directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Nova provocació de l'Estat fent un desembarcament de l'exèrcit a l'Escala plena de banyistes

Els efectius s'han llençat a l'aigua a la zona de l'Illa Mateua amb armes simulant com actuarien davant d'un atac

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN L'Escala .- L'Exèrcit i la Guàrdia Civil han fet aquest divendres una exhibició militar davant les costes de l'Escala (Alt Empordà). L'actuació simulava un exercici d'assalt a la línia costanera on els militars i el cos policial s'han llençat a l'aigua i han fet ràpel a l'Illa Mateua carregats amb tot l'equip, incloses armes. Després, han arribat nedant a la costa i han accedit a les instal·lacions del càmping Illa Mateua, l'establiment que els ha convidat a fer l'activitat com un "element més d'animació" dels que realitzen al complex. En total, hi han participat disset militars i sis membres del Grup Especial d'Activitats Aquàtiques(GEAS) de la Guàrdia Civil. L'exhibició ha aplegat nombrosos clients a la zona de la piscina des d'on s'han pogut veure les maniobres. A banda dels exercicis, el càmping també ha acollit una exposició amb material militar per explicar la història de la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).
 
exercit
Efectius de l'Exèrcit sobre l'Illa Mateua de l'Escala
© ACN


exercit
Efectius de l'Exèrcit sobre l'Illa Mateua de l'Escala
© ACN


exercit
Efectius de l'Exèrcit sobre l'Illa Mateua de l'Escala
© ACn

Comparteix
   


Etiquetes
Exhibició militar per mostrar als turistes les activitats que realitza l'Exèrcit. Això és el que han pogut presenciar aquest divendres els clients del càmping Illa Mateua de l'Escala. L'activitat, promoguda per l'establiment, ha comptat amb la participació de disset militars de la base de Sant Climent Sescebes i sis efectius del GEAS. També hi ha col·laborat dues llanxes lleugeres i una embarcació de la Guàrdia Civil. L'objectiu era mostrar com actuaria el cos en cas d'un assalt a la línia de costa. 
 
Per això, alguns efectius s'han llençat a l'aigua amb les barques en marxa i d'altres han pujat fins a l'Illa Mateua, des d'on han baixat fent ràpel. L'actuació ha acaparat l'atenció dels banyistes que estaven a la zona en el moment de la intervenció. I és que els militars han nedat amb tot l'equip, armes de foc incloses. Finalment, han pujat fins a les instal·lacions del càmping, on han visitat una exposició que repassa la història de la base militar. L'acte ha comptat amb la presència de nombrosos comandaments d'ambdós cossos així com del subdelegat del Govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, que hi ha assistit en qualitat de convidat. 
 
Activitat d'"animació"
 
El propietari del càmping i regidor a l'oposició de l'Ajuntament de l'Escala, Martí Guillem, ha explicat que es tracta d'una activitat que s'ha pogut realitzar –per primera vegada- gràcies " a l'excel·lent relació" que tenen amb els diferents cossos de seguretat. "Nosaltres ho introduïm com un element més d'animació i que vol mostrar als clients el nostre compromís amb les forces de seguretat i la cultura de la pau", ha remarcat.
 
Guillem ha admès que no tothom ho veu amb bons ulls però ha assegurat que a la majoria dels clients els agrada i que, per això, de cares a propers anys estudiaran altres formes de col·laboració on hi pugui haver més implicació de la gent. Amb tot, ha insistit en es tracta d'un exercici no agressiu i on l'exhibició d'armament "és mínima". 
 
De fet, aquest matí desenes de persones s'han apropat a la zona de la piscina per poder veure la intervenció. Famílies senceres han volgut presenciar l'exercici. Un dels clients, Eric Delaux, ha assegurat que li sembla una activitat interessant tot i que li ha "sobtat" que el càmping l'anunciés com una acte d'animació. Delaux ha qualificat de "còmica" la situació perquè es fa estrany veure els efectius uniformats i carregats en ple sol. 
 
Per la seva banda, el tinent coronel de la base militar de Sant Climent Sescebes Andrés Valero ha explicat que l'exhibició s'ha fet "aprofitant" l'oportunitat que els ha ofert l'establiment. "Aquest tipus d'exercicis d'assalt a una línia de la costa són poc habituals a la nostra unitat però ens va bé poder-los fer com a part de la instrucció", ha dit. 
 
L'Ajuntament demana explicacions a la subdelegació 
 
El Govern municipal de l'Escala ja ha pres cartes a l'assumpte i l'alcalde, Víctor Puga, ha anunciat que han enviat un escrit a la subdelegació del govern espanyol per demanar explicacions sobre els fets. Puga assegura que no tenien coneixement de la convocatòria i tampoc en coneixien l'abast. "Hem rebut la notícia amb sorpresa perquè l'Ajuntament no ens sabia res ni se'ns havia comunicat", ha insistit. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 de juliol de 2017, 08.05 h

Coses com aquesta passen per no tenir nivell quan es fitxen candidats, segons surt publicat a un altre medi, aquest regidor del PDeCAT havia sigut anteriorment membre d´ICV amb algun càrrec, després va tantejar el PSC i el PP, el van rebutjar a ERC i finalment es presenta per el PDeCAT.

Al final ha dimitit!



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
EL CATALÀ EMPRENYAT fletxa VOTAR NO GRACIAS ..VISCA LA ABSTENCIÓ EN LES ELECCIONS TAMBE EN EL REFERÈNDUM SI EL POGUESIN FER JA JA JA ..DONAR SANG NO GRACIAS .. ES DE TONTOS DONAR SANG CUAN A TU ,TU . TREUEN TOT .
9 de juliol de 2017, 15.29 h

ACABU DE LLEGIR QUEL EXERCIT Fa aquestas maniobres INVITADO PER UN MENBRE DEL GOVERN CATALÀ

DEL PDECAT .. Per lo tan PDECAT FEIXISTES ESPANYOLS . FALSOS TOT PER ESPAÑA HE PDECAT ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 de juliol de 2017, 14.35 h

SE COMERAN LOS UNOS A LOS OTROS


Conesa: "No sabem a on arribarem amb el Procés, potser a un cul-de-sac"

http://www.ara.cat/politica/Conesa-No-arribarem-proces-cul_0_1828017304.html

Més dubtes al PDECAT
La presidenta de la Diputació de Barcelona augura que el procés pot acabar en “un cul de sac”

http://politica.e-noticies.cat/mes-dubtes-al-pdecat-111136.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Sóm i Serem! fletxa Epanyaaaaa, quin fástic.
9 de juliol de 2017, 00.27 h

Aqui i en tot cas el que provoca es el regidor de PDeCat. MARTI GUILLEM propietari del camping que va invitar a la GC i al exercit a fer les maniobras.. classic independentiste de la colla de Mas i Baiget, Entre altres que no perden ocassio de fer mal al proces, des de dintre.els enemics venen de cara els traidors claven el punyal per l'esquena.Puigdemont...cal fer neteja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Synera fletxa Barcelona
8 de juliol de 2017, 18.24 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL. PROU MENTIDES!

ARA, PERÒ, HI HA UNA LLEI "AD HOC". L'ESTAT ESPANYOL NO POT INCOMPLIR LA LLEI D'AVANS I D'ARA.

El dret a la lliure determinació, és de ius cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Inte... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
8 de juliol de 2017, 16.53 h

L'especialitat de la casa, espantar civils indefensos, aquesta vegada tenen sort, qualsevol dia vénen a matar de veritat, oi CoSpedal? Que vagin a Gibraltar o és que es preparen per recuperar les colònies d'ultramar? Allí podrIEn demostrar lo valents que són. DAVANT DE FORCES ARMADES, PORTEN TRES SEGLES SORTINT PER CAMES DAVANT DELS EXERCITS ESTRANGERS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
8 de juliol de 2017, 16.33 h

#9 Però si a tu t'encanta les cigales negres per el que he llegit aqui, has deixat constància que et posa calent un camerunés i més estaves demanant ajuda per si algú sabia a on venen vibradors que semblessin cigales reals o algo així hahahhahahahahahahahahahahhaha, ja sabem que et va a tu eh aragonesis? hahahhahahahahahaha les cigales enormes XD!!! però home!!!! que no veus que aqui és un forum decent, les marranades privades t'envàs a un burdell


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 de juliol de 2017, 16.31 h

#8 Això ho feu vosaltres perquè esteu tarats, a banda de que sou uns acomplexats.

Hhahahahahahahahahahaha, ara és quan el coneixes el propietari oi?

Us falta un cervell i ser civilitzats, foteu-vos l'exèrcit pel cul


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de juliol de 2017, 16.28 h

#6 Si això és cert, potser també han tingut un cop de calor i s'han acabat de trastocar


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de juliol de 2017, 13.04 h

Això de l'exercit no us ho heu agafat bé. Cal fer publicitat i que la gent es concentri allà on és, i que els facin un discurs de despedida, que se'n van, cal ser ben educat i dir-los ADÉU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.