directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rovira deixa muda Parlón sobre el dret internacional

La socialista afirma que la ONU no reconeix l'autodeterminació per a Catalunya i la republicana li replica que és "vigent"

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- La secretària de política municipal del PSC, Núria Parlon, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, discrepen sobre el dret a l'autodeterminació. La socialista considera que la ONU no reconeix aquest dret en el cas de Catalunya: "Perquè no som una colònia", ha afirmat aquest dijous en un col·loqui a la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC) on també han participat el dirigents dels comuns, Xavier Domènech, i la cupaire Anna Gabriel. De fet, Parlon, que ha afirmat que en tot cas l'autodeterminació ha de produir-se "dins del marc constitucional", ha advertit que cap constitució europea admet el dret a la "secessió d'un territori". La número 2 dels republicans li ha replicat que "com a poble i individus" Catalunya té dret a l'autoderminació, que és "vigent" i ha "evolucionat". La republicana ha afegit, de fet, que s'han establert pràctiques "legítimes i legals" en aquest sentit i que només han fixat dos límits: "l'ús il·legítim de la força i la vulneració greu de l'ordenament jurídic internacional". "Cap de les dues coses deixarem que passi", ha resolt Rovira.
Imatge d'Anna Gabriel, Marta Rovira, Xavier Domènech, i Núria Parlon a l'inici del col·loqui 'L'esquerra a la cruïlla'
Imatge d'Anna Gabriel, Marta Rovira, Xavier Domènech, i Núria Parlon a l'inici del col·loqui 'L'esquerra a la cruïlla'
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
D'altra banda, la també alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet ha qualificat de "poc elegant" que la Generalitat traslladi "la pressió" als ajuntaments davant de l'1-O. La dirigent socialista, que no comparteix que la llei del referèndum inclogui proclamar la independència si guanya el 'sí' al cap de dos dies, entén que el referèndum hauria de tenir condicions i garanties democràtiques. I creu que això està en mans del Govern.
 
"Depèn de la Generalitat si finalment decideix fer el referèndum, i amb quines condicions ho fan i la gent podrà votar lliurement a qualsevol ciutat; no hi haurà alcaldes i alcaldesses que siguin els culpables que no es pugui votar", s'ha queixat la socialista. "És responsabilitat del Govern amb quines condicions posa en marxa el referèndum i amb quina legitimitat", ha conclòs després de dies de polèmica sobre el paper dels ajuntaments socialistes de cara l'1-O.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2017, 09.52 h

MÉS (el que NO va dir Marta Rovira per fer callar encara més a la ignorant Parlón):

L'Estat espanyol va acordar amb l'ONU fer un referèndum al Sahara (sí, aquell país que va deixar en mans del Marroc) quan aquest ERA UNA PROVÍNCIA ESPANYOLA.

Pot ser que no es convidi a parlar a la Universitat a aquells que no donen la talla. Primer que facin estudis i després que donin lliçons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
7 de juliol de 2017, 16.34 h

A PARLON CAL DIR-LI QUE LA CARTA DE LAS NACIONS UNIDES EN EL PRIMER PUNT REMARCA QUE TOTS ELS POBLES TENEN DRET A L'AUTODETERMINACIÓ. LA TERGIVERSACIÓ POSTERIOR D'ESMENTAR LES "COLÒNIES", NO ÉS RES MÉS QUE L'INTERÈS SECTARI D'ESTATS AUTORITARIS COM HO ÉS EL REINO D'ANTUVI FUNDAT TANMATEIX AMB CRIMINALITAT, EL GENOCIDI PORTAT A EXTREMS PSICÒPATES. / EL TRACTAMENT A CATALUNYA I TOTA LA CONFEDERACIÓ QUE CREMÀ EL VÀNDAL FELIPE V, ELS HA PORTAT AMB L'IMPERIALISME DE "LES SOMETEREMOS A LAS... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
7 de juliol de 2017, 12.12 h

#17 Tiu, tu i en Damian és que ereu parella o que? Veig que contiunes no sabent llegir ni tampoc saps distingir entre un nom i l'altre, el meu nom aqui i a fora és David, David Casals Roure, no Damian ni Frank ni menja'm la flauta anant i tornant.

Jo no nego res, tant sols dic el que és evident i a més et saltes un detall Sherlock m'estàs donant fonts que només són d'un bàndol, no és neutral i Ban Ki-Moon mai es va posicionar sobre el que passa a Catalunya, el que si està dient toth... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
mario fletxa barna
7 de juliol de 2017, 09.29 h

Realment no hi ha color! és com si les comparéssim amb una emperadriu i una venedora d'ous podrits!


CATALUNYA TÉ UN BON GOVERN QUE NO POT CANVIAR NI EN SOMNIS PER UN GOBIERNO COM EL QUE TÉ ESPAÑA

HEM DE SER DONCS INDEPENDENTS; 1-Oc VOTEM PER LA LLIBERTAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
mario fletxa barna
7 de juliol de 2017, 09.20 h

#9 Si senyor, és a vosaltres a qui miren per fer justícia devant la injustícia d'españa contra Catalunya i TOTS els catalans! Admiren la ridiculesa del gobern español, ja no saben com defensar españa. Ja us ho fareu!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
7 de juliol de 2017, 07.05 h





La diferència entre la personalitat de la Marta Rovira i la de la Núria Parlon, em fa pensar en la diferència entre un Rolls Royce i un Seat 600.





Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Sóm i Serem! fletxa Epanyaaaaa, quin fástic.
6 de juliol de 2017, 22.06 h

Doncs per haber deixat muda a la botiflera.10 ni do com xarre, no cal exagerar..ni justificar res, el nostre desti com nació esta a les nostres mans, cal veure si estem disposats a lluitar, per sortir de les urpes castellsnes ho volem continuar tragan humiliacions, aguantant que ens pixin al cap i ens perdonin la vida, mentre espolien Catalunya i l'omplen de nous colonitzadors castellans, fins a acabar amb nossaltres per sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
6 de juliol de 2017, 19.03 h




#17


PPalurdiyyiaaaa . . .



Veiam, MARIONETA MARIcONETA Albertu Caguetesneses, la PPobra PPalurda PPaPPanates i PPatosa franquista:


Ja sé que tu no ets un hipòcrita, i si em dius "QUERIDO" és perquè de debò "me quieres"


Però, PPalurdeta: COM T'HE DE DIR QUE A MI ELS CULS DE MARICONETA MAI NO M'HAN AGRADAT NI MAI M'AGRADARAN??


T'hauria de fer un DIBUIX per a que arribis a entendre-ho?



A més , no solament perds el temps sinó que QUEDES EN RIDÍCUL DAVANT DE TOTHOM, pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
6 de juliol de 2017, 18.57 h

#14

es tu estilo de siempre damian

negar lo evidente y lo probado, lo que publico la vanguardia, lo qu dijo la onu, lo que le dijo el ferreras de la sexta al junqueras en la cara en directo, lo que nuria parlon le ha dicho a la marta rovira y que el mismo asaltapiscinas publica hoy, etc etc pero a todo eso tu sigues diciendo que no es verdad


jua jua jua jua


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
6 de juliol de 2017, 18.47 h

#6 Tens cap prova? en dubto, perquè el molts governs ens donen suport i ens donen la raó, si sortissis de casa noi sabries el que diuen:

Països estats membres han declarat que la política es resol amb política i no amb tribunals. Us estan avisant peò vosaltres com sempre, em sap greu noi, però el món no és subnormal com vosaltres.

Fot ràbia perdre l'únic territori que treballa i paga oi? per molt que no em constestis ja se que et fot perquè tinc raó, ja pots plorar i cridar i ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.