directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas apunta que un independent podria ser el titular d'Economia del seu Govern

Insistint en la idea d'un equip format pels millors, encara que no siguin membres del partit

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha apostat aquest dijous per posar 'un equip de primera fila per dirigir la política econòmica' i no ha descartat que siguin independents. Segons ha indicat, això 'vol dir que hi haurà d'haver gent del país disposats durant un temps a poder col·laborar en una tasca que ja no és d'una empresa concreta ni d'un sector en concret, sinó col·lectiva al servei d'una economia i un país en general'. En aquest context i destacant el fòrum en el que estava, la Cambra de Comerç, ha recalcat que 'una bona tripulació vol dir que en l'àmbit de direcció de l'economia i de la política econòmica del Govern s'hi ha de posar gent de primaríssima fila'.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha participat en els 'Dinars Cambra', quan es compleixen 10 anys de la celebració cada mes d'aquesta tribuna d’opinió organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona. El líder de CiU ha insistit amb la idea de fer un govern dels millors, però en aquesta ocasió ho ha concretat més en el terreny econòmic. Ha destacat que 'és una exigència que no és només d'un partit polític sinó una exigència del conjunt de tota una societat'. Ha apostat perquè 'els millors talents i les ments més despertes i gent amb

Aquest compromís de Mas va en la línia de la proposta que va llançar el passat 31 de gener quan va apostar per un Govern amb la millor gent possible encara que no sigui de CiU.

El president de CiU ha centrat el seu discurs en el que considera la seva prioritat. Mas ha manifestat que Catalunya té 'prou energies com per anar a una recuperació general de confiança respecte a les pròpies responsabilitats. En aquest context, ha criticat que 'els governs actuals tan a Catalunya com Espanya han estat màquines d'alta precisió per destruir la confiança col·lectiva i no han estat actors per ajudar a restablir la confiança malmesa des de molts punts de vista', ha declarat.

Ha remarcat que per al seu partit 'el full de ruta és fixar una prioritat clara, marcar un estil, identificar els motors de propulsió' que, segons Mas, són l'empresa, tenir un bon equip i fixar un rumb. De fet ha criticat que 'a Catalunya i l'Estat els canvis de rumb son continus'. Ha recalcat que s'ha d'aconseguir que 'la productivitat del país pugi en el nivell de riquesa que tenim ara'.

Mas ha explicat que el pròxim diumenge CiU farà un Consell Nacional a Lleida i s'aprovarà el seu programa electoral. 'Els dos primers punts del programa seran economia i cohesió social', ha manifestat. Segons Mas, això és una declaració de principis. De fet, ha dit que hi ha altres coses importants i urgent, però ha declarat que des de fa uns mesos posant l'accent en aquests dos punts. 'La urgència màxima que hi ha al país és aixecar l'economia i assegurar que el país no se'ns trenqui o no s'esquerdi des del punt de vista de la seva cohesió social en un moment en que hi ha molta gent que ho està passant molt malament', ha afirmat.

Concert econòmic

El dirigent de CiU ha afirmat que Catalunya 's'ha de mentalitzar com a país que o surt del sistema de finançament comú o això no ho resoldrem'. 'Sortir del sistema comú vol dir que d'una forma o un altre necessitem un acord fiscal que permeti anar per la nostra via i administrar els nostres recursos', ha explicat, és a dir el concert econòmic. Ha reiterat que 'no és necessari reformar la Constitució per aconseguir el concert econòmic'. En aquest context, ha explicat que a Catalunya aquest objectiu no s'ha plantejat mai des del 77. 'Mai ens hem plantejat seriosament poder tenir l'administració dels nostres propis recursos', ha afegit.

Proposta per lluitar contra el fracàs escolar

Per altra banda, Mas ha fet referència al fracàs escolar al assegurar que 'un país que genera un 30% de fracàs escolar és un país que no té sortida en el mig i en el llarg termini'. Per això, ha manifestat que l'objectiu de CiU en l'àmbit educatiu és que després de vuit anys governant, Catalunya se situï al promig de la Unió Europea. Per tant, ha dit, 'hem d'estar a la meitat del que estem'. 'La meitat no és que sigui una xifra fantàstica però és el promig dels països de la Unió Europea', ha afegit. Segons Mas, 'això requereix canvis de mentalitats i d'actituds'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Toni fletxa Sabadell
10 de setembre de 2010, 14.42 h

Apunteu el nom de RAMON TREMOSA, que compleix totes les característiques: economista i independent. I a més ja ho déu saber ell perquè s'ha envalentonat, se li ha posat dura i ha entrat en campanya antimontilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
10 de setembre de 2010, 12.59 h

EXPULSAR de TOT ARREU als unionistes sociates i convergents es la unica sortida digna i patriotica per la nacio catalana. NI UN SOL VOT al MAS o al MONTILLA. VOT majoritari a formacions independentistes. El meu com fins ara pera ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 12.47 h

#7 S'ha d'evitar que CiU i PP sumin, perquè si no, la independència es retardarà molts anys.

NO hi haurà nou tripartit, perquè els sociates, com els convergents unionistes, ja han dir que no volen fer un referèndum per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
10 de setembre de 2010, 12.35 h

S'ha d'evitar la majoria de CiU i el Tripartit español de Montilla. RCat Solidaritat per la Independència, Front Comú !¡*¡!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 11.23 h

#4 En Tremosa podria ser un bon conseller d'economia d'una COMUNITAT AUTÒNOMA ESPANYOLA que es resigni a un espoli fiscal de 22.000 milions d'euros, perquè pertany a un partit que NO vol que la nostra Nació sigui un Estat, amb la qual cosa tindria TOTS els recursos que ara marxen cap a Espanya, i que serien molt més fins i tot que els que tenen els bascos amb el seu concert.

El problema és que, si els catalans no forcem a CiU a anar cap a la independència, ells sols no ho faran. I quant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
10 de setembre de 2010, 10.47 h

Independent que no independentista! Compte!

En una Catalunya independent Espanya hi guanya.

Malgrat pugui semblar un contrasentit, la independència de Catalunya també beneficia l'Estat espanyol. Només cal veure de què són capaços els governants espanyols, siguin del color que siguin, a l’hora de malbaratar els recursos. Ho vam comprovar en plena bombolla econòmica, on la cultura del subsidi va ser més present que mai i ho seguim veient en plena crisi. La darrera malversació ha esta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
G1 fletxa Cap i casal
10 de setembre de 2010, 10.32 h

En Tremosa seria un bon conseller d'Economia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
10 de setembre de 2010, 09.53 h

#2 El problema del Mas és que no només no és un líder (si ho fos, faria com el Salmond a Escòcia o el De Wever a Flandes), sinó que el seu únic mèrit és que no és el Montilla. Per això l'estratègia convergent es basa en amenaçar amb un impossible nou tripartit, i l'exigència del referèndum d'ERC els ha descol·locat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
10 de setembre de 2010, 08.58 h

Molt intel.ligent en Mas,com que no te cap projecte per superar la crisis,col.loca un independent a economia i així el responsable de seguir en crisis serà el sr.independent,ja l´haniràn canviant segons aconteixements i necessiotats.Temps al temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de setembre de 2010, 08.40 h

No es pot construir un pais desde un altre
El tren anomenat espanya mai anira a catalunya
La maquina anomenada espanya mai fabricara catalunya
Estant mentalment i/o fisicament dins de espanya, seguirem fent catalunya espanyola franquista-borbonica
L’autodi i/o racisme es cura alliberant-nos del genocidi cultural i de l’historicidi perpetrat pels poders fàctics
Despertem de l’anestecia sociovergent
Conllevancia y Uniformidad + antes roja que rota(pp o psoe)=posfranquisme borbonic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.