directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 10:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont avisa que l'Estat pot fer un "mal ús" del seu poder per evitar el referèndum

En una entrevista al diari austríac 'Salzburger Nachrichten el president de la Generalitat creu que l'Estat només podrà impedir la independència de Catalunya si fa una proposta millor per als catalans

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat en una entrevista al diari austríac 'Salzburger Nachrichten que' "l'única possibilitat que té l'Estat espanyol d'impedir la independència de Catalunya és fer una proposta millor per a la ciutadania", en cap cas, ha dit, la utilització de la força. Segons Puigdemont, l'Estat "no té cap proposta per a Catalunya" i es mostra preocupat que "faci un mal ús del seu poder i sobrepassi els límits de l'estat de dret, però si ho fa, "ja haurà perdut". Puigdemont explica que si l'1 d'octubre guanya el 'sí' "haurem d'actuar com un Estat des del primer moment", amb "una fase de transició fins que s'aconsegueixi 'de fet' el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent".
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Durant la conversa amb l'editor en cap del rotatiu, Manfred Perterer, feta al Palau de la Generalitat, el president Puigdemont insisteix que "no pensem renunciar” a que els catalans decideixin el futur del país en el referèndum de l'1 d'octubre, perquè hi "estem legitimats democràticament”. I recorda que "l'autodeterminació i la llibertat de pensament són drets fonamentals reconeguts per l'Estat espanyol”.
 
Segons Puigdemont, l'ús de la força seria una derrota per part de l'estat perquè "es tracta d'una lluita entre els partidaris de la democràcia i les forces que no volen que exercim el nostre dret a l'autodeterminació", ha dit. En un comunicat, el cap del Govern destaca en l'entrevista que el Govern també està "preparat per acceptar que guanyi el 'no' i es pregunta si l'Estat espanyol ho està per acceptar que ho faci el 'sí'.
 
Carles Puigdemont explica que "si l'1 d'octubre els catalans decideixen que hem de ser independents haurem d'actuar com un Estat des del primer moment". Primer, diu, "hi haurà una fase de transició fins que s'aconsegueixi 'de fet' el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent".
 
Preguntat en aquest context pel paper que ha de jugar la Unió Europea davant del procés català, Puigdemont reitera que Brussel·les no es pronunciarà fins que tiri endavant la independència, però insisteix que "l'interès de la UE i del mateix Estat espanyol hauria de ser que seguim sent membres de la UE, perquè Catalunya és un contribuent net i, per tant, és de l'interès de tots els altres contribuents nets que un país fort com Catalunya també en sigui membre". "Tenim 7,5 milions d'habitants que no volen deixar de ser ciutadans de la Unió Europea", insisteix el president.
 
En l'entrevista el cap del Govern insisteix en la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent i recorda també que "el procés cap a la independència no fa por als inversors estrangers", com demostra el fet que "no deixem de batre un rècord rere un altre". En aquest sentit recorda que Catalunya concentra més del 30 per cent de les inversions estrangeres que rep l'Estat espanyol.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
2 de juliol de 2017, 13.47 h

#3 T'equivoques (com ja és habitual amb tu) Espanya és l'únic país que no va reconèixer l'estat de Kosovo, la resta de països si. Documentat i no faràs el ridícul, esclar que per una ment tant inferior com la teva és un objectiu impossible, normal, ets espanyol, ningú espera res de bó de vosaltres una ètnia inferior, pobre, i completament estúpida i prescindible


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
2 de juliol de 2017, 13.45 h

L'estat no te cap proposta, si en tingués una, ja faría temps que s'estaría negociant. Però ells són un país amb limitacions mentals, els seus ciutadans no és que destaquin per intel.ligència sinó per passar-se el dia ajeguts fent la siesta i anant de festa.

Espanya sempre ha imposat i prou i quan algú ha aixecat el cap i ha dit prou aleshores no saben que fer, només saben acutar amb la força, res més. Clars exemples: Sud amèrica, Països Baixos, Filipines, Guinea, etccc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
1 de juliol de 2017, 21.41 h




#2



PPobreta PPalurda PPaPPanates franquista , em sap greu haver-te de desenganyar, i no ho dic perquè respongui al teu "queridu" amb un "em repugnes", sinó . . .



. . . sinó perquè tu, PPobreta, L'ÚNIC QUE ETS CAPAÇ DE DEMOSTRAR ÉS QUE EL TEU ODI IMPOTENT NO ÉS SINÓ EL REFLEX DE LA IMMENSA FRUSTRACIÓ QUE TRAGINEU ELS ESPPANYATES A BASE DE COMENÇAR A INTUIR LA PPUTA MERDA QUE SOU.



No m'estranya. Si jo pertanyés a un a merda d'estat que està fent tan DESCARADAMENT el rid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
APAÑAMELAPELA fletxa República Catalana
1 de juliol de 2017, 19.57 h

#3



CATALUNYA RECONEIXERÀ KOSOVO A PARTIR DEL 2 D'OCTUBRE DE 2017



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Manel fletxa Tarragona
1 de juliol de 2017, 17.56 h

Jo també pensó com el nº 5 Claravalls. No podem aceptar cap oferta d'aquesta gent que no compleix mai res, amb els hereus dels franquistes assassins,no podem aceptar cap tracte. No ens enganyaràn mai més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragoneses, fascistas Vic ............... Trolls habituals d'equí ...... VOTAR SI, GRACIES.... TENS QUE RECONEIXE QUE espaÑa, te una DEPENDÈNCIA TOTAL DE CATALUNYA.......19% DEL PIB. fletxa Les reivindicacions que fas, no COLEN. El sistema no està mal pensat, però tens uns vicis escrivint que ja es sap qui ets–––––-Els teus CINICS, C,s (la muleta taronja del PP), el PP i amics de la dreta mes desfeta, es el que et va......
1 de juliol de 2017, 14.56 h



Les "forces brutes", de tots tipus que pugui utilitzar l'estat espaÑol, es sinònim d'una DEBILITAT ABSOLUTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de juliol de 2017, 13.17 h

#3 Per cert, Serbia no està a la UE: està vagant per l'espai sideral, al més pur estil "Gargallo", i to puc confirmar perquè de tant en tant la visito amb el meu OVNI :P

Per cert, sabies que Croàcia i Eslovenia estan a la UE malgrat que van separar-se de Servia, la constitució de la qual prohibeix la secessió? No, oi? El que t'he dit: seguix entrenant-te, que aviat superaràs en estultícia a una ameba XDDDDD


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
1 de juliol de 2017, 13.07 h

#3 Crec que si t'entrenes més l'aconseguiràs: el títol d'Imbècil Summa Cum Laude

No esperis, però, cap mena de reconeixement de la teva pútrida pàtria. Després que siguem independents (aquest any, evidentment), a Castella seràs un perdedor, i la teva pàtria als perdedors els enterreu a foses comunes pels segles dels segles.

O dit en la teva repugnant llengua de colonitzadors assassins: "a cada puerco le llega su San Martín"


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Claravalls fletxa Claravalls
1 de juliol de 2017, 13.07 h

President amb tu fins el final però no volem cap oferta ni diàleg amb els franquistes.Els catalans volem la Declaració de Independència...no volem saber res de res d'España.No fotem en ofertes bones ni merdes...volem ser lliures d'una vegada.Si el govern acepta alguna oferta dels franquistes haureu begut oli.No fotem,eh...al feixisme hispano el més lluny possible.Ni pactes ni diàlegs ni merdes amb aquests miserables.Volem la Declaració de Independència.
Catalunya no és ni serà mai Es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 34   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
fideli fletxa rdnes
1 de juliol de 2017, 12.28 h

España i "mal ús del poder" (com ho anomena el President) son sinònims...ja era palès quan el Conde-Duque de Olivares, i segueix igual o pitjor (només cal preguntar a Companys)


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.