletxa Barcelona
27 de juny de 2017, 19.31 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

L'ESTAT ESPANYOL INCOMPLEIX LA LLEI.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
27 de juny de 2017, 19.28 h

EL FRACÀS D'UN ESTAT CORRUPTE I AUTORITARI QUE NO VETLLA PELS CIUTADANS POSAT EN EVIDÈNCIA A TOT EL MON:



1) Per intentar prohibir la llibertat d'expressió fent ús de les ambaixades (cas Paisos Baixos, Austria, USA, etc.)

2) Per impedir l'exercici de la democràcia (votar) malgrat que la llei no solament ho permet sinó que obliga (drets humans i Constitució)

3) Perseguir "criminalment" per discutir al Parlament, fer consultes i comprar urnes

4) Amenaçar constantment

5) Negar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
27 de juny de 2017, 19.17 h

#24 Hahahahahahahhahahahahaha, però que t'has fumat? saps que estem al 2017 no? el 2018 i el 2019 no hi som ni encara ni hi hem arribat. Ostia puta Luisin!!!!! hahahahahahahahaha, ara li dons fort al crack i la cocaïna i la heroina, barrejada amb alcohol i mariuhana? hahahhahahahahhahaha, a veure si fotaràs pet, animal XD!!!

Escòcia tornarà a celebrar el referèndum, quan? no se si l'any que ve, però Escòcia ho te clar, i saps perquè? perquè el mateix Cameron els havía enganyat amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
27 de juny de 2017, 19.11 h

#19 Que dius tu ara?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.