directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Preparats per a la batalla més important

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Sortejant les amenaces de l'Estat i la desconfiança d'una part de l'ìndependentisme, la majoria parlamentària continua el seu difícil camí cap al primer d'octubre. L'anunci dels detalls organitzatius fonamentals del referèndum el proper dimarts 4 de juliol, desfermarà l'esclat definitiu de la repressió. Afortunadament, cada vegada és més clar que el món sap que tenim raó. Els mitjans de comunicació i els centres d'anàlisi política més rellevants comencen a dirigir la seva mirada inquisitiva envers el govern espanyol. A pesar de tots els esforços esmerçats per Moncloa, a fora ningú reclama la retirada del Referèndum, sinó una negociació política de bona fe. I tothom assenyala un sol culpable del bloqueig: el govern espanyol. Hem guanyat la batalla del relat i la legitimitat a nivell internacional. Ara toca acabar la feina a casa. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ELITS. Dijous a la nit les edicions digitals dels abans influents diaris de l'establishment a Catalunya, "La Vanguardia" i "El Periódico", compartien notícia destacadíssima en portada. Un centenar de personatges públics (de nivell força secundari) demanant a la majoria independentista que estafi els seus electors i aturi el referèndum. I és que dimarts, quan s'anunciïn al TNC els detalls del Referèndum serà un dia molt important. A la desesperada, doncs, les elits dependentistes demanen que ens aturem. Duran, Hereu i Navarro, triomfadors nats, encapçalen una llista sense cap, absolutament cap, novetat destacable. Són els que des del primer dia s'hi han oposat a la llibertat del seu poble presentant-se com a defensors de la democràcia. De tots ells fa molta gràcia la immensa barra d'Eugeni Gay, exmembre del TC i com a tal l'únic català que (com ens ha recordat l'Albert Pereira a twitter) ha votat l'Estatut actualment vigent.

GUANYEN. Mentre aquesta petita part de l'antic món catalanista que no accepta la independència exigeix que pleguem veles i s'arrossega penosament com a cucs per terra, davant la metròpoli, impetrant una tercera via que mai arribarà (com és obvi, allà ens volen eliminar, no pas acontentar), el dependentisme va aplicant la seva solució final contra la nostra comunitat nacional sense descans. I la minorització de la llengua ocupa un paper fonamental en la seva estratègia de guerra. Dimarts, l'Escola Josep Guinovart de Castelldefels anunciava la fi de la immersió lingüística al seu centre, en aplicació d'una sentència judicial instada per alguns pares. La notícia referma quin és el camí de futur que seguiria (cas de produir-se) la derrota política de l'independentisme. Convindria que tots els qui encara dubten sobre si afegir-se o no a la lluita per la llibertat del país en fossin ben conscients: sí tenim a perdre. Molt.

MASSIU. El degoteig els fa eficients en la repressió, traspassa al món independentista una imatge d'impotència que desgastaexcessivament el moviment. Només la desconnexió tallant i definitiva, el trencament simultani i massiu de milers de catalans alhora els farà impotents. Demostrarà al món que efectivament ja no controlen el nostre país. A la vista dels esdeveniments repressius que s'aniran succeint durant les properes setmanes, especialment a partir de la posada en marxa del web garanties.cat, potser caldria considerar molt seriosament si no ens convé avançar a aquest mes de juliol l'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat Jurídica, a fi de donar aixopluc legal a tothom que treballa al servei del Referèndum. El professor Ferran Requejo escrivia aquesta setmana: "Si el referéndum se puede hacer, máxima participación; si no se puede hacer, movilización permanente con incidencia internacional". Potser caldrà les dues coses alhora des de ben aviat.

PATRIOTA. Després del seu galdós paper al Cas Palau, el fiscal Emilio Sánchez Ulled, el de les condemnes al president Mas, la vicepresidenta Ortega i la consellera Rigau pel 9-N, ha estat aquests dies de gira pel país. Es dedica sense rubor (sovint, amb l'aquiescència dels seus entrevistadors) a utilitzar els mitjans públics catalans per amenaçar els organitzadors de l'1-O, amb arguments tan surrealistes i alhora insultants com comparar la compra d'urnes amb la d'armes. No senyor, no podem acceptar lliçons morals d'un individu que per atacar un partit del país ha decidit descaradament pactar l'oblit del finançament de la FAES. Un home que a canvi d'inhabilitar Convergència accepta que els lladres confessos Millet i Montull se'n vagin a casa seva amb condemnes menors. Encara que dissimula i acusa els altres de fer-ho, en realitat, ell sí que ha posat la bandera, la seva, l'estanquera, per davant de tot.

PENSIONS. Tot i que alguns indicadors macroeconòmics siguin positius, l'Estat espanyol continua a prop de la fallida, a base de despesa pública absurda. El dia que s'assumeixi el deliri de l'AVE o s'exigeixi el retorn d'una part dels 60.000 MEUR regalats a la banca, potser la situació canviarà. Entretant, el dèficit públic continua desbocat i amb un responsable: el govern que dirigeix l'administració central de l'Estat. Aquests dies hem sabut que per a pagar la paga extraordinària dels pensionistes caldrà ficar la mà als pressupostos generals i que suposarà un endeutament d'entre 6 i 10.000 MEUR. I, entretant, a la darrera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, el ministro Cristòbal Montoro anunciava l'obligació de les comunitats autònomes de limitar el dèficit al 0,3 en 2018, mentre l'administració central es reserva dues terceres parts de la capacitat d'endeutament. Vaja, que tot segueix absolutament igual i qui decideixi no canviar-ho el proper 1-O que n'assumeixi les conseqüències.

SANCIONAR. L'espectacle de submissió de les restes del socialisme actiu a Catalunya continua. És el que té humiliar-se: una vegada has acceptat de fer-ho una vegada, establint una relació de subordinació indigna, l'amo sempre creu que pot fer-te abaixar el cap encara una mica més. Aquesta setmana el portaveu oficial del PSOE no ha dubtat a desautoritzar l'alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlón, membre de la nova executiva de Pedro Sánchez, que havia insinuat a mitja veu el rebuig del partit socialista a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució contra l'autonomia de Catalunya. En aquesta matèria, sempre alineats amb el PP. Però és que en el camí de la humiliació el partit socialista espanyol ha anunciat que fins i tot està disposat a sancionar els alcaldes del PSC que col·laborin amb el Referèndum. Sort que són dos partits diferents, va dir abans de partir un gravíssim atac de riure.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
4 de juliol de 2017, 23.15 h




#39 #41 #42 #43 #44 #45 #

46



JOSEP PAGÈS CANALETA: QUAN MÉS IMBECILUITATS DIUS, MÉS ENS RIEM DE TU, DE LA TEVA SUBNORMALITAT MANIFESTA I NOTÒRIA, I DEL FET QUE ESSENT UN POBRE ANORMAL, EN COMPTES DE SER DISCRET T'AGRADI CRIDAR L'ATENCIÓ.






ETS UN POBRE MALALT.





Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 22.01 h

ELS MEUS GUANYARAN SENSE SORTIR DE CASA EL DIA 1 DE OCTUBRE ...


Sera fantastic OCTINDRA UNA VICTORIA SENSE FE RES NI ANAR A VOTAR ja ja ja ha ha LA ABSTENCIÓ ES AIXO DORMIR TOT EL DIA DEL REFERÈDUM JA SU FARAN

VOTAR EL DIA 1 DE OCTUBRE NO GRACIAS ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.57 h

JA UNA DITA QUE DIU ,,,,

ELS ENEMICS DELS MEUS ENEMICS SON ELS MEUS AMICS AL MENYS ARA .....

Compartin EL MATEIX ODI PER LES MATEIXES PERSONES

Els per un motiu i jo per unaltra PERO SON ELS NOSTRES ENEMICS ..


EL AMIC DEL MEU ENEMIC ES TAMBE EL MEU ENEMIC ...

EL ENEMIC DELS MEUS ENEMICS SON ELS MEUS AMICS O ALIADOS TEMPORALES JE JE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.52 h

1-O = 9-N No ja cap millora ni canvi TOT SEGUEIX IGUAL.....

Y LA VIDA SIGUE IGUAL Con cantaba JULIO IGLESIAS .....

ALLARGA TAN UNA COSA PER NO RES JA JA JA ..

EL PROCÉS INDEPENDENTISTA MOLT DE SOROLL PER NO RES


MUCHO RUIDO Y MUY POCAS NUECES NINGUNA JE JE JE


A ESCOCIA JA BAIXEN ELS INDEPENDENTISTES TAMBE Ja no es deixen enganyar altra vegada


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.52 h

1-O = 9-N No ja cap millora ni canvi TOT SEGUEIX IGUAL.....

Y LA VIDA SIGUE IGUAL Con cantaba JULIO IGLESIAS .....

ALLARGA TAN UNA COSA PER NO RES JA JA JA ..

EL PROCÉS INDEPENDENTISTA MOLT DE SOROLL PER NO RES


MUCHO RUIDO Y MUY POCAS NUECES NINGUNA JE JE JE


A ESCOCIA JA BAIXEN ELS INDEPENDENTISTES TAMBE Ja no es deixen enganyar altra vegada


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.47 h

TIC-TAC TIC-TAC TIC-TAC POLITICS CORRUPTES I LLADRES DEL PDECAT ..TIC-TAC TIC-TAC JUNQUERAS .Amics dels CORRUPTES .. AMIC DELS DE DRETES Tambe fas politicas de dretes ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.44 h

JUNTS PEL SI ,,,Ja es diu LO QUE COMENÇA MALAMENT .. ACABA MOLT PITJOR


Y EL PROCÉS JA VA COMENÇA MOLT MALAMENT DESDE LA LLISTA UNICA


NO VARO ACONSEGUIR LA MAJORIA ABSOLUTA VARO FRACASSAR VA FRACASSAR ARTUR MAS ..

Anireu de FRACÁS EN FRACÁS Ja que no esteu fets per cap Victoria POLITICS CORRUPTES I CATALANS RENEGATS COVARDS

TIC-TAC TIC-TAC .. TIC-TAC AL REFERÈNDUM TIC-TAC TIC-TAC AL GOVERN CATALÀ



Prepereu les m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
2 de juliol de 2017, 21.35 h

#39

Tu estàs dins del meu nick.........

VOTAREM SI...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
2 de juliol de 2017, 21.27 h

ES IMPOSIBLE TENIR UNA CATALUNYA DIGNE ,, AMB EL PDECAT Amb POLITICS



CORRUPTES I LLADRES CON ELS .. SER DIGNE ES NO SER CORRUPTA I U SON EL CDC ..


LA BATALLÀ ES LLUITAR CONTRA EL ATUR Donar feina als ATURATS i no fe

I NO FER MÉS RICS ELS QUE JA U SON CON FAN ELS DEL GOVERN CATALÀ ....


MENYS AMBAIXADES I MOLTES MÉS GUARDERIAS PUBLICAS Que fan mes falta


MENYS BCN--WORLD I MES COLEGIOS INSTITUTS FORA BARRACONS JA




Mes HO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
2 de juliol de 2017, 15.14 h





#1 #2 #5 #6 #7 #10 #12 #21 #22 #23 #24 #26 #27 #29



JOSEP PAGÈS i CANALETA:



T'HEM AVISAT JA MASSA VEGADES.



Mira si ets ridícul, pobre estúpid, que en comptes de ser DISCRET perquè ets conscient que TU NO ETS COM ELS ALTRES, et dediques a enviar més comentaris que cap altre de nosaltres, . . .



I també FAS EL RIDÍCUL saps per què, pobre idiota? DONCS PERQUÈ NI TAN SOLS ENTENS LEA DIFERÈNCIA ENTRE "VOTAR NO" i "NO VOTAR" (AMBDUES COSES DIGNES DE FILLS DE PUTA INVASO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.